Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 29

Rusai pilnais lėktuvais bėga į vieną Europos valstybę: čia prekiaujama net Putino lėlėmis

Praeitame tekste kalbėjome apie Balkanų bei visos Europos blogiukę Serbiją. Kodėl tą vargšę šalį taip pavadinau? Nes Rusijos agresijos Ukrainoje metu ji iš esmės stojo Rusijos pusėn. Jei kalbėtume tiksliau, tai oficialiai kaip ir nestojo, oficialiai kaip ir pasmerkė karą, pareiškė susirūpinimą, paragino abi puses liautis, tačiau prie sankcijų neprisijungė, o serbų oro linijų lėktuvai iki šiol skraido į Rusiją taip, kad net dūmai rūksta.
Skrydis virš Serbijos
Skrydis virš Serbijos / 123RF.com nuotr.

Tuo pat metu, stipriai mylėdama Rusiją, Serbija aktyviai prekiauja su ES ir nė nežada tos prekybos atsisakyti. Maža to, ji ketina artimoje ateityje įstoti į Europos Sąjungą. Žodžiu, daro tai, ką geriausiai moka – vienu užpakaliu bando užsėsti dvi kėdes, tai yra ir su agresoriais bičiuliautis, ir melžti naudą iš civilizuoto pasaulio.

Maža to, ji ketina artimoje ateityje įstoti į Europos Sąjungą.

Jei pažvelgtume į neseną Serbijos istoriją, dėl šio fakto stebėtumėtės mažiau. Turbūt esate girdėję apie komunistinį Jugoslavijos diktatorių Josipą Broz-Titą? Tai buvo slidi kaip ungurys persona, gerokai išsiskirianti iš kitų pokarinių komunistinių diktatorių.

Vida Press nuotr. / Serbija
Vida Press nuotr. / Serbija

Kuo išsiskirianti? Nes nuo pat karo pabaigos jis ne tik nebučiavo Stalinui užpakalio, bet drįsdavo jį kritikuoti ir nepaklusti. Ūsuotas bebras Stalinas to negalėjo pakęsti ir slapčia nekentė Tito, nepaisant ne tik juos vienijančios komunizmo ideologijos, bet ir fakto, jog abu diktatoriai žiauriai susidorodavo su savo priešininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas