Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Sąmyšį lėktuve sukėlė pasprukęs mažytis naminis gyvūnas: keleiviams teko išlipti

Kartais dieną sugadinti gali menkiausias dalykas. Lėktuvo, skrendančio tarp Šanchajaus ir Dzinano miestų rytų Kinijoje, keleiviams tai buvo miniatiūrinis naminis oposumas, rašo CNN.
Lėktuve paspruko oposumas
Lėktuve paspruko oposumas / Kadras iš vaizdo įrašo
Temos: 2 Lėktuvas Oposumas

Pirmadienį aviakompanijos „China Eastern Airlines“ lėktuve ištrūko mažytis oposumas, panašus į skraidančią voverę. Jis pabėgo nuo savo šeimininkės, pasislėpė salone ir galiausiai privertė keleivius laikinai išlipti iš lėktuvo.

„2024 m. birželio 10 d. skrydžio iš Šanchajaus į Dzinaną metu keleivė, vardu Guo (moteris, 34 m.), pažeidė taisykles ir į lėktuvą pasiėmė naminį oposumą“, – sakoma Šanchajaus policijos tarptautinio oro uosto skyriaus pareiškime, paskelbtame jo socialinio tinklo „Weibo“ paskyroje.

„Augintinis pabėgo nuo šeimininkės lėktuvo salone ir buvo sugautas kitų.“

Kinijos vietinė žiniasklaida pranešė, kad incidentas įvyko skrendant reisu MU5599 iš Šanchajaus Hongčiao tarptautinio oro uosto.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip skrydžio palydovė klūpo ant žemės ir ieško pūkuoto bėglio.

Pranešama, kad galiausiai visi keleiviai buvo priversti išlipti iš lėktuvo ir laukti terminalo pastate, kol gyvūnas buvo sugautas. Socialiniuose vaizdo įrašuose, kuriuos perspausdino vietos žiniasklaida, matyti prie oro uosto langelio susirinkę keleiviai.

Kadras iš vaizdo įrašo /Stiuardesė ieško pabėgusio oposumo
Kadras iš vaizdo įrašo /Stiuardesė ieško pabėgusio oposumo

Viename vaizdo įraše keleivė siūlo: „(Kvieskime) policiją“. Keleivis vyras pritaria ir sako: „Išveskite ją ir (priverskite) visų atsiprašyti!“ Keleivė moteris vėl šaukia oro linijų darbuotojams: „Jūs, oro uostas, taip pat turėtumėte iškviesti policiją. Kaip ji pateko į lėktuvą (su oposumu)?“

Policija pranešė, kad skrydis buvo atidėtas „dėl saugumo problemų“ ir kad miniatiūrinio oposumo savininkė buvo sulaikyta.

„Šiuo metu Guo policija, vadovaudamasi įstatymais, skyrė administracinį sulaikymą moteriai dėl jos neteisėto elgesio, kuriuo ji sutrikdė tvarką viešajame transporte“, – sakoma policijos pareiškime.

Lėktuvas galiausiai išskrido praėjus kiek daugiau nei valandai po numatyto laiko ir į Dziano Jaočiango oro uostą atvyko prieš pat vidurnaktį, praėjus 62 minutėms po to, kai iš pradžių turėjo nusileisti.

Pasak vietos žiniasklaidos, oro transporto bendrovė dar nepasiūlė kompensacijos ir neatsiprašė keleivių.

Oro bendrovė „China Eastern Airline“ kol kas nepateikė jokio pareiškimo dėl šio incidento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius