Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių Baltarusijos erdvėje draudimas: kaip tai pajus Lietuvos keliautojai?

Nuo ankstaus antradienio ryto Lietuvoje nebegali nusileisti lėktuvai, kurie skrido per Baltarusijos oro erdvę. Lietuvos pietryčius apgaubusią Baltarusiją iki šiol kirsdavo orlaiviai, kuriais daug lietuvių keliaudavo atostogų – į Turkiją, Graikiją, pastaraisiais metais tapę ypač populiarūs skrydžiai į Ukrainą. Ar Baltarusijos oro erdvės vengimą pajus keliautojai? Priklauso, kur skrisite. Yra skrydžių iš Lietuvos, kurie pailgės net 1,5 karto.
Skrydžių Baltarusijos erdvėje draudimas: kaip tai pajus Lietuvos keliautojai?
Skrydžių Baltarusijos erdvėje draudimas: kaip tai pajus Lietuvos keliautojai? / flightradar24.com/Scanpix iliustr.

Nors oro linijoms dėl to atsiras papildomų logistinių ir finansinių klausimų, raminama, kad keleiviai šių pokyčių neturėtų pajusti. Be to, jau ir iki šiol, jeigu tai nekainuodavo daug laiko, būdavo vengiama Baltarusijos erdvės.

Visgi neatmetama, kad jeigu sankcijos tęsis ilgai, gali šiek tiek ūgtelti bilietų kainos arba būti atsisakoma kai kurių maršrutų, dėl kurių teks daryti didžiausius lankstus.

Oro linijos „airBaltic“ ir „WizzAir“ pirmadienį pirmosios pranešė iškart vengsiančios Baltarusijos oro erdvės. Kelionių organizatoriai „Tez Tour“, „Novaturas“ netrukus taip pat paskelbė, kad jų klientus skraidinantys partneriai („Get Jet Airlines“, „Avion express“) nusprendė neskristi virš prievarta „Ryanair“ lėktuvą sekmadienį nutupdžiusios šalies. Sprendimai buvo priimtas dar prieš Vyriausybės paskelbtą draudimą į Lietuvą ir iš jos skrendantiems lėktuvams kirsti Baltarusijos oro erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas