„Gastronominės savaitės metu šalies restoranai kviečia ragauti įvairių patiekalų, taip pat organizuojami įvairūs renginiai. Gastronominis arba kulinarinis turizmas pasaulyje vis labiau populiarėja. Ir mes, esantys Aukštaitijoje, turime, ką pasiūlyti šalies bei užsienio gurmanams ir turistams“, – pranešime spaudai sako VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius dr. Darius Liutikas.
Gastronominės kelionės-reiso Panevėžys–Anykščiai–Panevėžys keleiviai kviečiami ragauti išskirtinių patiekalų, desertų ir gėrimų siaurojo geležinkelio Raguvėlės, Surdegio, Troškūnų bei Anykščių stotelėse.
Aukštaitijos siaurojo geležinkelio keleivių laukia skonių kelionė po istorinę Lietuvą su sočiais pietumis, užkandžiais, tradicinių patiekalų interpretacijomis, gėrimais ir degustacijomis.
„Kartu ragausime tradicinį panevėžiečių „Čičinsko kepsnį“, o taip pat jūsų laukia pažintis su legendinio režisieriaus Juozo Miltinio, kuris garsėjo gurmanišku skoniu, iš Prancūzijos parsivežta gastronomine patirtimi, bei maestro į Lietuvą atvežtu prancūzišku desertu“, – sako VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius.
Lapkričio 11 d. (11 val.) išvykstama iš Panevėžio siaurojo geležinkelio stoties. 18 val. grįžtama atgal į Panevėžį.
Daugiau informacijos apie Siauruką galite rasti čia.