Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šiauliai – turistinių atradimų rojus Šiaurės Lietuvoje

Saulės mieste, Šiauliuose, ne visada šviečia saulė, bet čia visada lyja smagiais įspūdžiais ir skaniomis akimirkomis. Užsukę valandai ar dviem, dienai ar kelioms – visada išsivešite įdomius prisiminimus ir geras patirtis.
Šiauliai – turistinių atradimų rojus šiaurės Lietuvoje
Saulėlydis Rėkyvoje / A.Kučo nuotr.

Ką pamatyti?

Užburiančio grožio rožynas, kurį rasite Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parke, sužavės kiekvieną. Beveik 1700 rožių krūmų, tūkstančiai žiedų, gausybė spalvų bei aromatų – visa tai sukurs romantišką nuotaiką ir leis pasijusti tarsi filmavimo aikštelėje. Prisėdę ant elegantiško suoliuko ar restorano terasoje galėsite mėgautis gėlėtomis akimirkomis, kavos puodeliu bei raminančiais fontano purslais.

E.Tamošiūno nuotr. /Ch.Frenekelio vilos parkas E.Tamošiūnas
E.Tamošiūno nuotr. /Ch.Frenekelio vilos parkas E.Tamošiūnas

Ar žinojote, kad Šiauliuose, Talkšos pakrantėje, gyvena 7 tonas sverianti „Geležinė lapės“ skulptūra? Tai tikrai bus pats didžiausias ir draugiškiausias gyvūnas, kokį teko kada nors matyti. Šiaulių lapė ne tik mėgsta ledus, bet ir mielai fotografuojasi. Beje, Geležinė lapė gali pasigirti ne tik savo tvirtu stotu, bet ir išskirtine širdimi, kurioje paslėptas laiškas ateities kartoms.

Norint pamatyti romantiškiausią saulėlydį ir pasidaryti meniškiausią nuotrauką, irgi teks atvažiuoti į Saulės miestą.

Norint pamatyti romantiškiausią saulėlydį ir pasidaryti meniškiausią nuotrauką, irgi teks atvažiuoti į Saulės miestą. Šiauliuose, prie Rėkyvos ežero saulę palydėti galite įvairiais būdais: rymodami ant 80 metrų ilgį siekiančio tilto, nuo dreifuojančios jachtos denio ar svajingai žvelgdami nuo smėlėto kranto. Rėkyvos ežeras yra išskirtinis ne tik gražiausiais saulėlydžiais, bet ir savo dydžiu bei amžiumi. Tai vienas seniausių, dešimtas pagal dydį Lietuvos ežeras.

Trokštate dar daugiau grožio, spalvų ir kvapų – užsukite į Šiaulių botanikos sodą. Akys ims raibti ir galva suktis: beveik 7 ha plote auginama per 4600 rūšių ir veislių augalų! Šiose gyvose erdvėse susipažinsite su išskirtiniais augalais, o gal susižavėsite naujais žiedais. Žaliausia vieta mieste padovanos jums harmoniją ir ramybę!

Ką veikti?

Baltų kelio" centras – inovatyvi erdvė Šiauliuose, kur daug žaidimų ir pažinimo. Modernioje, interaktyvioje vietoje tyrinėsite baltų istoriją bei kultūrą: įvairios atrakcijos nukels jus į magišką protėvių pasaulį. Kiekvieną pradžiugins galimybė „pasimatuoti“ baltišką profesiją ar sustabdyti akimirką spalvingoje fotosesijoje. O jei keliausite tarptautiniu kultūros keliu „Baltų kelias“, kuris vingiuoja per Lietuvos ir Latvijos žemes, tai pažinsite senosios kultūros išskirtinumą bei pajausite gamtos ir žmogaus vienybės džiaugsmą.

E.Tamošiūno nuotr. /Fotografijos muziejus
E.Tamošiūno nuotr. /Fotografijos muziejus

Turbūt net sapne neteko pabuvoti fotoaparato viduje!? Pasirodo, įmanoma! Užsukite į Fotografijos muziejų, kuris įsikūręs istoriniame pastate. Jūsų laukia pažinimo, kūrybos bei atradimų kupinos akimirkos. Vieninteliame Lietuvoje specializuotame fotografijos muziejuje saugoma beveik 150 000 eksponatų bei kultūros vertybių kolekcija.

Jūsų laukia pažinimo, kūrybos bei atradimų kupinos akimirkos.

Seniausia Baltijos šalyse alaus darykla „Gubernija“ kviečia paklaidžioti po bravoro pasididžiavimą – XVII amžiaus rūsius, kurių sienos mena dvarininkų laikus ir gali „papasakoti“ daug įdomių istorijų bei išduoti skaniausios giros ar alaus receptus. Įdomią pažintinę bei degustacinę programą, kuri vyksta šiame kultūros paveldo objekte, būtina rezervuoti iš anksto.

Turbūt retas keliautojas, kuris atsisakytų galimybės į Šiaulius pažvelgti iš paukščio skrydžio. Užsisakius išskirtinę ekskursija į Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros bokštą, pasigrožėsite nuostabiais panoraminiais miesto vaizdais, prisiliesite prie senųjų varpų bei apžiūrėsite 36 varpų kariljoną.

Ką paragauti?

„Valerijono“ arbatinė savo lankytojus lepina išskirtiniais patiekalais, kurie yra labai sveiki ir labai skanūs. Sveiko gyvenimo būdo oazė nustebins net išrankiausią vegetariškos ar veganiškos virtuvės mylėtoją. Tik čia paragausite cepelinų su avinžirniais, šaltibarščių su anakardžių pienu ar Damasko rožių žiedų arbatos. „Valerijonas“ – jau antrą šimtmetį skaičiuojanti istorinė vaistinė, kurioje gaminama kokybiškiausia ekologiška kosmetika! Išbandykite vieną iš arbatinės siūlomų edukacinių-degustacinių programų – nepamirštami įspūdžiai garantuoti!

Tik čia paragausite cepelinų su avinžirniais, šaltibarščių su anakardžių pienu ar Damasko rožių žiedų arbatos.

Smaližiai tikrai nepraeis pro seniausio Lietuvoje saldainių fabriko „Rūta“ parduotuvę, kurioje lentynos lūžta nuo saldumynų gausos. Įvairių skonių paletė palepins jūsų gomurį, o saldžios lauktuvės nudžiugins jūsų artimuosius. Būtinai užsukite į „Rūtos“ kavinę ir paskanaukite tirpstančio šokolado burbulo su avietėmis ar išgerkite puodelį actekų šokolado gėrimo.

Šiauliuose galima rasti net Paryžiaus pėdsakų! „Desertų dirbtuvės“ – tai saldi nuodėmė, dovanojanti skonių palaimą, mėgaujantis elegantiškais prancūziškais pyragaičiais ar ledine kava. Jaukioje erdvėje norėsis užtrukti: paragauti dar Niujorko sūrio pyrago, Napoleono ar Medučio.

„Gubernijos“ duonos gira – dar vienas išskirtinis Saulės miesto skonis, kurį galima rasti miesto kavinės, baruose ir prekybos vietose. Tradicinė rauginta ir brandinta gira gaminama pagal šimtametį receptą, labiausiai vertinama dėl savo natūralumo, ir turi nacionalinės kokybės giros sertifikatą.

Daugiau informacijos, ką veikti, pamatyti Šiauliuose www.visitsiauliai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius