Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulės apglėbta Palanga ūžia: svečių kaip vidurvasarį

„Pilna kaip vidurvasarį. Kaip žinote, žiema netikėtai užklumpa kelininkus, o mus vasara užklupo netikėtai“, – džiaugiasi viešbučio „Palangos žuvėdra“ vadovas Kristupas Šliogeris. Paprastai po atidarymo ištuštėdavęs kurortas ūžia toliau, mat karšta saulė vilioja į pajūrį.
Palangos gatvės užsipildė poilsiautojais.
Palangos gatvės praėjusį savaitgalį buvo pilnos į atidarymą atvykusių poilsiautojų. Karšti orai vilioja į pajūrį ir toliau. / Mato Baranausko nuotr.

„Savaitgalį ir darbo dienomis beveik sausakimša, kaip vidurvasarį“, – 15min sakė K.Šliogeris. Vadovas pamena, jog pernai gegužės pradžioje dar buvo sniego, o šiemet paskutinį pavasario mėnesį įsibėgėję karščiai neatslūgsta. Tai džiugina verslą, mat pastarosios trys vasaros buvo lietingos.

Savaitgaliams ir darbo dienomis beveik sausakimšai, kaip vidurvasarį, – 15min sakė K.Šliogeris.

Ant K.Šliogerio, daugelis poilsį Palangoje suplanavo dar prieš kelias savaites, tačiau paskutiniuosius likusius kambarius užpildo paskutinės minutės saulės gaudytojai.

„Palangos žuvėdra“ turi šimtą viešbučio kambarių. Šiuo metu kainos dar nepasiekusios piko. Dvivietis kambarys čia kainuoja nuo 60 eurų. Birželio pabaigoje, kuomet prasideda pats sezono įkarštis, kainos šokteli nuo 75-80 eurų.

„Kelios vasaros labai lietingos buvo, turi kažkada ateiti gerų vasarų era. Tris iš eilės buvo prastas oras, važiavo žmonės, buvo išankstinės rezervacijos, atvažiuoja nors ir drambliais lytų, bet kai geras visiems nuotaika geresnė“, – šypteli K.Šliogeris.

Vietų visada galima rasti

Praėjusį savaitgalį 15min kalbintas vienos kavinės administratorius juokavo, jog po atidarymo šventės Palanga ištuštės ir joje beliks tik slampinėjančios katės.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė juokiasi, jog nei kačių, nei šunų gatvėse nematyti – vien tik dideli turistų srautai.

„Net ir šį penktadienį prilyginčiau praėjusiam penktadieniui. Turistų srautas nepasibaigė vien atidarymo švente. Matome, kad poilsiautojai myli Palangą ir į ją važiuoja net tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis. Tenka darbo reikalais išeiti į miestą, tai matome, su baltu pavydu stebime poilsiautojus, kurie atsipalaidavę vaikšto, džiaugiasi geru oru, aišku, gražia Palanga“, – sakė R.Kmitienė.

Moteris įsitikinusi, jog į kurortą žmones vilioja ne tik geras oras, bet ir sutvarkyta infrastruktūra, renginiai, įvairios užimtumo programos, viešbučių pasiūlymai.

Atvyksta svečiai iš užsienio

„Praėjusią savaitę turėjome svečiuose Izraelio žurnalistus. Jie susipažino su Lietuvos pajūriu – džiaugėsi žaliais medžiais, grynu oru, gera, jaukia atmosfera, kuria alsuoja Palanga. Visa tai duoda rezultatą ir tikrai nėra tuščia, ji visą laiką laukia svečių, pasiruošusi juos priimti“, – 15min kalbėjo Palangos TIC vadovė.

Šiuo metu Palangoje sulaukiama ne tik Lietuvos, bet ir užsienio turistų. Svečius registruojantis turizmo centras vardija, jog pastarosiomis dienomis apsilankė svečių iš Norvegijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos, JAV, Naujosios Zelandijos, Škotijos, Prancūzijos ir kitų šalių.

„Jaučiame susidomėjimą, jaučiame svečių antplūdį ir džiaugiamės“, – sakė R.Kmitienė.

Skaičiuojama, jog Palangos viešbučiuose vienu metu gali būti apnakvindinta apie 15 tūkstančių svečių. Tiek lovų oficialiai yra kurorto viešbučiuose. Didelis skaičius apgyvendinimo vietų yra privačiame sektoriuje, butus nuomoja didžiuosiuose miestuose gyvenantys žmonės, kurorte turintys antrąjį būstą. Koks tiksliai skaičius nakvynės vietų yra privačiame sektoriuje, nežinia.

„Skaičiai įspūdingi. Geriausiai atsispindi pasivaikščiojus penktadienį ir šeštadienio vakarą po paplūdimius“, – vertindama poilsiautojų srautus sako TIC vadovė.

Moters teigimu, Palanga yra toks miestas, kad jame visada galima rasti, kur apsigyventi, tiesa, galbūt ne visada bus likę prabangių apgyvendinimo vietų, tačiau paprastesnę nakvynę rasti nebus sudėtinga.

Turkija ar Palanga?

Nors penktadienį prasidėjo kalendorinė vasara, kainos, anot R.Kmitienės, paprastai kartu su sezonu nekyla. Kainos paprastai koreguojamos darbo dienomis, savaitgaliais, paprastai kilsteli aukštyn birželio pabaigoje. Pasak vadovės, jei viešbutis užsipildo, natūralu, jog nuolaidos tikėtis neverta, o esant laisvų kambarių niekas nenori jų laikyti tuščių ir pasiūloma įsigyti su nuolaida. Vidutinė kaina viešbutyje dviem asmenims už nakvynę kainuoja 60 eurų.

Dažniausiai lyginamas Palangos kurortas su Turkijos kurortais, bet kur gyvenate viešbutyje su 500 kambarių, o kur 50, tai lemia ir aptarnavimą, maitinimą, nesėdite su 1 000 žmonių vienoje salėje, kuri didelė kaip fabrikas, - sakė R.Kmitienė.

„Nepasakyčiau, kad labai brangu, kartais mes užsienyje pakelėje mokame tiek už motelį“, – sako R.Kmitienė, o į gandus, jog kainos išpūstos ir verčiau važiuoti į Turkiją, moteris atsako, jog legendos apie Palangą visą laiką sklando.

„Legendos kuriamos, vadinasi Palanga populiari. Nesinori, kad legendos būtų gąsdinančios. Žiūrint ką laikome brangu.

Dažniausiai lyginamas Palangos kurortas su Turkijos kurortais, bet kur gyvenate viešbutyje su 500 kambarių, o kur 50, tai lemia ir aptarnavimą, maitinimą, nesėdite ir nevalgote su 1 000 žmonių vienoje salėje, kuri didelė kaip fabrikas. Viskas yra pagal kiekvieno lūkesčius, pageidavimus, jei kažkam smagiau Turkijoje, tai mielai prašome, mes negalime įtakoti, o kas renkasi Palangą, visų laukiame ir džiaugiamės“, – šypsosi R.Kmitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas