Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

PTO: tarptautinių turistų srautas pasaulyje dėl koronaviruso sumažės 30 proc.

Tarptautinių turistų srautas pasaulyje dėl naujojo koronaviruso šiemet sumažės 20–30 proc. ir tai sukels grėsmę milijonams darbo vietų, penktadienį pareiškė Pasaulio turizmo organizacija (PTO). Dar šio mėnesio pradžioje organizacija prognozavo, jog tarptautinių turistų skaičius 2020-aisiais smuks tik 1–3 procentais.
Keleiviai
Turistai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sumažėjus turistų srautui, tarptautinio turizmo pajamos, apytikriais vertinimais, kris 300–450 mlrd. JAV dolerių, o tai sudaro beveik trečdalį 2019 metų pajamų, kurios sudarė 1,5 trln. JAV dolerių, pažymima Jungtinėms Tautoms priklausančios organizacijos paskelbtame pranešime.

„Turizmas yra vienas iš labiausiai nukentėjusių ekonomikos sektorių“, – pareiškė PTO generalinis sekretorius Zurabas Pololikašvilis ir pridūrė, jog „yra aišku“, kad sektoriuje gali būti prarasti milijonai darbo vietų.

PTO pažymėjo, jog 2009 metais, per pasaulinę ekonomikos krizę, tarptautinių turistų srautas sumažėjo tik 4 proc., o 2003 metais, po ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) protrūkio, kuris visame pasaulyje pasiglemžė 774 gyvybes, – vos 0,4 procento.

Dar metų pradžioje organizacija prognozavo, jog tarptautinių turistų skaičius šiemet padidės 3–4 proc., tačiau kovo 6 dieną dėl vis spartėjančio COVID-19 plitimo pablogino savo prognozę. Visgi tąkart ji apskaičiavo, jog turistų srautas smuks tik 1–3 procentais.

Nuo tada kelionių apribojimus įvedė dar daugiau valstybių ir buvo atšaukta dar daugiau skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas