Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PTO: pasaulinis turizmas liepą išaugo, tačiau smarkiai atsiliko nuo ikipandeminio lygio

Pasaulinis turizmas liepą išaugo pasiskiepijus didesniam skaičiui žmonių ir sušvelnėjus kelionių apribojimams, visgi keliautojų skaičius vis tiek smarkiai atsiliko nuo iki COVID-19 pandemijos buvusio lygio, pirmadienį pranešė JT Pasaulio turizmo organizacija (PTO).
Kelionės pandemijos metu
Kelionės pandemijos metu / 123rf.com nuotr.

Liepą į užsienio šalis keliavo maždaug 54 mln. turistų.

Tai buvo didžiausias skaičius nuo 2020 metų balandžio mėnesio, kai prasidėjo koronaviruso sukelta krizė, sakoma PTO pranešime.

Kartu tai buvo 58 proc. daugiau nei 2020 metų liepos mėnesį, tačiau 67 proc. mažiau nei 2019 metų liepą fiksuotas 164 mln. turistų skaičius.

„Rodiklio augimą lėmė tai, kad daugelis kelionių krypčių buvo atvertos tarptautinėms kelionėms, daugiausia Europoje ir Amerikoje ... bei pažanga, padaryta platinant vakcinas nuo COVID-19“, o tai padėjo „palaipsniui atkurti saugų judumą Europoje ir kitose pasaulio dalyse “, – rašoma pranešime.

„Nepaisant to, 2021 metais padėtis pasauliniam turizmui išliks sudėtinga, o sausio–liepos mėnesiais tarptautinių atvykėlių skaičius buvo 80 proc. mažesnis, palyginti su analogišku 2019 metų laikotarpiu“, – teigia Madride įsikūrusi organizacija.

Per pirmuosius septynis šių metų mėnesius Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione užsienio turistų srautai ir toliau smarkiai traukėsi – net 95 procentais. Artimuosiuose Rytuose turistų iš užsienio skaičius sumažėjo 82 proc., Europoje ir Afrikoje – 77 proc., o JAV – 68 procentais.

Tik keliose nedidelėse salose Karibų, Afrikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regionuose, kartu su keliomis Europos kryptimis, turistų srautai atsigavo ar net išaugo.

Ispanija, kuri prieš pandemiją buvo antra pagal populiarumą turistų lankoma vieta pasaulyje, pirmadienį pranešė, kad per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius sulaukė 15 mln. turistų – 4,2 proc, mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, pranešė Nacionalinis statistikos institutas.

Duomenys kelia abejonių, ar Ispanijos vyriausybei pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą šiais metais pritraukti apie 45 mln. užsienio lankytojų – maždaug pusę 2019 metų lygio.

Pasak PTO, pasaulinis turizmas turėtų „atsigauti“ 2022-aisiais, nors ikipandeminio lygio greičiausiai nepasieks iki 2023 ar 2024 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas