Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skrydžių palydovė įspėjo keleivius: lėktuve yra vieta, kurios visada reikėtų vengti

Skrydžių palydovė rekomendavo poilsiautojams, norintiems miegoti lėktuve, vengti tam tikrų vietų, kuriose triukšmas, trikdžiai ir kvapai yra didžiausi, rašoma „Daily Star“.
Skrydžių palydovė
Skrydžių palydovė / Shutterstock nuotr.

Dauguma iš mūsų žino, ar skrisdami lėktuvu nori sėdėti prie praėjimo, ar prie lango, tačiau dažnai, norėdami išvengti papildomų mokesčių, paliekame savo vietą atsitiktinumui. Tačiau, nors ir nesunku susitaikyti su ne pačia geriausia padėtimi, viena skrydžių palydovė teigia, kad yra vieta, kurios visuomet turėtumėte vengti, jei norite lėktuve išsimiegoti.

Buvusi skrydžių palydovė Jane Hawkes su „Express“ pasidalijo patarimais, kaip elgtis vėluojant lėktuvui, ir paaiškino, kodėl, jos nuomone, lėktuve yra viena vieta, kurioje sėdėti blogiausia. Jei būsite priversti sėdėti šioje vietoje, galite likti nemiegoję, todėl pirmosios atostogų dienos bus prastos.

123RF.com nuotr. / Miegas lėktuve
123RF.com nuotr. / Miegas lėktuve

Jei turite galimybę nemokamai išsirinkti sėdimąją vietą arba esate pasirengę sumokėti kelis papildomus eurus, ji rekomenduoja vengti erzinančių vietų, kuriose kyla papildomas triukšmas.

J.Hawkes sakė: „Lėktuvo gale gali būti daug triukšmingiau, taip pat gali būti daug triukšmingiau visose vietose, esančiose aplink virtuvės patalpas“.

Ji rekomenduoja vengti erzinančių vietų, kuriose kyla papildomas triukšmas.

Taigi, jei norite ramios vietos, turėtumėte rinktis vietą arčiau lėktuvo priekio ir toliau nuo virtuvėlės, kurioje įgula patiekia maistą ir gėrimus.

Skrydžių palydovė pridūrė: „Valgykite lengvai, dėvėkite patogius drabužius, pasiimkite ausų kištukus ir atidžiai pasirinkite vietą lėktuve, jei turite galimybę ją pasirinkti“.

Jei norite išvengti per didelio triukšmo ir nemalonių kvapų, taip pat rekomenduojama sėdėti atokiau nuo tualetų. Prie praėjimo ir durų gali susidaryti eilės, nes žmonės laukia, kol galės pasinaudoti tualetu, o jų judesiai ar pokalbiai gali trukdyti jums miegoti.

Vida Press nuotr. / Lėktuvo tualetas
Vida Press nuotr. / Lėktuvo tualetas

Be to, praustuvės garsas ir tualeto kvapas, kai atsidaro durys, taip pat gali neleisti jums užmigti. Tačiau vienas kelionių žinovas pataria elgtis visiškai priešingai nei ši skrydžių palydovė, nes jis nekenčia žmonių, kurie skrisdami spardo jo sėdynės atlošą.

Johnas Burfittas sako, kad keliaudamas lėktuvu visada renkasi „blogiausią“ vietą – vietą prie lango, kuri yra lėktuvo gale prie tualetų.

Tą akimirką nusprendžiau, kad nuo šiol per ilgą skrydį sėdėsiu tik galinėje eilėje.

Kartą vienas keleivis viso skrydžio metu kojomis spardė į jo sėdynės atlošą, todėl J.Burfittas prisiekė niekada daugiau to nebepatirti.

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

„Tą akimirką nusprendžiau, kad nuo šiol per ilgą skrydį sėdėsiu tik galinėje eilėje, – rašė jis. – Žinoma, kito skrydžio metu užsisakiau vietą galinėje salono eilėje ir, dar geriau, mano vieta buvo prie pat lango. Įsitaisęs tame kampe, supratau, kas yra tikroji oro linijų meilė. Ką tik radau geriausią vietą lėktuve.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas