Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šilti orai vilioja pratęsti vasarą Palangoje

Išskirtinė ramybė, kokybiškas poilsis, fantastiška gamta, tokios pačios pramogos kaip ir vasarą, tik už mažesnę kainą – visa tai atranda poilsiautojai Palangoje rugsėjo pradžioje. Tuo labiau, kad pastaraisiais metais šiuo laikotarpiu džiugina šiltų, saulėtų orų tendencija ir, anot palangiškių, tai gražiausias laikas kurorte – kas tai atranda, būtinai dar kartą sugrįžta.
Palanga
Palanga / Aldo Kazlausko nuotr.

Palangoje vyrauja du turistiniai sezonai – aktyvusis ir pasyvusis. Šiuo metu dar tęsiasi aktyvusis, kuris turėtų baigtis spalio viduryje. Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė tikina, kad miesto svečiams ir poilsiautojams šiuo laikotarpiu veiklos tikrai netrūksta, siūlomas didelis pasirinkimas: aplankyti muziejus, kultūrinius renginius, dalyvauti edukacinėse programose, užsukti į sporto klubus, pasirinkti aktyvaus laisvalaikio paslaugas.

„Tikimės, kad poilsiautojų srautas nesumažės, Palangoje šurmuliuos svečiai, nes prognozuojami puikūs orai ir laukia daug smagių ir įdomių renginių“, – teigia direktorė.

Kurortas tampa ramesnis, romantiškesnis ir įdomesnis

Nors vilioja šilta ir saulėta rudens pradžia, poilsiautojų neišgąsdina ir lietus, nes čia atvykstantys žino, kad reikia pasiruošti orų permainoms. „Lietuvos pajūryje nepasivaikščioti vėjuotu, net ir lietingu oru ir nepasinaudoti pačios gamtos teikiamomis SPA paslaugomis, kai sudrėkina veidą, išvalo kvėpavimo takus būtų tikra nuodėmė. Tikrai žinau, kad mūsų kurorto svečiai tuo naudojasi ir vertina. Bet kokiu oru yra ką veikti Palangoje ir nebūtina slėptis po stogu“, – tvirtina direktorė.

R.Kmitienė kviečia poilsiautojus pratęsti vasarą Palangoje, pasimėgauti aksominiu sezonu, kai kurortas tampa ramesnis, romantiškesnis ir įdomesnis: „Pratęskite savo atostogas arba atgaukite jėgas savaitgalį lietuviškame pajūryje.“

Poilsiautojai ieško išskirtinės ramybės

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Laura Taučiūtė džiaugiasi, kad šiais metais rugsėjis kol kas labai gražus – šiltas ir saulėtas: „Tendencija tokia, kad kiekvienais metais rudens pradžia vis šiltesnė ir tai atranda poilsiautojai, kurie nori išskirtinės kokybės ir ramybės, gero oro. Palanga rugsėjo mėnesį tuo ir ypatinga, kad labai graži, ypač rami, kiekvienas atvykęs pastebi, kaip gera čia būti – gali mėgautis gamta ir kartu visomis kurorto paslaugomis bei pramogomis.“

Užsienyje pasibaigus vasaros sezono pikui į kurortus važiuoja ilsėtis vyresnio amžiaus žmonės, nes mažiau šurmulio ir mažesnės kainos. Tokia pati tendencija ir Palangoje – pasibaigus vasarai keičiasi poilsiautojų kontingentas, mažiau šeimų, nes moksleiviai grįžta į mokyklas, nors netrūksta mamų su mažais vaikais.

Pasak L.Taučiūtės, nors pasibaigus vasarai viešbučių užimtumas yra mažesnis, ypač darbo dienomis, bet sulaukus gerų orų vėl visi važiuoja ilsėtis į Palangą.

Aldo Kazlausko nuotr./Palanga
Aldo Kazlausko nuotr./Palanga

Rugsėjis – gražiausias mėnuo Palangoje

„Rugsėjo mėnesį Palanga man yra pati gražiausia per visus metus. Šiuo metu kurortas turi savo kontingentą – šiltas, bet gaivesnis oras rudenį į Palangą pritraukia svečių iš Lietuvos ir užsienio. Juk ne visiems patinka vasaros kaitra“, – teigia asociacijos prezidentė.

Rugsėjo pradžioje laiką galima leisti ne tik paplūdimyje, maudytis vis dar šiltoje jūroje, degintis saulėje, bet ir pasivaikščioti po mišką. „Gimiau ir užaugau Palangoje, 20 metų praleidau Vilniuje ir visiems pasakodavau, kaip realu rudenį Palangoje. Naktimis oras atvėsta ir rytais pakyla rūkas, nurimusi jūra tampa labai graži, jos paviršius lygus tarsi ledas, fantastiškai kvepia pušynas. O koks spalvų šėlsmas – nuo burgundiškos raudonos iki auksinės, saulės geltonos. Tikra pasaka, sunku apsakyti žodžiais, tai reikia patirti. Kas atranda, kokia išskirtinė Palanga šiuo metu, tikrai dar kartą sugrįžta“, – pasakoja L.Taučiūtė.

L.Taučiūtė teigimu, nėra blogo oro, tik bloga apranga: „Net jei nešviečia saulė, dulksna, kiekvienam rekomenduočiau tinkamai apsirengus pasivaikščioti pajūriu ar pušynuose. Tai pirmiausia atgaiva moters grožiui, veido oda atsigauna nuo drėgmės, nauda ir bendrai savijautai, kvėpavimo takams, kurie prisipildo švaraus oro, raminantis poveikis ir psichinei sveikatai.“

Aldo Kazlausko nuotr./Palanga
Aldo Kazlausko nuotr./Palanga

Į kurortą vilioja nuolaidos

Džiugu ir tai, kad užsieniečiai grįžta į Palangą, palyginus su sumažėjusiu srautu pernai dėl karo Ukrainoje. „Mažiau baimės ir nežinomybės, atvažiuoja latviai, estai, vokiečiai, skandinavai, šveicarai, austrai. Maloniai nustebome, kad atvyko svečių iš Amerikos ir Australijos“, – teigia L.Taučiūtė.

Viešbučiuose nuolaidos prasideda jau vasaros pabaigoje, rugsėjo mėnesį ar vėliau galima rasti ypatingai patrauklių kainų. „Kainos mažesnės, o pramogos tos pačios kaip ir vasarą – maudynės šiltoje jūroje, saulės vonios, SPA paslaugos. Kas nespėjo pailsėti vasarą, o tokių tikrai yra, nes aktyviai dirbo, atranda Palangą rudenį. Kainos už kokybišką poilsį yra labai patrauklios“, – pažymi L.Taučiūtė.

Pasibaigus vasaros darbų įkarščiui, kai kurie viešbučiai atsikvepia, bet jau planuojama, ką naujesnio, patrauklesnio pasiūlyti svečiui. Kai kurie viešbučiai jau turi ypatingų pasiūlymų, tik reikia paieškoti informacijos, pasidomėti.

Aldo Kazlausko nuotr./Palanga
Aldo Kazlausko nuotr./Palanga

Visos sveikatinimo paslaugos ir naujovės

Asociacijos prezidentė sako, kad poilsiautojams jau seniai neužtenka vien tik nakvynės ir pusryčių viešbutyje, nori papildomų paslaugų, naujų patirčių: „Nuolat galvojame, kaip sukurti dar kokybiškesnį poilsį kurorte, siūlome naujovių.“

Rugsėjo mėnesį kai kurie viešbučiai organizuoja mankštas, jogos užsiėmimus gamtoje, prie jūros. „Matome, kad svečiai rūpinasi savo sveikata ir grožiu, ir juos domina viskas, kas susiję su sveikatingumo paslaugomis, todėl siūlome ir subalansuotus išskirtinius pusryčius, ir renginius, ir paskaitas. Viskas, kas naujo ir pozityvaus vyksta pasaulyje, pritaikome ir pas mus, neatsiliekame nuo šiuolaikinių tendencijų. Norime suteikti dar kokybiškesnį poilsį ir tai daryti per visas prizmes: maisto, miego, pasyvaus ar aktyvaus laisvalaikio.“

Viešbučių restoranai keičia vasaros sezoną į rudens, patiekalus ruošia iš sezoninių maisto produktų. „Rengiamos degustacinės vakarienės, skamba gyva muzika, populiarėja piknikai prie jūros – restoranas suruošia krepšelį vaišių, kad svečiai galėtų palydėti saulėlydį, kuris kiekvieną kartą vis kitoks, išskirtinis, nė vieno nėra tokio pačio“, – teigia L.Taučiūtė.

Aktyvus laisvalaikis uždarose erdvėse

Jei geras oras, poilsiautojai renkasi aktyvų laisvalaikį dviračiais, o jei vėsiau ar lyja, kurorto svečiai gali laiką praleisti baseine, SPA centruose. Viešbučiai turi savo SPA erdves, kuriomis naudojasi jų svečiai. Palangoje taip pat yra miesto baseinas, kuris labai populiarus. Čia galima ne tik plaukioti baseine, bet ir pasimėgauti pirtyse, sūkurinėse voniose, pramoginiuose baseinuose vaikams ir suaugusiems.

„Palangoje turime teniso ir padelio kortus. Naują, atitinkantį visas šiuolaikines tendencijas sporto klubą, kuriame vyksta ne tik sporto treniruotės, bet ir šokių pamokos, jogos užsiėmimai“, – sako L.Taučiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas