Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skrydžių palydovas paviešino slaptus žodžius: jei keleivis vadinamas „VIP“ – tai ne komplimentas

Jay Robertas, dirbęs vyresniuoju orlaivių įgulos nariu bendrovėje „Emirates“ ir dabar vadovaujantis populiariam „Fly Guy's Cabin Crew Lounge“ tinklui, paaiškino, ką reiškia įvairūs skrydžių palydovų vartojami kodiniai žodžiai, rašoma „The Mirror“.
Skrydžių palydovas atskleidė slaptus kodinius žodžius
Skrydžių palydovas atskleidė slaptus kodinius žodžius / Shutterstock nuotr.

Tai, kad skrydžių palydovas jus pavadino VIP, gali būti ne toks komplimentas, kaip jums atrodo.

Atsižvelgiant į tai, kiek laiko jie praleidžia ankštoje, stresą keliančioje aplinkoje, girdint klientams, suprantama, kad keleivių salono įgulos nariai naudoja sudėtingą bendravimo sistemą, kad keleiviai jų nesuprastų.

Jay Robertas, dirbęs „Emirates“ vyresniuoju keleivių salono įgulos nariu, o dabar vadovaujantis populiariam „Fly Guy's Cabin Crew Lounge“ tinklui, praskleidė uždangą apie tai, ką sako aviacijos darbuotojai ir ką tai reiškia.

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

J.Robertas pasakojo, kad darbuotojai įsijungia keleivių salono įgulos radiją, kad sužinotų naujausius gandus iš lėktuvo salono. Tie keleiviai, kurie yra ypač mėgstami, nesvarbu, ar dėl mandagumo, ar dėl geros išvaizdos, gali būti vadinami BOB (best on board) (liet. geriausias lėktuve). Kitose skalės pusėse esantys keleiviai vadinami PITA (pain in the backside) (liet. nugaros skausmas).

Keleivių salono įgulos nariai naudoja sudėtingą bendravimo sistemą, kad keleiviai jų nesuprastų.

Jis „Mail Online“ sakė: „Svarbiausi dalykai yra ABP – able bodied passenger or person (liet. stiprus keleivis arba asmuo). Oficialus keleivio (ne įgulos nario), kurį įgula kiekvieno skrydžio metu pasirenka mintyse, kad jis padėtų avarijos atveju, kodas.

„Įgula neoficialiai naudoja šį kodą, norėdama apibūdinti keleivį, kuris jiems patinka ir kuris, jų manymu, yra sveikas ir pajėgus. BOB taip pat gali reikšti „Babe On Board“ (liet. mažylė(-is) laive) – tai dar viena koketiška santrumpa, kurią kai kurie skrydžių palydovai naudoja norėdami pranešti vieni kitiems, kas jiems slapta patinka.

Shutterstock nuotr. / Skrydžių palydovas
Shutterstock nuotr. / Skrydžių palydovas

„SVML reiškia „suddenly vegetarian meal“ (liet. staigus vegetariškas maistas) – keleivis, kuris neužsisakė specialaus patiekalo ir tikriausiai nėra vegetaras, tačiau jam nepatinka siūlomas patiekalo pasirinkimas, todėl jis staiga tampa vegetaru, kad gautų ko nors kito pavalgyti“.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvo keleiviai
Shutterstock nuotr. / Lėktuvo keleiviai

Kitas kodas yra POS, t. y. keleivis, kuriam reikia pratęsti saugos diržą, o „mermaid“ (liet. undinė) – asmuo, kuris gulasi ant tuščių sėdynių, akivaizdžiai bandydamas išlaikyti jas laisvas sau.

Jei jus vadina HOB, tai tik gerai – esate „laivo karštuolė(-is)“. Tačiau VIP yra tiesiog labai erzinantis asmuo.

Yra oficialesnių, šiek tiek rimtesnių kodinių žodžių, kurie vadinami specialiųjų tarnybų prašymais. Kai asmuo yra deportuojamas, antžeminis personalas gali naudoti kodus DEPA arba DEPNAD, kurie reiškia asmenį, kuriam neleista atvykti į šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas