Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ pateikė ieškinį prieš JK vyriausybę dėl kelionių apribojimų

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ir grupė „Manchester Airports Group“ (MAG) ketvirtadienį pradeda teismo procesą prieš JK vyriausybę dėl vadinamosios „šviesoforų sistemos“ – su COVID-19 susijusių kelionių apribojimų.
„Ryanair“
„Ryanair“ / Zumapress/Scanpix nuotr.

Pasak MAG, valdančios Mančesterio ir Londono Stanstedo oro uostus, teisminiais veiksmais siekiama didesnio skaidrumo dėl to, kaip paskirties vietos yra klasifikuojamos galiojančioje sistemoje.

Didžiojoje Britanijoje galioja COVID-19 grėsmių klasifikavimo sistema, pagal kurią paskirties vietoms priskiriama žalia, gintarinė ar raudona spalva, nuo kurių priklauso karantino ir tyrimų reikalavimai grįžtantiems keliautojams.

Visgi viso sektoriaus pyktį tai, kad Portugalijos statusas neseniai buvo pakeistas, vietoj žalios spalvos suteikiant gintarinės spalvos statusą.

Ieškinį palaiko daugybė kitų oro linijų, sakoma MAG pranešime.

„Naujausi įvykiai rodo, kad vyriausybė nenori atverti tarptautinių kelionių, įtraukdama žemos rizikos šalis į „žaliąjį sąrašą“, – pareiškė MAG generalinis direktorius Charlie Cornishas.

„Daugumoje šalių, regis, „šviesoforas“ yra užstrigęs gintarinės spalvos sektoriuje be jokios akivaizdžios priežasties, nepaisant to, kad tose šalyse viruso paplitimo rodikliai yra daug mažesni nei JK“, – pridūrė jis.

Ch.Cornishas pridūrė, kad vyriausybė nebuvo „atvira“ ir kad ji privalo suteikti daugiau aiškumo, leisiančio sektoriui planuoti veiksmus iš anksto, o keliautojams – užsisakyti bilietus be nerimo dėl galimų pakeitimų.

„Ryanair“ vykdomasis direktorius Michaelas O'Leary šią sistemą pavadino „visišku sukčiavimu“.

„Ši „važiuok-stok-važiuok-stok“ politika daro neišmatuojamą žalą aviacijos pramonei ir vargina bei jaudina milijonus britų šeimų“, – kalbėjo M.O'Leary.

Ši „važiuok-stok-važiuok-stok“ politika daro neišmatuojamą žalą aviacijos pramonei.

„Raginame ministrą pirmininką Borisą Johnsoną paaiškinti šios sistemos mokslinį pagrindą, kurį, kaip regis, vyriausybė susigalvoja su laiku“, – pridūrė jis.

Pagal dabartines taisykles, pradėtas taikyti praėjusį mėnesį, britai, vykstantys į mažos rizikos „žaliojo sąrašo“ šalis ir teritorijas, prieš kelionę ir po jos tiesiog atlieka COVID-19 testus.

Tuo tarpu keliaujantiems į gintarine ar raudona spalva pažymėtas paskirties vietas taikomas 10 dienų karantino tam skirtuose viešbučiuose reikalavimas grįžus į Didžiąją Britaniją, taip pat jie privalo atlikti kelis COVID-19 testus.

Didžiosios Britanijos vyriausybė pataria nevykti į šalis, kurioms yra priskirta gintarinė spalva, nebent dėl riboto skaičiaus išimtinių priežasčių, kurios neapima atostogų.

Tuo tarpu iš „raudonojo sąrašo“ šalių gali atvykti tik keliautojai, turintys Didžiosios Britanijos ar Airijos pilietybę ar teisę gyventi šalyje.

Šio mėnesio pradžioje kelionių sektorius įniršiu sureagavo į vyriausybės netikėtą sprendimą perkelti Portugaliją iš „žaliojo“ į „gintarinį“ sąrašą.

Tai reiškia, kad „žaliajame“ sąraše neliko nė vienos Europos Sąjungos valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas