Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtai žygeivių leisis partizano Jono Misiūno-Žalio Velnio pramintais takais – prisijunkite ir jūs

Abromiškių kaimo (Elektrėnų savivaldybės) bendruomenė, Lietuvos šaulių sąjunga ir Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjunga 4-ąjį kartą kviečia visus, kuriems svarbi Lietuvos laisvė ir nepriklausomybė, į žygį partizano Jono Misiūno-Žalio Velnio pramintais takais.
Į žygį galima leistis pėsčiomis arba dviračiu
Į žygį galima leistis pėsčiomis arba dviračiu / Organizatorių nuotr.

Organizatoriai žada, kad šimtus dalyvių sutraukiantis žygis „Žalio Velnio takais“ šiemet bus kitoks. Tiesa, kaip ir anksčiau, liepos 25 dieną vyksiančiame renginyje bus galima sudalyvauti einant ne tik pėsčiomis, bet ir važiuojant dviračiu. 

J.Misiūno, kuris žinomas Žalio Velnio slapyvardžiu, pėdomis žygeiviai seks nuo Neries regioninio parko iki Abromiškių kaimo.

Visi norintys galės pasirinkti vieną iš labiausiai patinkančių trasų: ilgąją dviratininkų – 63-65 km ilgio, ilgąją pėsčiųjų/trumpąją dviratininkų – 37-40 km ilgio ir trumpąją pėsčiųjų – 15 km ilgio.

Trasose išsidėstys punktai, kuriuose bus gaoima pailsėti, atsigaivinti ir sužinoti apie partizaninį pasipriešinimą, apžiūrėti partizanų buities įrankius bei įvairią karinę techniką. Taip pat čia dalyviai čia sutiks įvairių šalių ir įvairių laikmečių karius. 

Po žygio vyks patriotiniai ir Abromiškių kaimo 444-osioms metinėms skirti renginiai: salvėmis žuvusiuosius už Lietuvos laisvę pagerbs ir valstybinę vėliavą iškilmingai pakels Garbės sargybos kuopos kariai, veiks Lietuvos ir NATO kariuomenės ginkluotės ekspozicija, partizanų ginkluotės ir įrankių paroda.

Taip pat čia bus pristatomi senovės amatai, veiks aitvarų dirbtuvės, lazerių šaudykla, kraujo donorystės akcija.

Muzikinius pasirodymus rengs Vytautas Šiškauskas, folkroko grupė „Ūkanose“, Džeraldas, Daumantų muzikantai ir k.t.

Renginio metu dalis surinktų pinigų bus skirti ukrainiečių karių palaikymui Lietuvoje ir Jono Misiūno-Žalio Velnio paminklo priežiūrai. Visą informaciją apie žygį, registraciją į jį rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento