Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Senvagėje nebeliko vietos jaunavedžių meilės simboliui – spynelėms, jos nuimtos

Mažieji Senvagės tilteliai, kadaise saugoję jaunavedžių užkabintas spyneles, šiandien lieka tik istorija. Naujai rekonstruojamoje Senvagėje ši tradicija baigėsi – „meilės spynelėms“ nebeliko vietos. Visos spynelės nuo mažųjų tiltų nuimtos, o vietoj senų grotuotų turėklų, rekonstruojant naujus tiltus, atsirado storo stiklo sienelės. Tačiau Panevėžio miesto savivaldybės atstovai ramina: vestuvių tradicijas Senvagėje tikrai bus galima tęsti.
Senvagės rekonstrukcija
Senvagės rekonstrukcija / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Tradicijas galės tęsti

Prieš aštuonerius metus amžiną meilę prisiekę panevėžiečių pora Karolis ir Kornelija liko nustebę, kai Senvagėje ant tiltelio neberado nei turėklų, nei ten jų pačių užkabintos spynelės.

„Vestuvių proga Senvagėje užkabinome savo spynelę, bet dabar jos nebėra, įdomu, kur ji iškeliavo ir koks jos likimas. Juk tai buvo mūsų meilės simbolis“, – naujienų portalui JP kalbėjo panevėžiečiai.

Senvagės projekto vadovas Marius Garbauskas teigė, kad senieji tiltai buvo išmontuoti drauge su spynelėmis, atliekant Senvagės rekonstrukcijos darbus. Projekto vadovas jaunavedžius ramino ir tikino, kad šias tradicijas Senvagėje bus galima tęsti.

„Tilto, vedančio į fontaną ir visų terasų turėklai bus metaliniai, ant kurių bus įmanoma užkabinti spyneles“, – teigė M.Garbauskas.

Senvagę vadina akvariumu

Pagal parengtą projektą, Senvagėje rekonstrukcijos darbus planuojama užbaigti kitais metais. Vieni miestiečiai džiaugiasi, kad Panevėžys gražėja, kiti ilgisi senosios Senvagės, treti – dar nebaigus numatytų projektų darbų, miesto širdį ėmė vadinti akvariumu, o tiltelius – balkonu. Mat šiuo metu Senvagė dengiasi stikline siena.

Gyventojai jau dabar išreiškia rūpestį ir sako, kad stiklo sienelės nėra praktiškos, jos apsitaškys, apdulkės, dažnai skils, duš nuo vandalų elgesio, tačiau M.Garbauskas paaiškino: „Berėmiai turėklai yra specialiai pritaikyti atlaikyti dideles apkrovas horizontalia bei vertikalia kryptimis. O jų valymas bus atliekamas pagal poreikį“.

Anot M.Garbausko, Senvagės atnaujinimo projektas – tai kompleksinė projekto autorių idėja, į kurią įeina ir berėmiai stiklo turėklai.

Berėmiai turėklai numatyti pietinėje Senvagės tvenkinio dalyje. Tik tilto į fontaną turėklai numatyti ne stikliniai, o tipiniai – metalinių konstrukcijų, o pati tilto grindų danga bus konstruojama iš maumedžio lentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas