Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 06

Šilumos Afrikoje ieškoję lietuviai neteko amo: siaubingai šaltame vandenyje maudėsi tik pingvinai

Anksčiau rašydamas apie Pietų Afrikos Respubliką (PAR), vis piktindavausi mūsų diplomatinio korpuso, nesugebančio pramušti bevizio režimo į šią valstybę, darbu. Kaip čia taip, galvojau, juk daugumos ES šalių gyventojai gali sau ramiai, be papildomo galvos skausmo įsigyti lėktuvo į PAR bilietus ir skristi, o tokie nelaimėliai kaip mes ir dar poros šalių piliečiai turi praeiti sudėtingą ir brangų vizų gavimo procesą. Esu jį pats išbandęs savo kailiu, tai yra siuntęs savo pasą į ambasadą Stokholme, ir galiu pasakyti, kad tikrai buvo reikalų.
Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Pietų Afrikos Respublika (PAR) / Vaido Mikaičio nuotr.

Ir štai jums ne per seniausia naujiena. Lietuviams šis vargas jau nebėra aktualus. Nors bevizio režimo su PAR dar nėra, tačiau vizą jau galima įsigyti elektroniniu būdu. Tai yra nuostabu. Kol kas nežinau, kam už šią privilegiją reikia padėkoti, bet tada, kai tik sužinosiu, būtinai tą padarysiu. Gal jūs žinote, kas čia taip pasistengė?

Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)

Ir dar šiek tiek pasipūtėliškai malonu, kad latviai bei estai šios privilegijos neturi – jiems tebegalioja sudėtinga vizų gavimo ambasadoje tvarka. Džiugu, kad aplenkėme savo Baltijos brolius, pusbrolius ir kitus gimines. Ir, beje, iškart pastebėjau žymiai padidėjusį tautiečių susidomėjimą Pietų Afrikos Respublika. Šis faktas bei toje šalyje neseniai praėjęs BRICS (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrikos Respublika) lyderių susitikimas atgaivino mano prisiminimus apie kelionę į PAR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas