Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rytų Anglijoje – paplūdimys tarsi iš pasakos

Rytinėje Anglijos pakrantėje įsikūręs miestelis Mersio sala (Mersea Island) pastaraisiais metais tūkstančius poilsiautojų traukia ne tik dėl plataus pajūrio ruožo, bet ir dėl vienos labiausiai geidžiamų vietų fotosesijoms. Išpopuliarėjus „instagraminėms“ nuotraukoms, ši pajūrio vieta tapo tikru traukos objektu.
Mersio sala
Mersio sala / 123rf.com nuotr.

Mersio salos vakarinę pakrantę juosia šimtai spalvotų namukų, kurie atrodo tarsi iš pasakos. Nuo ryškiai rožinės, žydros, geltonos iki švelnių pastelinių spalvų – pagal kiekvieno norus.

Geru oru čia galima sutikti ne tik šimtus poilsiautojų, kadangi šalia įsikūręs ir ne vienas kempingas, bet ir dešimtis žmonių, pasipuošusių tik dėl vienos tinkamos nuotraukos.

Sala išskirtinė ir tuo, kad jei vanduo apsemia pagrindinį kelią – ji tampa visiškai atskirta nuo likusio žemyno. Taigi, Mersea Island yra ir sala, ir žemynas viename. Tačiau vos vandeniui atslūgus, pagrindinį kelią iš abiejų pusių juosia gilios pelkės, pravažiuojantiems keliautojams sukurdamos neišdildomą įspūdį. Tai – viena iš 43 Anglijos salų, kurių likimas kaskart priklauso būtent nuo potvynių.

Būtent tai ir yra svarbiausia informacija visiems, norintiems pailsėti išskirtinėje saloje ar įsiamžinti prie pasakiškų namelių. Kaskart būtina tikrinti vandens pakilimo ir atoslūgio laiką – kitu atveju pagrindinis kelias į salą laikinai būna užtvindytas vandeniu ir nepravažiuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas