Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių iš Vilniaus naujiena – Diuseldorfas: nuo žinomiausių mados vardų iki ilgiausio pasaulyje baro

Nežinote, ką rengtis? Tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl iš Vilniaus verta nuskristi į Diuseldorfą – Vokietijos mados sostine tituluojamą miestą. Be to, nuo čia patogu pradėti pažintį su turtinga Šiaurės Reino–Vestfalijos regiono kultūra ir kitais greta esančiais miestais – Kelnu, Esenu, Dortmundu. Netrukus tai padaryti bus ypač patogu, nes nuo spalio 31 d. startuos oro bendrovės „Air Baltic“ tiesioginiai skrydžiai tarp Vilniaus ir Diuseldorfo, kurie vyks du kartus per savaitę.
Diuseldorfas, Vokietija
Diuseldorfas, Vokietija / Shutterstock nuotr.

Iš viso Lietuvos oro uostų tinkle jau vykdomi skrydžiai net į šešis didžiausius Vokietijos oro uostus ir dešimt reguliarių maršrutų tarp Lietuvos ir Vokietijos. Su nauja kryptimi mūsų šalies susisiekimas su Vokietija pasieks rekordinį lygį. Todėl tyrinėti ir pažinti šią šalį dabar yra geriausias laikas, rašoma Lietuvos oro uostų pranešime spaudai.

Gyva barų kultūra ir aktyvus naktinis gyvenimas

Diuseldorfas yra Šiaurės Reino–Vestfalijos žemės sostinė. Miestas nuo seno yra svarbus šalies verslo centras, todėl jame galima išvysti tiek senosios, tiek modernios architektūros derinį bei sutikti žmonių iš viso pasaulio, kuriems Diuseldorfas yra vartai į visos Vokietijos ir Europos rinką.

Shutterstock nuotr. / Diuseldorfas, Vokietija
Shutterstock nuotr. / Diuseldorfas, Vokietija

O kur smagiausia bendrauti su žmonėmis, jeigu ne bare? Vietiniai gyventojai didžiuojasi, kad miesto Senamiestis (vok. „Altstadt“) yra vadinamas „ilgiausiu pasaulyje baru“, nes vienas šalia kito čia spraudžiasi per 260 įvairių barų ir restoranų – šioje Diuseldorfo dalyje verda aktyvus naktinis gyvenimas.

Dienos metu naujausius mados vėjus galima pajusti Königsallee bulvare, kuriame spindi prabangūs butikai ir žinomų dizainerių parduotuvės. Verta pasižvalgyti, ką jos siūlo šį rudens–žiemos sezoną, nes Diuseldorfo gyventojai įsitikinę, kad dėl naujausių mados tendencijų nebūtina skristi į Milaną, Paryžių ar Londoną.

Pasižvalgius ir apsipirkus patogu pailsėti MedienHafen rajone – įsitaisius kavinėje ant Reino krantinės ir tyrinėjant architekto Franko O.Gehry darbus – įspūdingus pastatus, visiškai pakeitusius uosto veidą.

Miestai greta Diuseldorfo – dar gilesnė pažintis su Vokietija

Norintieji atrasti senosios architektūros perlą iš Diuseldorfo turėtų nuvažiuoti į Kelną. Kiek daugiau negu pusvalandis kelio traukiniu ar automobiliu ir prieš akis iškyla didingoji Kelno katedra, kuri, sakoma, buvo statoma net 600 metų. Šis gotikos stiliaus architektūros paminklas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Shutterstock nuotr. / Diuseldorfas, Vokietija
Shutterstock nuotr. / Diuseldorfas, Vokietija

UNESCO saugomą objektą galima rasti ir kitame Diuseldorfo kaimynystėje esančiame mieste – Esene. Šis objektas – tai „Zollverein“ anglies kasyklų kompleksas, iliustruojantis pramonės revoliuciją. Tai – ne tik technikos muziejus, bet ir kultūros centras, kuriame vyksta įvairūs meno renginiai bei parodos.

Savo gyvenimo be futbolo neįsivaizduojantys keliautojai iš Diuseldorfo gali per valandą nuvykti į Dortmundą, kur šį sezoną „Borussia“ klubas varžosi tiek Vokietijos „Bundesliga“, tiek UEFA Čempionų lygoje. Pavyzdžiui, lapkričio pabaigoje „Signal Iduna Park“ futbolo stadione Dortmundo komanda žais su Miuncheno „Bayern“, o gruodžio viduryje – su „Barcelona“. Daugiau negu 81 tūkst. žiūrovų talpinantis stadionas visuomet pasižymi ypatinga atmosfera. Čia pat galima aplankyti ir Vokietijos futbolo muziejų.

123rf.com nuotr. / Diuseldorfas, Vokietija
123rf.com nuotr. / Diuseldorfas, Vokietija

Šimtametės kalėdinių mugių tradicijos

Lietuvos oro uostų duomenimis, aviacijos žiemos sezonu dalis keleivių skrenda į didžiuosius Europos miestus patirti išskirtinę Kalėdų dvasią ir atmosferą. Būtent Vokietija yra ištikima žiemos švenčių tradicijų puoselėtoja – Diuseldorfe ir kituose Šiaurės Reino–Vestfalijos miestuose jau beveik 600 metų šurmuliuoja kalėdinės mugės.

Šventinis sujudimas įprastai prasideda likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Kalėdų, tad lapkritį ir gruodį Vokietijos miestuose galima pasinerti į tikrą žiemos pasaką – pasigrožėti miestų eglutėmis, paragauti įvairių patiekalų, įsigyti kalėdinių papuošimų ir kitų suvenyrų, pamatyti ne vieną šventinį pasirodymą ar koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito