Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeima nuo viešbučio maisto užsikrėtė parazitinėmis kirmėlėmis: svajonių atostogos tapo pragaru

Šeima, kuri per „5 žvaigždučių“ atostogas Karibuose užsikrėtė parazitinėmis kirmėlėmis, teigė, kad jų 4335 eurų kelionę sugadino nepakankamai iškepta mėsa, vabzdžiai salotose ir „kurtinanti“ muzika prie baseino.
Šeima nuo viešbučio maisto užsikrėtė parazitinėmis kirmėlėmis
Šeima nuo viešbučio maisto užsikrėtė parazitinėmis kirmėlėmis / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

57 metų Sarah Sigston, 53 metų jos vyras Jeremy ir 25 metų dukra Isabelle iš Reilio, Esekse, Jungtinėje Karalystėje, gegužės 4 d. išvyko į dviejų savaičių trukmės „viskas įskaičiuota“ kelionę į kurortą „Viva Dominicus Palace by Wyndham“ (Dominikos Respublika), rašoma „The Mirror“.

Atvykusi šeima teigė, kad viešbutis buvo „labai, labai pavargęs“, o jų kambarys „atrodė visai ne taip, kaip nuotraukose internete“, be to, netrukus jie aptiko problemų dėl „nepakankamai iškeptos mėsos“, „vabzdžių salotose“ ir „paukščių ant švediško stalo“. Šeima teigė, kad jiems taip pat teko klausytis „kurtinančios“ muzikos, kuri „nuolat“ skambėjo aplink baseiną ir kurioje skambėjo „siaubingi“ keiksmažodžiai.

Shutterstock nuotr. / Parazitinės kirmėlės (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Parazitinės kirmėlės (asociatyvi nuotr.)

Jie pasirinko būtent šį kurortą, nes internete buvo teigiama, kad sergantiems celiakija, kuria serga Isabelle, šiame kurorte bus „saugu“, tačiau ji pasijuto blogai, kai jai buvo patiektas mėsainis, kuriame buvo glitimo, nors trys skirtingi darbuotojai ją patikino, kad jame jo nėra. Aštuntą kelionės dieną šeima išmatose pradėjo pastebėti kirmėles, todėl vėliau, grįžus namo į Jungtinę Karalystę, prireikė trijų dienų vaistų kurso.

Aštuntą kelionės dieną šeima išmatose pradėjo pastebėti kirmėles.

Nepaisydama patirtų išgyvenimų, šeima liko iki kelionės pabaigos ir bandė prašyti kompensacijos, tačiau, pasak jų, kelionių bendrovė atsisakė patenkinti jų prašymą, nes trūko įrodymų, kad jų ligos būtų susijusios su viešbučiu, nors jie teigė pasidaliję parazitų nuotraukomis.

„Su žmona keliavome po Pietryčių Aziją, Malaiziją, Indoneziją, ir niekada neturėjome jokių problemų, niekada su niekuo negrįžome ar net nesusirgome, – „PA Real Life“ pasakojo dvigubų stiklų montuotojas Jeremy. – Esame valgę gana abejotino maisto, bet niekada negrįžome su jokiais mumyse esančiais „nuomininkais“.

Menininkė Sarah pasakojo, kad šeima Dominikos Respublikoje lankėsi tris kartus ir patyrė „nuostabias“ keliones, tačiau teigė, kad paskutinės atostogos „nebuvo vertos“ sumokėtų pinigų.

Shutterstock nuotr. / Dominikos Respublika
Shutterstock nuotr. / Dominikos Respublika

„Pirmąją naktį visi ištarėme „o, Dieve mano“, nes buvo visai ne taip, kaip tikėjomės, – sakė ji.

– Pirmąją dieną, kai atvykome, maistas buvo šaltas, maisto pasirinkimas buvo labai ribotas, o apėjus bufetą buvo daug tuščių padėklų. Visą laiką buvo nepakankamai iškepta mėsa, salotose buvo vabzdžių, salotos buvo aplipusios musėmis, ant bufeto padėklų tupėjo paukščiai.

Shutterstock nuotr. / Parazitinės kirmėlės (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Parazitinės kirmėlės (asociatyvi nuotr.)

Viešbutis buvo labai, labai pavargęs, jis nebuvo vertas sumokėtų pinigų, atrodė visai ne taip, kaip nuotraukose internete.“

Šeima taip pat teigė, kad baseine nuolat skambėjo „kurtinanti“ būgnų ir bosų muzika, kurioje skambėjo „siaubingi“ keiksmažodžiai. „Aplink baseiną garsiai skambėjo muzika, dėl kurios skųstis gali pasirodyti kvaila, bet tai buvo tikrai garsus repavimas, – sakė Sarah.

Tai buvo nuolat, o keiksmažodžiai buvo nerealūs, siaubingi. Jei ten būčiau turėjusi mažą vaiką, būčiau visiškai pasibaisėjusi, tai buvo tiesiog kurtinantis garsas.“

Sarah pasakojo, kad maždaug trečią kelionės dieną ji ir jos šeima ėmė blogai jaustis – prasidėjo viduriavimas, pykinimas ir skrandžio spazmai. Aštuntą dieną Sarah sakė, kad išmatose jie pradėjo pastebėti ilgas baltas kirmėles.

Ji ir jos šeima ėmė blogai jaustis – prasidėjo viduriavimas, pykinimas ir skrandžio spazmai.

„Manau, kad Jeremy pirmas pastebėjo kirminą, ir aš prisiminiau, kaip pasakiau: „Ten ilgas baltas daiktas, tu turi parazitinę kirmėlę“, – sakė Sarah.

„Iš pradžių mes tarsi juokaudavome, bet paskui visi pradėjome jas pastebėti.

Keletą dienų turėjau likti kambaryje visą dieną, nes negalėjau išeiti į lauką, nes vis tekdavo eiti į tualetą.“

Shutterstock nuotr. / Tualeto kambaryje
Shutterstock nuotr. / Tualeto kambaryje

Gegužės 19 d. šeima grįžo namo į Jungtinę Karalystę ir kitą dieną nuvyko pas gydytoją, kuriam parodė savo išmatų nuotraukas, o Sarah sakė, kad gydytojas „iš karto“ pasakė, jog „tai tikrai kirmėlės“.

Visiems jiems buvo paskirtas trijų dienų trukmės mebendazolo, vaisto, kuris naudojamas daugeliui parazitinių kirmėlių užkrėtimų gydyti, kursas. Po to, kai jų dukra, serganti celiakija, t. y. negalinti valgyti glitimo, suvalgė mėsainį, kuris, kaip juos patikino darbuotojai, buvo be glitimo, šeima turėjo papildomų problemų dėl maisto.

„Šį viešbutį pasirinkome todėl, kad jų interneto svetainėje buvo langelis, kuriame buvo parašyta: „celiakija – jokių problemų, pas mus esate saugūs“, – sakė Sarah.

„Paklausėme (apie mėsainį) ir jie atsakė: „Taip, jis yra be glitimo“, dar kartą pasitikrinome ir mums pasakė „taip“... Dukra vis dar šiek tiek dvejojo, bet ėmė valgyti, – sakė Sarah. – Galų gale atėjo vyriausiasis virėjas ir labai, labai atsiprašė ir pasakė, kad jie nėra be glitimo, bet dukra jau buvo suvalgiusi pusę, o tada, aišku, neturi pasirinkimo.“

Praėjus kelioms valandoms po to, kai suvalgė mėsainį, Isabelle prasidėjo viduriavimas, pykinimas ir „kankinantis skausmas“, ji sakė, kad likusią atostogų dalį buvo „išsekusi“. Sarah teigė, kad jos dukrai pavyko išsiversti valgant baltus ryžius, salotas ir ant grotelių keptą mėsą.

Isabelle prasidėjo viduriavimas, pykinimas ir „kankinantis skausmas“.

Siekdama ištaisyti padėtį, Sarah sakė, kad viešbučio virėjai paprašė šeimos kiekvieną vakarą eiti į vieną iš 10 viešbutyje esančių restoranų ir susirasti vieną iš virėjų, kuris galėtų pagaminti ką nors specialiai jai, pavyzdžiui, makaronų be glitimo. „Tai buvo labai malonu, bet jie ne visada ten būdavo“, – sakė Sarah.

Šeima paprašė kompensacijos už atostogas per TUI, tačiau teigė, kad bendrovė atmetė jų prašymą, nes jie negalėjo pateikti pakankamai įrodymų. Jie teigė, kad negalėjo įrodyti, jog kirmėlių atsirado tiesiogiai iš viešbučio arba kad Isabelle susirgo valgydama maistą, kurio sudėtyje buvo glitimo, atlikus tyrimą, pavyzdžiui, išmatų mėginį.

Šeima teigė nemananti, kad išmatų mėginys bus reikalingas grįžus namo, nes kitą dieną po nusileidimo jiems visiems buvo išrašyti vaistai, o gydytojui nereikėjo atlikti tyrimo, kad pamatytų, jog jie turi kirmėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi