Šeimų laukiantys „Ogmios miesto“ restoranai: magiški meniu, pramogos mažiesiems ir maistas net išrankiausiems

Rinktiniai skoniai, įvairių rūšių picos, tradicinės lietuviškos virtuvės šedevrai, sultingi kepsniai, mažųjų smaližių dievinami desertai ir patiekalai net išrankiausiems. Šiuos bei daugybę kitų pasirinkimų maisto mylėtojams siūlo „Ogmios mieste“ įsikūrę net 36 restoranai ir kavinės. Norėdami pakviesti savo favoritus išsirinkti kuo lengviau, pažintį su jais pradedame nuo vietų, kuriose svetingai laukiamos šeimos su mažaisiais.
Restorano „Nykštukas“ interjeras
Restorano „Nykštukas“ interjeras / Ogmios nuotr.

Unikalios picos, kurios nustebins

Įsibėgėjus rudeniui, daugelis svajoja apie karštą saulę, puikų orą ir, žinoma, skaniausią maistą. Tuo garsėja Italija, kurią surasti Lietuvoje galima mėgaujantis šios šalies virtuve. Vienas lietuvių labiausiai mėgstamų itališkų patiekalų – pica, o ją ragauti ir dalintis su visa šeima visada yra geras pasirinkimas.

Taip sako ir picerijos „Brooklyn brothers“ vadovė Odeta Bložienė. Tačiau, anot jos, šiame restorane kepamos ne įprastos itališkos, o niujorkietiškos, Pietų Bruklino, picos. O. Bložienės teigimu, pastarųjų pradininkas Lietuvoje – restorano „Jurgis ir Drakonas“ įkūrėjas Tomas Nicholson.

Ogmios nuotr./Odeta Bložienė, „Jurgis ir drakonas“ ir „Brooklyn Brothers“ restoranų vadovė
Ogmios nuotr./Odeta Bložienė, „Jurgis ir drakonas“ ir „Brooklyn Brothers“ restoranų vadovė

Jis prieš daugybę metų pastebėjo, kad įprastas picas lankytojai norėjo pasiimti į namus, sodą, gimtadienį ar draugų šventę. Tačiau neapolietiškos, pasak O. Bložienės, nėra sutvertos ilgoms kelionėms. Jas reikia valgyti čia ir dabar.

Todėl T.Nicholson nuvyko į JAV, padarė rimtą tyrimą ir išragavo begalę picų. Jis nusprendė – Lietuvai reikia tokios, kuri būtų plona, traški, pagaminta iš aukščiausios kokybės miltų ir sykiu pamaitintų net keletą žmonių. Būtent tuo garsėja Pietų Bruklino stiliaus pica.

„Vėliau tęsėsi ilgi mokymosi ir bandymų mėnesiai Lietuvoje. Galų gale, Beata Nicholson sukūrė pavadinimą bei logotipą. Taip atsirado „Brooklyn Brothers“. Įdomu tai, kad ši pica puikiai tinka pasišildyti. Jeigu jos nepavyko įveikti per kartą, dėkite į keptuvę. Picos skonis išliks 99 proc. pirminės kokybės. Ji taip pat puikiai tinka ilgoms kelionėms, o vienos didelės užtenka sočiai pavalgyti 2–3 žmonėms. Tuo metu „antros dienos pica“ yra labai geras pusryčių patiekalas – galima tobulai pasidaryti „pizza toast“. Patys virtuvėje naudojame „fior di latte“ šviežia mocarelą. Ant picos dedame ir plėšytą kiaulieną bei jautieną, kurios krosnyse kepa per naktį, ir turi savo ypač slaptą prieskonių mišinį“, – intriguoja picerijos „Brooklyn Brothers“ vadovė.

Ogmios nuotr./Restorano „Brooklyn Brothers“ pica
Ogmios nuotr./Restorano „Brooklyn Brothers“ pica

Ne mažiau intrigos ir „Ogmios mieste“ įsikūrusio restorano „Craft Pizza“ meniu. Jame – taipogi amerikietiškos, puresnio bei storesnio pado picos, tačiau pastarosios stebina ingredientų pasirinkimo įvairove. Šioje picerijoje savo favoritą galima susikurti patiems – užsidėti ožkos sūrio, brokolių, riešutų ir viską užbaigti pačios „Craft Pizza“ virtuvės pagamintu švelniu pomidorų padažu.

Nors picos ir amerikietiškos, jos įkvėptos geriausių Italijos virtuvės tradicijų. Todėl „Ogmios miestas“ visiems, išsiilgusiems vasariškos saulės, šilumą padovanos lėkštėse.

Norite jas pripildyti, bet balsavimas dėl šeimos pietų neišrinko nugalėtojo? Restoranas „CANCAN PIZZA“ pasiūlys ir picų, ir varkškėtukų, ir tradicinių cepelinų. Šios vietos pristatyti jau nereikia. „CANCAN PIZZA“ daugiau nei dešimtmetį puoselėja išskirtinio skonio tradicijas bei ruošia įvairų ir skanų maistą.

Kviečia paragauti magijos

Tikrais kulinariniais burtais garsėja „Ogmios mieste“ įsikūręs vertingo maisto restoranas „Holigans“. Jo vadovės Eglės Žiukaitės teigimu, ši vieta propaguoja vegetarišką ir veganišką mitybą, savo patiekalų gamybai nenaudoja česnakų ar svogūnų, tačiau siūlo skaniausias įprasto meniu alternatyvas.

„Holigans“ virtuvė – šiek tiek chuliganiška, visavalgiams ruošianti kebabus su augaline „vištiena“, kviečianti išbandyti ir burgerius su „Beyond Meat“ augalinės „jautienos“ paplotėliu bei augaliniu „sūriu“.

Ogmios nuotr./„Holigans“ restorano interjeras
Ogmios nuotr./„Holigans“ restorano interjeras

Anot E.Žiukaitės, tokie patiekalai skoniu nenusileidžia įprastiems, o lankytojai sako, kad restorano maistas yra kažkuo ypatingas, unikalus, sotus ir ilgam suteikiantis energijos.

„Esame ir virtuvės chuliganai, ir magai bei menininkai. Tikime, kad norėdami pagaminti skanų ir vertingą maistą be mėsos, žuvies ir kiaušinių, galime sukurti ypatingą skonį be pagrindinių natūralių skonio stipriklių. Tam reikia daug užsispyrimo, išradingumo, meilės ir išmanymo. Tačiau maistą gaminame ne tik vegetarams ir veganams – turime ir savo saldumynų, desertų bei tortų. Jie tobulai subalansuoti žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, pieno produktų, yra alergiški, taip pat laikosi įvairiausių dietų.

Šie skanūs bei saldūs desertai puikiai tinka ir vaikams, gaminami iš ekologiškų, aukštos kokybės ingredientų. O mūsų jauki restorano aplinka ypač svetinga šeimoms – turime žaidimų aikštelę, vaikų kampelį, tik mažiesiems skirtą meniu“, – pasakoja E.Žiukaitė.

Ogmios nuotr./„Holigans“ veganiški burgeriai
Ogmios nuotr./„Holigans“ veganiški burgeriai

Pastaruoju didžiuotis gali ir daugelio šeimų jau pamėgtas bei pamiltas restoranas „Jurgis ir Drakonas“. Paklausta, ar galėtų išsirinkti vieną patiekalą iš savo meniu, kurį valgyti reiktų visą likusį gyvenimą, jo vadovė O. Bložienė šypsosi – tai padaryti būtų neįmanoma.

„Juolab, kai šiuo metu turime tiek daug naujienų. Tik ką atnaujinome meniu ir kaskart apsilankiusi pati vis išbandau naujus skonius. Net galva sukasi nuo šviežių makaronų, raviolių, ką jau kalbėti apie oto filė. Jei diena sunki, gyvenimo džiaugsmą visada grąžina tobula pica su mozzarella burata, grietinėle ir čili medumi. O visą gyvenimą, manau, valgysiu „Jurgis ir Drakonas“ salotas. Jų pasirinkimas šiuo metu yra dar didesnis ir įvairesnis“, – džiaugiasi O. Bložienė.

Išskirtinis dėmesys mažiesiems

Šeimų, kurios nori ne tik pavalgyti, bet ir papramogauti su mažaisiais, „Ogmios mieste“ laukia jau legenda tapęs restoranas „Nykštukas“. Jame vyksta įvairiausi renginiai, šventės vaikams, o atvykstantiems į šią vietą visada paruoštas gausus, gardus ir lankytojų jau įvertintas meniu.

Todėl restorano vadovė Milana Rozovskaja teigia – „Nykštukas“ kviečia ne tik skaniai pavalgyti, bet ir puikiai praleisti laiką.

„Tam vaikams sukūrėme smagią ir linksmybių kupiną erdvę. Joje mažieji gali žaisti, dūkti didelėje žaidimų aikštelėje. Tuo metu tėvelius kviečiame atsipalaiduoti, mėgautis maistu ir ramiai leisti laiką, nes vaikai bus užsiėmę žaidimais. Tačiau siūlome ne tik pramogas. Mūsų meniu – puikiai pritaikytas visiems, net patiems mažiausiems. „Nykštuko“ virtuvė ruošia sveikus patiekalus, kuriuose naudojami kokybiški ir švieži ingredientai, atitinkantys poreikius šeimų, besirūpinančių savo sveikata ir mityba. Mūsų pasididžiavimas – varškėčiai ir „Nykštuko“ kotletukas“, – dalinasi M.Rozovskaja.

Ogmios nuotr./Restorano „Nykštukas“ interjeras
Ogmios nuotr./Restorano „Nykštukas“ interjeras

Savo meniu favoritus jau turi ir šeimos restorano „Vaflių namai“ smaguriai. Šioje vietoje juos pasitinka desertai, sukurti kiekvieno skoniui bei vaizduotei. Tačiau restorano vadovė Marta Radzienė pastebi – nors meniu yra ruošiamas visiems, daugiausiai dėmesio „Vaflių namai“ skiria būtent mažiesiems lankytojams.

„Kurdami naujus patiekalus, visada galvojame apie vaikų norus. Todėl nuo pat restorano atidarymo turime mažųjų smaližių jau pamėgtus ir įvertintus vaflius. Vienas jų – tikras perliukas. Šį patiekalą ruošiame su „Nutella“, bananais, riešutais ir vaniliniais ledais. Tai – mūsų restorano klasika, kurią itin mėgsta vaikai, tačiau su didžiuliu apetitu ragauja ir didieji smaguriai“, – pasakoja M.Radzienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis