Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį bus išrinkti ir apdovanoti geriausi Lietuvos alpinistai bei žygeiviai

Lietuvos alpinizmo asociacija kartu su Lietuvos keliautojų sąjunga kviečia į 56-ąjį Lietuvos alpinizmo ir kalnų turizmo čempionatą. Gruodžio 10 d., šeštadienį, Vilniuje vyksiančiame renginyje bus įvertinti ir apdovanoti geriausi 2016 m. alpinistai ir žygeiviai.
Sauliaus Damulevičiaus kelionė į vieną pavojingiausių viršukalnių – Manaslu
Sauliaus Damulevičiaus kelionės į Manaslu viršukalnę akimirka / Sauliaus Damulevičiaus nuotr.

Pasak vieno iš organizatorių, Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidento Sauliaus Damulevičiaus, žygeivių ir alpinistų bendruomenei šis tradicinis renginys yra proga susitikti ir aptarti svarbiausius metų įkopimus ir žygius.

Apdovanojimuose šiemet varžysis 35 alpinistų ir žygeivių komandos, pateikusios ataskaitas vertinimui. Jų žygių ir įkopimų geografiją galima išvysti žemiau esančiame žemėlapyje:

„Lietuvos alpinizmo ir kalnų turizmo čempionatas pirmiausia skirtas įvertinti ir apdovanoti geriausius metų alpinistus ir žygeivius. Renginio metu ne tik pristatomi sudėtingiausi įkopimai ir žygiai, bet ir aptariami skirtingų alpinizmo disciplinų ypatumai, jų vertinimo kriterijai, dalyviai patys pristato savo pasiekimus.

Šiemet renginyje turėsime ypatingą svečią. Pagrindiniu šių metų renginio akcentu taps alpinizmo meistro iš Rusijos Aleksejaus Lončinskio pristatymas apie itin sudėtingus techninius įkopimus. Šiam jaunam alpinistui (A.Lončinskiui yra 34-eri – red. past.) 2015 metais buvo įteiktas alpinizmo „Oskaru“ vadinamas „Auksinis ledkirtis“ (Piolet d'Or) už naują maršrutą 1900 metrų aukščio ledo ir uolų siena Himalajuose“, – sakė S.Damulevičius.

Dalyvauti renginyje kviečiami ne tik alpinistai bei kalnų turizmo atstovai, bet ir tie, kuriems kalnai – ne tik gražus vaizdas už lango.

Apdovanojimų ceremonija vyks gruodžio 10 d. 17 val. viešbutyje „Best Western“ (Konstitucijos pr. 14, Vilnius). Daugiau informacijos rasite paspaudę čia.

Pernai vykusio 55-ojo Lietuvos alpinizmo ir kalnų turizmo čempionato apdovanojimų akimirkos – 15min galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito