Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezonui besiruošianti Kuršių nerija: „Sostinėje kavos puodelis brangesnis nei pas mus“

Į sezono atidarymo šventę paskutinį gegužės savaitgalį pakvies Neringa. Svečių laukiantys verslininkai tikina, kad brangaus kalafioro banga jų nepasieks ir kainos šį sezoną Kuršių nerijoje išliks tokios pačios arba kis labai nežymiai. Apie šimtą eurų sezono metu už parą kainuojantys viešbučiai svečių nepristigs, turtingesni sau leidžia keletą tūkstančių eurų išleisti ir viso mėnesio poilsiui.
Kuršių nerijoje
Kuršių nerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Palangos ir Šventosios kurortų verslininkai neslepia, kad šiemet gerokai išaugs kainos kavinėse ir apgyvendinimo įstaigose. Kuršių nerijos verslininkai žada nedidinti kainų. Tačiau smarkiai – dvigubai – išaugs įvažiavimo į Kuršių neriją kaina: nuo 10 iki 20 eurų už automobilį.

Ištisus metus Nidoje veikiančios kavinės „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė-Kriukovė 15min patikino, jog visus metus dirbančioje įstaigoje nėra sezoninių ir nesezoninių kainų, jos vienodos ištisus metus.

„Nieko nekoreguosime. Pasidarome kainas, kad būtų visus metus prieinamos, niekada nekaitaliojame sezonui ir po sezono“, – sakė administratorė. Šioje kavinėje poilsiautojų mėgstami cepelinai kainuoja 5 eurus, šaltibarščiai – 2,70, bokalas alaus 2,50, kepta duona 1,80, gardinta sūrio padažu – 2 eurus.

Pažiūrėkite, Vilniaus centre kavos be 2,5-3 eurų negausite. Kainos didesnės nei pas mus, negi galvoja, kad mes niekur nevažiuojame ir nieko nematome, – sakė D.Starkutė-Kriukovė.

„Pas mus tikrai nėra kosminių kainų, mes gi patys važiuojame į miestą, būname ir Kaune, ir Vilniuje, ten kainos didesnės nei pas mus. Kartais net pyktis ima, kai rašoma, jog pas mus čia kosminės kainos. Pažiūrėkite, Vilniaus centre kavos be 2,5-3 eurų negausite. Kainos didesnės nei pas mus, negi galvoja, kad mes niekur nevažiuojame ir nieko nematome“, – sakė D.Starkutė-Kriukovė.

Mariaus Karlono nuotr./Kuršių Nerija
Mariaus Karlono nuotr./Kuršių Nerija

Nekels arba didins minimaliai

Viešbučio „Nidus“, kuriame veikia ir restoranas, direktorė Jurgita Vičienė teigia, jog šiuo metu kaip tik peržvelgiami tiekėjų įkainiai, kurie ir turi įtakos patiekalų kainoms.

„Su virtuvės šefe žiūrime kainas, kas čia vyksta, norime iš naujo įvertinti patiekalų kainas. Atsivertėme kainininkus ir galiu pasakyti, kad nėra taip, kaip prekybos centruose – daržovės nėra stipriai pabrangusios. Galbūt mūsų tiekėjai labiau bijo mus kaip klientus prarasti ir nekelia kainos. Kilimas kažkiek yra, žiūrėsim į konkurencinę aplinką, tačiau greičiausiai tiesiog mažės mūsų pelningumas ir, jei tiekėjai kainas pakėlė 10-20 procentų, kainų kelti nežadame, na, o jei jau dvigubai kažkas pabrango, reikės kažkiek pakelti. Žiūrėsime, kokius pasiūlymus pateiks visi tiekėjai“, – kalbėjo J.Vičienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kuršių nerijoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kuršių nerijoje

Branginti neketinama ir apgyvendinimo paslaugų. Dviviečio kambario nuoma „Nidus“ viešbutyje pačiu populiariausiu laiku, liepos mėnesį, apsistojant tik vienai parai atsieis 142 eurus, birželį – 122 eurus. Gyvenant ilgiau nei parą viešbutis taiko nuolaidas.

Anot J.Vičienės, kol kas pagal rezervacijų skaičių sezonas atrodo būsiąs panašus į pernykštį. Labiausiai pageidaujamas laikas poilsiui nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio. Birželį poilsiautojus atgena nebent netikėtai kaitriai nušvitusi saulė..

Pakėlė nežymiai

Nediduko viešbučio „Naglis“, kuriame yra penki numeriai, savininkas Jurijus Kumpan 15min sakė, jog kainos šį sezoną pakoreguotos labai nežymiai – 5 eurais.

„Jei buvo 70, dabar – 75 eurai. Tai nulėmė išlaidos, nes iš esmės viskas pabrango, po procentą, po kitą brangsta“, – sakė J.Kumpan.

Gegužę dviviečiame numeryje „Naglyje“ galima apsistoti už 55 eurus, liepą, priklausomai nuo kambario, kaina siekia 75-100 eurų. Brangiau kainuoja į Kuršių marias žvelgiantys kambariai.

„Kambariai pildosi kaip ir pernai. Mes esame maži, visada užsipildome, nėra sezono, kad būtume pustuščiai, nes jei jau mes pustuščiai būtume, didiesiems jau krachas“, – šypteli nidiškis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kuršių nerijoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kuršių nerijoje

Apsistoja visam mėnesiui

20 kambarių turinčio viešbučio „Litorina“ administratorė Inga 15min taip pat patikino, jog kainos viešbutyje nepasikeitė. Gegužę standartinis kambarys atsieis 80 eurų, o liepą – 130 eurų. Kambariai su mini virtuvėlėmis, kuriuose žmonės gali patys pasigaminti maistą.

Taip, susimoka žmonės ir tūkstančius. Kadangi esame vienintelis viešbutis šalia jūros, per kopą perlipi ir esi paplūdimy, daug kam patinka, – sakė administratorė.

Viešbutis sulaukia klientų, kurie tūkstančių eurų negaili mėnesio poilsiui Nidoje.

„Yra rezervacijų, nuo liepos mėnesio jau sunkiai kas beranda vietos. Mūsų nuolatiniai svečiai jau išvykdami rezervuojasi laiką kitiems metams. Laukia intensyvi vasara. Dauguma mūsų svečių gyvena po mėnesį, dvi savaites, savaitę. Pagrindinę dalį sudaro lietuviai, vienas kitas užsienietis, – pasakojo administratorė. – Taip, susimoka žmonės ir tūkstančius. Kadangi esame vienintelis viešbutis šalia jūros, per kopą perlipi ir esi paplūdimy, daug kam patinka, labai patogu, ypač, kas su vaikais, nes nereikia toli belstis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas