Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pusė porų išsiskiria po pirmosios bendros kelionės: priežastys gali priblokšti

Pirmoji kelionė gali būti paskutinė. Nors daugelis porų svajoja apie romantišką pasimatymą, pirmoji bendra kelionė yra svarbiausias santykių išbandymas, kuris pernelyg dažnai tampa pasimatymų katastrofa, rašoma „The New York Post“.
Poros kelionė
Poros kelionė / Shutterstock nuotr.

Remiantis naujausia Dating.com ataskaita, pusė porų šokiruojančiai išsiskiria po pirmosios bendros išvykos.

„Pirmoji poros kelionė kartu yra svarbus santykių etapas, nesvarbu, ar tai įvyktų per pirmuosius šešis pasimatymų mėnesius, ar per medaus mėnesį, – sakė Dating.com viceprezidentė ir pažinčių ekspertė Maria Sullivan.

Shutterstock.com nuotr. / Susipykusi pora
Shutterstock.com nuotr. / Susipykusi pora

– Kelios valandos, praleistos su žmogumi, nėra tas pats, kas kelios dienos, ir net savaitgaliai kartu nėra tas pats, kas kelios savaitės.“

Nesvarbu, kiek laiko susitikinėjate ar kaip dažnai būnate kartu, tikėtina, kad vis tiek sužinosite ką nors naujo apie savo partnerio įpročius.

Ir, deja, daugeliui tai, ką sužino, nepatinka.

Pavyzdžiui, 31 proc. porų nutraukė santykius po to, kai per išvyką būdavo nuolat per anksti pažadinami. Ir nors snaudulys ir prisiglaudimas gali išgelbėti jūsų santykius, jie gali juos ir sužlugdyti.

Tikėtina, kad vis tiek sužinosite ką nors naujo apie savo partnerio įpročius.

Įdomu tai, kad apie 38 proc. žmonių prisipažino, kad nusprendė išsiskirti po to, kai partneris nuolat vėluodavo į užsakytą vakarienę.

Tačiau blogiausias santykiams trukdantis dalykas yra „kiek arčiau namų“.

Shutterstock nuotr. / Pora pykstasi
Shutterstock nuotr. / Pora pykstasi

Dalijimasis vonios kambariu su mylimuoju dažnai kelia nerimą, tačiau tikrosios priežastys yra ne tokios, kaip manote.

Beveik 40 proc. respondentų teigė, kad matydami, kaip jų partneris atostogų metu palieka kriauklėje išteptą dantų pastą ir pamiršta pakeisti tualetinį popierių, gali „romantiką nuleisti į kanalizaciją“.

Tačiau keliaudami su partneriu ne tik sužinote, kaip šis žmogus elgiasi su jumis. Kelionė taip pat gali atskleisti, kaip jis elgiasi su kitais, kai patiria stresą.

Matydami, kaip partneris ar partnerė pyksta ant skrydžių palydovo, gido ar padavėjo, 31 proc. apklaustųjų nutraukė santykius.

Kai kurie išrankūs žmonės taip pat nustatė, kad tokie įpročiai, kaip maisto palikimas, drabužių palikimas ant lovos ir prasti pakavimo įgūdžiai, privertė juos palikti partnerį po kelionės, tačiau 44 proc. žmonių teigė, kad jie patyrė didelių atradimų apie jų, kaip poros, suderinamumą.

Kita vertus, tyrimo duomenimis, pusė pasimatymų mėgėjų grįžta iš pirmosios kelionės ir jų santykiai išlieka nepaliesti, o jausmai vienas kitam gali būti dar stipresni.

„Gali būti, kad grįžus nuspręsite išsiskirti, – sakė M.Sullivan.

– Tačiau taip pat gali būti, kad vis dar esate pora ir mylite vienas kitą dar labiau nei anksčiau.“

Norėdama padėti naujai suporuotiems keliautojams M.Sullivan siūlo „kruopščiai suplanuoti savo maršrutą ir emociškai pasiruošti bet kokiai situacijai“.

Shutterstock nuotr. / Laiminga pora
Shutterstock nuotr. / Laiminga pora

„Kelionė poroms yra kelionė, į kurią verta leistis: tam, kad geriau pažintumėte savo partnerį ir sužinotumėte, ar galbūt norėtumėte į gyvenimą ir pasaulį leistis su nauju žmogumi“, – aiškino ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas