Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 31

Sanatorija „Belorus“ ir kiti Druskininkų dalykai: garsusis kurortas kaskart stebina

Šiomis dienomis jaučiuosi tarsi pilkoje zonoje tarp šiltojo ir šaltojo sezono. Vasara kaip ir baigėsi, tačiau orai labai nesugedo ir vis dar galima nuveikti kažką vasariško. Kita vertus, vis tiek jaučiasi kaip į širdį braunasi žiema (laikotarpis nuo spalio iki balandžio man yra tiesiog žiema). Todėl svarstant galimas temas, kurį laiką negalėjau apsispręsti, ar dar pasigainioti nueinančią vasarą, ar ją paleisti ir rinktis ką nors rudeniško.
Druskininkai
Druskininkai / Shutterstock nuotr.

Nusprendžiau, kad šios dienos tema tebūnie dar vienas (jau esu rašęs apie Šventąją, Palangą bei Nidą) Lietuvos kurortas – Druskininkai. Kaip manote, jie yra labiau šiltojo ar šaltojo sezono kurortas? Žinia, Druskininkai, kaip ir viskas pasaulyje, yra gražesni vasarą, tačiau beveik visi mano apsilankymai šiame Pietų Lietuvos kurorte buvo žieminiai. Kodėl? Nes Druskininkuose nėra gerų vietų pasimaudyti. Todėl vasaromis juos visada nukonkuruoja pajūrio kurortai ir beveik visada – vietos, turinčios skaidrius ežerus (Molėtai, Ignalina, Zarasai).

Vaido Mikaičio nuotr. / Druskininkai
Vaido Mikaičio nuotr. / Druskininkai

Per Druskininkus, žinia, teka Nemunas, bet ši upė man niekada nebuvo prioritetinė maudynių prasme, joje maudausi tik tada, kai nebėra kitų pasirinkimų. Pavyzdžiui, šią vasarą Nemune maudžiausi lankydamasis Rusnėje.

Be to, Druskininkai yra prie pat Baltarusijos, o Nemunas, žinia, atiteka būtent iš jos, tad žinant tai, kokį didelį skersą ant aplinkos apsaugos yra dėjęs Lukašenkos režimas (nė kiek nenustebčiau sužinojęs, kad periodiškai dar ir specialiai į Lietuvą Nemunu paleidžia srutas), toje upėje maudytis norisi dar mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas