Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranas rojuje: vakarienė Zanzibare ant koralinės uolos iškilusios virš vandenyno

Rytų Afrikos valstybės Tanzanijos sala Zanzibaras nestokoja gamtos grožio bei tropinių gėrybių, o tai pritraukia daugybę turistų. Vis dėlto sumanus verslininkas sugalvojo būdą, kaip atvykėlių atostogas paversti dar labiau įsimenančiomis. Neseniai šioje rojaus saloje ant mažytės uolos Indijos vandenyne iškilo restoranas. Dieną, nusekus vandenynui, iki jo galima ateiti pėsčiomis, o vakare dėl potvynio tenka naudotis valtimi.
Uolos restoranas
Uolos restoranas / www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr.

„Uolos“ pavadinimas šiam restoranui prilipo labai greitai. Mažoje grybo formos salelėje įsikūręs jaukus pastatas vienu metu talpina net 45 klientus. Viduje viskas tviska nepriekaištinga švara, o už lango tyvuliuoja žydras Indijos vandenynas. Restorano svečiai gali naudotis ir įrengta terasa. Joje lankytojų veidą nuolat garina švelnus tropikų brizas.

 nuotr./Pro langą matosi Indijos vandenyno rifai
www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr./Pro langą matosi Indijos vandenyno rifai

Kas dar labiau išskiria šį restoranėlį iš kitų, tai šviežia žuvis ir kitos jūros gėrybės surenkamos čia pat nusekusiose koralinių rifų ertmėse. Dieną restoranėlio darbuotojai braidžioja aplink salą ir renka koralų balutėse užsilikusius aštunkojus, moliuskus bei kitus jūros gyvius. Vakare iš laimikio paruošiami nepaprasto skonio patiekalai. 

 nuotr./Jauki restorano aplinka
www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr./Jauki restorano aplinka

„Nuo pat pirmos minutės, kai pamačiau šią uolą, žinojau, kad čia bus nepakartojamas restoranas“, – sakė vienas iš „Uolos“ savininkų Nigelis Firmanas.

 nuotr./Ant žarijų kepinami omarai
www.therockrestaurantzanzibar.com nuotr./Ant žarijų kepinami omarai

Tiesa, nepaprasta vieta kelia ir patiekalų kainas. Pavyzdžiui, ant žarijų kepto aštunkojo, krevečių ir kalmarų porcija lankytojui atsieis apie 50 dolerių (130 litų). Egzotiškos jūros gėrybių salotos su saldžiais vaisiais „Uoloje“ kainuoja apie 15 dol. (40 litų). Visgi, panašu, kad lankytojai šiame restorane moka ne tik už maistą ir aptarnavimą, tačiau ir puikią Indijos vandenyno bei tropikų atmosferą.

Daugiau nuotraukų iš nepaprasto restorano gyvenimo galite rasti naujienų portalo „Daily Mail“ publikacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas