Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šį savaitgalį – paskutinis ilgiausio reguliaraus maršruto laivu Lietuvoje reisas

Gegužės mėnesį startavęs ilgiausias reguliarus maršrutas laivu Lietuvoje iš Kauno į Birštoną į paskutinį reisą šį sezoną išvyks jau šį savaitgalį.
Birštonas
Birštonas / Kauno regiono turizmo informacijos centro nuotr.

Skaičiuojama, kad visą vasarą kiekvieną sekmadienį ir šventinėm dienomis keleivius plukdęs laivas „Nemunas“ iš Kauno į Birštono kurortą nuplukdė per 4000 keleivių. Kiekvienais metais pastebima tendencija, kad keliauja vis daugiau keleivių iš kitų Lietuvos miestų, tai patvirtina ir nuolat auganti vietinio turizmo statistika. Skaičiuojama, kad apie 30-40 proc. keliautojų atvyksta iš kitų Lietuvos miestų, daugiausiai Kauno apylinių, Vilniaus, Marijampolės, Utenos, Kupiškio.

Apsilankyti Birštone vilioja ne tik kelionė laivu, tačiau taip pat galimybė atgauti fizines ir dvasines jėgas, visiškai nemokamai, pasinaudojant Birštono svetingumu. Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną trunka keturias valandas, tačiau keleiviams jos neprailgsta, o dažnam keleiviui plaukti norėtųsi ir ilgiau. Plaukiant Kauno mariomis iki Birštono atsiveria nuostabūs gamtos vaizdai, išvykos metu keleivius lydi gido vedama ekskursinė programa.

Kruizo keleiviams atvykus į Birštoną organizuojama ekskursija po kurortą, trunkanti kiek ilgiau nei vieną valandą, o vėliau skiriama laisvo laiko kiekvienam atrasti šį kurortą. Kruizo keleiviams taip pat užtenka laiko kurorte surengti iškylą, pasivažinėti dviračiais, išmėginti biuvetės mineralinį vandenį, trykštantį iš žemės gelmių.

Kauno regiono turizmo informacijos centro nuotr./Laivas „Nemunas“
Kauno regiono turizmo informacijos centro nuotr./Laivas „Nemunas“

Rugsėjo 1 d. numatomas papildomas reisas, kurio metu mažuosius kruizo keleivius linksmins animatorių komanda. Kruizas su specialia programa vaikams sulaukia išskirtinio susidomėjimo dėl galimybės nuotaikingai praleisti 4 val. laivo denyje, kurios mažiesiems keliautojams neprailgsta.

Kelionės kaina: 17 EUR suaugusiems, 15 EUR vaikams (5-10 m.) bei senjorams.

Bilietai parduodami internetu: www.nemunoturas.lt, informacija el. paštu info@nemunoturas.lt, tel. 8 610 91039

Bendra kelionės trukmė – 9 val. Iš jų 4 val. Vykstama laivu, 4 val. praleidžiamos Birštone, 1 val. trunka kelionė autobusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito