Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skrydžių palydovas atskleidė bauginančią priežastį, kodėl lėktuve nereikėtų atlošti savo sėdynės

Skrydžių palydovas atskleidė, kada keleiviai turėtų ir kada neturėtų atlošti sėdynių kelionės lėktuvu metu, rašoma „The Sun“.
Skrydžių palydovas atskleidė bauginančią priežastį, kodėl lėktuve nereikėtų  atlošti savo sėdynės
Skrydžių palydovas atskleidė bauginančią priežastį, kodėl lėktuve nereikėtų atlošti savo sėdynės / 123RF.com nuotr. / „TikTok“ vaizdo įrašo akimirka

Kiekvienas turi skirtingą nuomonę apie tai, kada skrydžio metu galima atlošti sėdynes, nes reikia atsižvelgti ir į kitų žmonių patogumą.

Tačiau skrydžio palydovas Vinas (@ichbinvin) pabandė pateikti keletą sėdynių atlošimo taisyklių, paaiškindamas, kodėl tai gali būti gana pavojinga.

„TikTok“ vaizdo įraše jis sakė, kad įvairūs veiksniai lemia, kada galima, o kada negalima atsilošti.

„Žinau, kad žmonės komentaruose sakys: – Aš sumokėjau už bilietą, galiu daryti, ką noriu“, – teigė jis.

„Taip, nors tai gali būti tiesa, tai nereiškia, kad jūs nesate niekšas. Gerai? Klausimą „Ar galiu atlošti sėdynę?“ laikykite ne klausimu, o dviejų labai svarbių dalykų – paros laiko ir skrydžio trukmės – balansavimu.

Vino taisyklės neleidžia žmonėms atsilenkti dienos metu per trumpą skrydį, tačiau anksti ryte ir vėlai vakare tai laikoma priimtina.

Pasak jo, atsigulti taip pat leidžiama bet kokio ilgesnio nei 3 valandų skrydžio metu.

Tačiau keleiviams, nusprendusiems atsilošti sėdynę, Vinas pabrėžia, kad jie turi tai daryti atsargiai, kitaip rizikuoja pakenkti kitiems keleiviams.

„Jei žvaigždės sutampa ir jūs sakote: – Gerai, atlenksiu sėdynę, darykite tai švelniai“, – tęsė Vinas.

„Nereikia spausti mygtuko ir visu savo kūno svoriu atsiremti į sėdynę, kad sėdynė atsiloštų. To nereikia. Žmonės būna sutrikę. Jie jaučiasi taip, tarsi kėsintumėtės į jų asmeninę erdvę, – pasakojo skrydžių palydovas.

– Kartą, kai dirbau skrydžio metu, moteris man pasakė, kad susilaužė nosį, nes priešais ją sėdintis žmogus per greitai atlenkė sėdynę.“

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

Šis vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas tūkstančius kartų, o kiti žmonės teigė, kad jie patyrė panašių sužalojimų dėl atsilenkiančių sėdynių.

Vienas iš jų teigė: „Prisimenu atvejį, kai pasilenkęs į priekį kažko pasiimti gavau į galvą, nes keleivė atlenkė sėdynę“.

Kitas rašė: „Aš esu tas žmogus, kuris guldo galvą ant padėklo, ir mane visada sukrečia, kai jos atsilenkia“.

Trečias pridūrė: „Praėjusią savaitę skridau 8 val. iš Havajų į Ostiną ir vaikinas, sėdėjęs priešais mane, visą laiką sėdėjo man ant kelių. Nepaisydamas mano patogumo“.

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

Skrydžių ekspertas Benas Schlappigas pritarė Vino vertinimui, kad atsilošti reikia atsargiai ir apgalvotai.

Tinklaraščio „One Mile at a Time“ įraše jis teigė, kad sėdynės atlenkimas yra visų keleivių teisė, nepriklausomai nuo to, kas sėdi priešais.

Jis teigė: „Man tai labai paprasta. Atsilenkti sėdynę, kai yra tokia galimybė, yra teisė. Juk atlenkimo mygtukas yra jūsų sėdynėje, o ne už jūsų esančioje sėdynėje.

Jei ketinate atlenkti sėdynę, darykite tai lėtai ir įsitikinkite, kad už jūsų sėdintis asmuo apie tai žino. Jei jus atlenkia ir tai nepakenčiama, mandagiai paklauskite asmens, ar jis neprieštarautų, kad jo sėdynė būtų pastumta atgal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas