Turistinį maršrutą „Divyčio kelias“ sudaro 25 taškai, iš kurių 9 – kulinariniai objektai, supažindinsiantys keliautojus su Šilutės kraštui būdingais patiekalais – tautinio paveldo statusą turinčiomis rūkytomis žuvimis, tradiciniais žuvies patiekalais, žuviene, senovėje itin mėgstamu desertu bei pirmojo Lietuvoje šeimos vyno ūkio gaminamais vaisių ir uogų vynais. Taip pat į turistinį maršrutą „Divyčio kelias“ įtrauktos Šilutės krašto išskirtinės ir keliautojų dėmesio vertos vietos: Švėkšnos dvaro rūmai su gražiu parku, įspūdinga dvibokštė Švėkšnos bažnyčia, 200 metų senumo K. Banio etnografinė sodyba – muziejus, Minijos kaimas su pagrindinę gatvę atstojančia upe, Uostadvario švyturys, apžvalgos bokštelis, Ventės rago švyturys ir ornitologijos stotis, Šilutės muziejus ir H. Šojaus dvaras bei kt.
Maršrutui ir „Divyčio kelio“ taškams yra skirtas internetinis puslapis www.divyciokelias.lt, kuriame išsamiai pristatyta maršruto geografija, Lietuvos ir užsienio turistams siūlomos lankytinos vietos, autentiški regiono patiekalai ir gėrimai su profesionaliomis nuotraukomis, aprašymais lietuvių, anglų ir vokiečių kalbomis, filmuota medžiaga.
Turistinis maršrutas „Divyčio kelias“ orientuojasi būtent į kultūrinį žvejybos ir kulinarinį krašto paveldą, todėl maršrutui buvo duotas žvejų dievo, globojančio jūrininkus ir žvejus, vardas. Žvejai, ruošdamiesi į jūrą žvejoti, giedodavo dievaičiui Divyčiui giesmę, prašydami jį, kad neleistų vėjui drumsti vandens ir saugotų jų valtis.
Projektą „Turizmo plėtra Šilutės regione sukuriant kultūrinį žvejybos ir maisto paveldo turistinį maršrutą „Divyčio kelias“ remia Lietuvos Respublika ir Europos Žuvininkystės fondas.