Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skrydžių palydovas atskleidė, kurioje lėktuvo vietoje jis niekam nepataria užmigti

Skydžių palydovas papasakojo, kad lėktuve yra viena vieta, kurioje niekada negalima miegoti, rašoma „The Sun“.
Miegas lėktuve
Miegas lėktuve / 123RF.com nuotr.

Lėktuvo įgulos narys Tommy Cimato sako, kad kai kurios lėktuvo vietos yra kur kas purvinesnės už kitas, todėl jų reikėtų vengti.

Jis tvirtina, kad nešvariausios vietos lėktuve yra sėdynės prie lango.

T.Climato „TikTok“ vaizdo įraše aiškino: „Neužmikite ir nesiremkite galva į langą. Jūs nesate vienintelis, kuris taip padarė, ir nežinote, kiek žmonių ar vaikų ant jo nušluostė savo rankas ar kitus daiktus“.

123RF.com nuotr. / Miegas lėktuve
123RF.com nuotr. / Miegas lėktuve

Tačiau, net jei neturėtumėte remtis į langą, iš tiesų, remiantis 2018 m. atlikto tyrimo, kurį finansavo Boeing, duomenimis, vieta prie lango yra geriausia vieta, kurią galite pasirinkti, jei norite išvengti ligos.

Tyrimas, kurio metu 10 mokslininkų analizavo penkis skrydžius į kitą šalį gripo sezono metu, parodė, kad sėdintys toje pačioje eilėje arba eilėje priešais ar už sergančio žmogaus, greičiausiai taip pat susirgs.

Jei jie sėdi prie praėjimo esančioje sėdynėje, jie gali užkrėsti ir visus kitus, sėdinčius prie praėjimo esančiose sėdynėse.

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

T.Cimato anksčiau įspėjo, kad lėktuve negalima dėvėti šortų, nes kėdės nėra reguliariai valomos.

Jis sakė: „Nedėvėkite arba stenkitės nedėvėti šortų, kai skrendate lėktuvu. Niekada nežinai, kiek švaru bus, todėl jei turi kelnes, mikrobų bus mažiau“.

123rf.com nuotr. / Šortai
123rf.com nuotr. / Šortai

Tuomet, tarsi lėktuvo tualetai nebūtų pakankamai stresą keliantis dalykas, skrydžių palydovas taip pat rekomendavo nespausti vandens nuleidimo mygtuko plikomis rankomis.

Jis sakė: „Tiesą sakant, tai labai nehigieniška ir gana šlykštu, todėl, kai nuleidžiate vandenį, naudokite tualete esančią servetėlę“.

Įsitraukus į filmą ar gerą knygą, skrydžio metu lengva pamiršti gerti vandenį, todėl palydovas pabrėžė, kaip svarbu tai padaryti.

„Nepamirškite gerti vandens, – sakė jis. – Kiekvieno skrydžio metu turėtumėte išgerti apie 16 uncijų vandens, todėl nepamirškite to.“

Galiausiai T.Climato pragino keleivius nevengti prašyti palydovų pagalbos, jei jos prireiktų.

Jis pridūrė: „Praneškite skrydžio palydovui, jei blogai jaučiatės. Taigi, jei jums reikia maisto, vandens ar oro ligos maišelio, nedvejodami praneškite apie tai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas