Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Skvernelis gina siūlymą dėl trečios nemokamos nakvynės užsieniečiams

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymas kompensuoti atvykstantiems į Lietuvą kas trečią nakvynės naktį yra reikalingas šaliai norint laimėti kovą regione dėl turistų, sako premjeras Saulius Skvernelis.
Turistai
Turistai / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Interviu TV3 televizijai jis neabejojo, kad jei ši priemonė bus patvirtinta, ji pasiteisins.

„Turime situaciją, kai dauguma valstybių įvairiausiomis priemonėmis konkuruoja dėl turistų, kure atvyktų, praleistų čia daugiau nei vieną, dvi nakvynes, nes tai yra mažas skaičius, mažas vidurkis. Tai reiškia, kad mūsų ekonomika per kitus mechanizmus, per tuos pačius viešbučius, restoranus, paslaugas, ekskursijas galiausiai visa kita, transportą, gauna gerokai daugiau naudos, nes visi sugrįžta vėlgi į tą biudžetą“, – teigė S.Skvernelis.

Jis priminė, kad Vyriausybė iš viso yra skyrusi 45 mln. eurų turizmui skatinti, nes šis sektorius yra „reikšminga mūsų eksporto dalis“.

„Mes investuojame šitas lėšas ir tikrai gausime žymiai didesnę grąžą, negu išleidžiame. Dėl to jeigu tokia priemonė bus patvirtinta, ji pasiteisins. Manau, kad mes, kaip ir kitos Europos valstybės, turime kovoti dėl turistų, nes šiandien šitame sektoriuje tikrai yra pakankamai sunku, nors ir ši vasara, prognozuojama, kad daugiau mūsų gyventojų liks šalyje atostogauti“, – tikino premjeras.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiuo metu derina mechanizmą, pagal kurį į šalį atvykusiems turistams būtų kompensuojama kas trečia Lietuvoje praleista naktis. Ministerijos skaičiavimu, tokia priemone galėtų pasinaudoti apie 10 tūkst. turistų.

Apie panašią priemonę yra pranešęs ir Italijos regionas. Sicilija paskelbė naują programą, pagal kurią būtų kompensuojama pusė turisto skrydžio bilietų kainos, taip pat padengiama trečdalis išlaidų už nakvynę viešbutyje.

Galėtų būti taikoma ir lietuviams

Kai kurie apgyvendinimo verslo atstovai džiaugiasi tokia idėja, bet kelia ir klausimų. Pavyzdžiui, kodėl tokia kompensacija negalėtų galioti ir Lietuvos gyventojams, keliaujantiems po savo šalį?

Be to, „Darnu Group“ viešbučių grupės direktorius Vilius Vaičekauskas 15min trečiadienį skeptiškai atsiliepė apie tokią priemonę. Anot jo, ji tik dalinai padėtų skatinti atvykstamąjį turizmą, nes ji nėra pakankamai subalansuota. Be to, jis kelia klausimus dėl priemonės įgyvendinimo bei administravimo, kuris bus labai sudėtingas.

„Tai neišvengiamai gali sukurti tam tikrą pilką zoną. Tikiu, kad ekonomikos skatinimo priemonės turi būti lengvai administruojamos ir dar lengviau įsisavinamos. Ir nors atrodo, kad ši priemonė skirta visiems, puikiai suprantame, kad pasinaudoti ja galės vienetai“, – įsitikinęs jis.

Daugiau apie verslo reakciją į tokį pasiūlymą skaitykite čia: Perki dvi nakvynes, trečia – nemokama: verslas giria idėją, bet stebisi, kad ji netaikoma lietuviams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas