Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiurpūs siaubo legendomis apipinti pasaulio miškai – apsilankiusiųjų pasakojimai verčia krūptelėti

Tamsūs ir gūdūs miškai jau ir taip yra kiek baisoki, tačiau jei dar išgirstumėte keletą baisių istorijų apie juos, tikriausiai visai nenorėtumėte ten kelti kojos.
Lėlių sala
Lėlių sala / wikimedia.org nuotr.

„The Insider“ pristato šiurpą keliančius miškus pasaulyje, kuriuose, kaip kalba vietiniai, neretai galima sutikti besiblaškančias dvasias.

Lėlių miškas, Meksikoje

isladelasmunecas.com nuotr./Lėlių sala, Meksika
isladelasmunecas.com nuotr./Lėlių sala, Meksika

Isla de las Munecas, arba „Lėlių sala“ Meksikoje daugeliui kelia šiurpą – manoma, kad čia retkarčiais apsilanko kadaise nuskendusios mergaitės dvasia. Šiurpuliukus veikiausiai ne vienam sukeltų ir čia kone ant kiekvieno medžio iškabintos lėlės.

Legenda pasakoja, kad salos prižiūrėtojas pirmąją lėlę miške pakabino po to, kai rado paskendusios mergaitės kūną – vyras manė, kad ši lėlė priklausė mergaitei. Netrukus salos prižiūrėtojui pradėjo vaidentis mergaitės dvasia. Siekdamas ją nuraminti vyras į salą vis atvešdavo po lėlę, kol galiausiai praėjus 50-čiai metų jis pats buvo rastas nuskendęs toje pačioje vietoje, kur ir aptiko mergaitės kūną.

Shutterstock nuotr./Lėlių sala, Meksika
Shutterstock nuotr./Lėlių sala, Meksika

Šiandien sala tapo populiaria vieta tarp turistų. Salos lankytojai pasakoja matę, kaip lėlės juda ir tikina, kad jos yra apsėstos dvasių.

Aokigahara miškas Japonijoje, kitaip dar vadinamas „Savižudžių mišku“

Shutterstock.com/Aokigahara lentelė savižudžiams
Shutterstock.com/Aokigahara lentelė savižudžiams

Aokigahara miškas „savižudžių mišku“ vadinamas neveltui, čia tokių nelaimių pasitaiko ganėtinai dažnai, nuo pat 1900 metų. Prie įėjimo į mišką netgi yra iškabinta lentelė, kad „gyvenimas yra vertinga dovana“ ir jei sunku, patariama ieškotis pagalbos.

Tokios miško reputacijos priežastis gali būti susijusi su tuo, kad japonų mitologija jau seniai šį mišką sieja su demonais. Bauginanti ir pati miško išvaizda – medžiai čia suaugę itin tankiai, tad ir pasiklysti miške ganėtinai lengva.

wikimedia.org nuotr./Aokigaharos miškas (Liūdnųjų medžių jūra)
wikimedia.org nuotr./Aokigaharos miškas (Liūdnųjų medžių jūra)

Šalies dvasininkai sako, kad Aokigahara miškas yra tikras paranormalios veiklos židinys. Net jei ir netikite vaiduokliais, miške besimėtantys keisti daiktai jums tikrai sukels šiurpą.

Hoia Baciu miškas Rumunijoje

VIDEO: Hoia Baciu miškas Rumunijoje laikomas šiurpiausiu pasaulyje

Transilvanijos gilumoje stūksantis miškas, esantis šalia antrojo pagal dydį Rumunijos miesto Klužo-Napokos, vadinamas šiurpiausiu visame pasaulyje. Šiame miške yra vieta – baisiausia šio miško dalis, kuri nepaklūsta jokiems moksliniams tyrimams, šioje vietoje visiškai niekas neauga ir, mokslininkų tikinimu, niekada ir neaugo.

Miške kartu su 200 avių banda dingusio piemens garbei pavadintas Hoia Baciu miškas tarptautinės bendruomenės dėmesio sulaukė 1968 metais, kai karybos specialistas Emilis Barnea nufotografavo tai, ką jis pavadino neatpažintu skraidančiu objektu (NSO), kabojusiu ore.

Tas NSO kaip tik ir kabojo toje vietoje, kurioje niekas niekada ir neužaugo. Būtent dėl to ir pats miškas, o konkrečiai ši keistoji vieta masina tiek turistus, tiek raganas ir raganius, tiek ir mokslininkus.

Dar keisčiau yra tai, kad miške visi medžiai auga ypač keistai – tarytum zig-zagais ir spiralėmis, tokio reiškinio net ir mokslininkams nepavyko paaiškinti.

Patys drąsiausieji miške gali apsilankyti ir pasivaikščioti naktį, tačiau daugelis tai dariusiųjų pasakojo, kad to niekada nenorėtų pakartoti, mat jautė nuolatinį nerimo, pykinimo jausmą bei nuolat jautė lyg juos kas stebėtų.

Juodasis miškas Vokietijoje, įkvėpęs Brolių Grimmų pasakas

123RF.com nuotr./Juodasis miškas, Vokietijoje
123RF.com nuotr./Juodasis miškas, Vokietijoje

Šio miško pavadinimas jau taip skamba grėsmingai, tačiau broliai Grimmai vaiduoklišką jo reputaciją tik dar labiau sustiprino, mat miškas tapo jų baisiosios pasakos „Jonukas ir Grytutė“ veiksmo vieta.

Vokietijos pietvakariuose įsikūręs ir su Reino upe besiribojantis Juodasis miškas pribloškia įspūdingo aukščio medžiais, žaliuojančiais visus metus. Pasakojama, kad šis miškas yra tiek gražus, kiek ir grėsmingas, mat šiame miške gyvena paranormalūs padarai – ir raganos, ir vilkolakiai.

Wychwood miškas Oksfordšyras, Didžioji Britanija

wikimedia.org/Wychwood miškas, Didžioji Britanija
wikimedia.org/Wychwood miškas, Didžioji Britanija

Šis miškas vietiniams kelia siaubą, mat ne vienas ten apsilankęs pasakojo, kad miške vaidenasi. Tie, kurie lankėsi šiame buvusiame karališkajame medžioklės plote tvirtino, kad matė keletą šiurpių dalykų, pradedant verkiančiais vaikais, iš niekur atsirandančiais arklių traukiamais vežimais ar jautė rankų prisilietimus.

Vietiniai pasakoja, kad miške vaidenasi Lesterio grafo žmonos Amy Robsart vėlė. Po to, kai Amy paslaptingai mirė lūžus kaklui, jos vyras netikėtai pamatė moters dvasią šiame miške medžiodamas. Amy vėlė savo vyrui pasakė, kad šis mirs po dešimties dienų. Netrukus taip ir nutiko. Dabar, pasak legendos, jos dvasia daro tą patį poveikį visiems, kurie pamato ją miške.

Elfino, arba Nykštukinis miškas Escondido mieste, Kalifornija

wikimedia.org/Elfino, arba Nykštukinis miškas, Kalifornija
wikimedia.org/Elfino, arba Nykštukinis miškas, Kalifornija

Kai kurie šį mišką laiko vaiduokliškiausia vieta visoje Kalifornijoje. Manoma, kad šiame miške kadaise gyveno indėnų gentys, tai liudija daugybė miške rastų jų daiktų. Šiame miške stovi ir dabar jau apleistas buvęs beprotnamis.

Pati populiariausia istorija, kurią pasakoja vietiniai, skamba maždaug taip: kadaise šiame miške gyveno čigonų bendruomenė, tačiau miesto gyventojai juos išvarė, o kai kuriuos netgi nužudė. Keršydami dėl tokio miestiečių poelgio atsitraukdami čigonai mišką prakeikė. Nuo to laiko žygeiviai ir miško lankytojai pasakoja matę čia klaidžiojančią vaiduoklišką moterį balta suknele, kai kurie tikina matę kraujuojančius medžius ar dvasią, jojančią arkliu.

Dow Hill miškas, Indija

VIDEO: Dow Hill miškas, Indija

Dow Hill miškas juosia Dow Hills Victoria berniukų mokyklą, kuri laikoma pačia vaiduokliškiausia vieta visoje Indijoje. Nors mokykloje nuolat girdisi žingsniai, net ir tada, kai ji būna uždaryta, miškas už ją yra žymiai šiurpesnis.

Sklinda gandai, kad miške buvo įvykdyta ne viena žmogžudystė, o čia dirbantys medkirčiai pasakojo ne kartą matę berniuką, nukirsta galva, einantį vadinamuoju „Mirties keliu“ – taku, kuris driekiasi tarp mokyklos ir miško.

Epping miškas, Didžioji Britanija

wikimedia.org/Epping miškas
wikimedia.org/Epping miškas

Eppingo miškas geriausiai žinomas kaip „plento žudiko“ Ričardo Turpino bent vieno nužudymų, įvykdytų dar XVIII a., vieta. Itin didelis ir tankus miškas nebuvo kirstas jau daugiau kaip 100 metų, dėl 1878 metais įvesto miško įstatymo.

Tad jeigu miško tankuma jūsų neišgąsdintų, galbūt tai padarys mirusių kareivių vaiduokliai, čia apsilankančios dvasios ar duslus būgno triukšmas, kurį lankytojai prisiekia girdėję. Be to, kalbama, kad automobiliai, pastatyti ant netoliese esančio Kabo kalno, patys užrieda į kalną.

Freetown-Fall River miškas, Masačiusetse

VIDEO: Freetown-Fall River miškas, Masačiusetse, kuriame vaidenasi

1978 metų rugsėjį 15-metė palaikymo komandos šokėja Mary Lou Arruda šiame miške buvo užpulta ir pagrobta besivažinėdama dviračiu. Lapkričio mėnesį jos kūnas buvo rastas pririštas prie medžio Freetown-Fall River miške. Merginos pagrobėjas ir žudikas Jamesas Kateris nuteistas buvo tik 1996 metais. Už nusikaltimą jam buvo skirta įkalinimo bausmė iki gyvos galvos. J.Kateris mirė 2016 metais, sulaukęs 68-erių.

Yra ir daugiau žmogžudysčių, kurios yra siejamos su šiuo mišku. Negana to, pasakojama, kad miške atliekamos šėtoniškos apeigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne