Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjis turizme – dar ne laikas atsipūsti: daugybė ekskursijų ir renginių Šiauliuose

Nuslūgus vasaros karščiams lyg ir būtų galima atsipūsti, tačiau kol leidžia malonūs orai – keliaukime. Šiauliuose rugsėjis – šventinis metas. Švenčiamas miesto gimtadienis, o su juo ir visa įvairiaspalvė puokštė renginių, rašoma pranešime spaudai.
Chaimo Frenkelio vila-muziejus
Chaimo Frenkelio vila-muziejus / Kristinos Šapytės nuotr.

Turizmo gatvė – pirmą kartą Saulės mieste

Pirmą kartą Šiauliuose, miesto gimtadienio metu, organizuojama Turizmo gatvė. Bulvaro atkarpoje nuo Varpo iki Dvaro gatvių įsikurs palapinės, kuriose gausite įvairiausios informacijos apie turistinius išteklius tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje. Turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ pasiruošę vaišinti arbatomis, pristatyti naujausius leidinius. Prie jų palapinės suksis ir Laimės ratas – išmėginti savo sėkmę galės kiekvienas.

Rolando Parafinavičiaus nuotr. / Šiauliai
Rolando Parafinavičiaus nuotr. / Šiauliai

Ekskursijos nesibaigia – kas naujo?

Turizmo informacijos centro atstovai teigia, kad rugsėjis – dar intensyvus keliavimo metas, todėl ir siūloma daugybė ekskursijų mieste. Centras siūlo nepraleisti ekskursijų tiek į katedros bokštą, tiek naujos ekskursijos, supažindinančios su mieste (nebe)skambančiais varpais.

Šiaulių dienų metu skambės ir katedros bokštas – laukia karilionų muzikos koncertas. Specialiai paruošta programa, kurioje lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai, skambės abi šventės dienas. Gyvai atliekama karilionų muzika skambės apie 20 min.

Rolando Parafinavičiaus nuotr. / Šiauliai
Rolando Parafinavičiaus nuotr. / Šiauliai

Iš karto po miesto gimtadienio renginių – Europos paveldo dienos Šiauliuose. Nors mieste ir nedaug išlikusio paveldo, tačiau pamatyti tikrai yra ką, o ir renginiai laukia nekasdieniški. Interaktyvi ekskursija „Pagauk momentą“ – ypatinga. Personažas Saulius Šaulys keliauja miesto gatvėmis ir tarsi laiko mašina perkelia ekskursijos dalyvius šimtu metų atgal į praeitį. Nemokamos ekskursijos, žinoma, sulaukia didelio dėmesio. Edukacinis stalo žaidimas „Šiaulių miesto istorijos“ kviečia patikrinti istorijos žinias apie Šiaulių miestą.

Šiauliuose galima atrasti įvairiausios architektūros pastatų – patys įdomiausi tokie, kurių niekur kitur nepamatysite. Unikalaus architektūrinio sumanymo išpildymai turi savitas istorijas, kurias papasakos projekto „Pastatai kalba“ mentoriai ir savanoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas