Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20 /11:21

„Small Planet Airlines“ keleiviai – jau pakeliui į Turkiją

Ankstyvą trečiadienio rytą į populiarų Turkijos kurortą Antaliją turėjęs išskristi oro bendrovės „Small Planet Airlines“ (SPA) lėktuvas po keleto valandų vėlavimo – jau pakeliui į Turkiją. Orlaivis iš Vilniaus oro uosto pakilo kelios minutės po 11 val.
Naujos SPA orlaivių kėdės – lengvesnės, plonesnės ir patogesnės
„Small Planet Airlines“ orlaivyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priminsime, kad užsakomasis skrydis į Antaliją iš Vilniaus buvo suplanuotas 5.30 val. Tačiau 15min parašę šio reiso keleiviai sakė, jog dabar oro uosto informacija skelbia, kad jis įvyks ne anksčiau nei 11 val.

„Small Planet Airlines“ turėjo skraidinti keleivius į Antaliją 5.30 val. atidėjo skrydį iki 11 val. Registruojantis skrydžiui informavo: „Žinant iš kur turi atskristi lėktuvas, panašu, kad 11 val. skrydis dar nebus vykdomas“, – rašo portalo skaitytoja Rima.

Tuo pačiu orlaiviu turintis skristi Gediminas piktinosi, jog apie tai, kad skrydžio laikas perkeltas, sužinojo tik atvykęs į oro uostą. „Galėjo bent jau internete paskelbti. O dabar keliesi 2 val. nakties, atvažiuoji į oro uostą ir sužinai, kad išskrisi ne 5.30 val., o tik 11 val. Nors gyvenu Vilniuje, niekur nebevažiavau – kur čia važinėsi“, – sakė vyras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Simonas Bartkus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Simonas Bartkus

SPA marketingo departamento vadovas Simonas Bartkus tokias kalbas vadina gandais. Pasak jo, skrydį į Antaliją vykdysiantis orlaivis stovi Vilniaus oro uoste, todėl skrydis, kaip ir numatyta, įvyks 11 val.

„Naktį lėktuvas buvo remontuojamas. Kadangi buvo rizika, kad visko pabaigti iki 5.30 val. nespėsime, apsidrausdami perkėlėme skrydžio laiką į 11 val. Keleiviai apie tai buvo informuoti, todėl dalis išvyko į namus ilsėtis. Būtent dėl to orlaivis negalėjo skristi anksčiau, nors buvo pilnai paruoštas skrydžiui“, – sakė S.Bartkus.

Pastarosiomis dienomis tai jau ne pirmas kartas, kai vėluoja SPA orlaiviais vykdomi užsakomieji reisai. Sekmadienio rytą buvo atidėtas 5.45 į Antaliją turėjusio išskristi SPA lėktuvo skrydis. Reisas perkeltas į 13.30 val. Šis scenarijus kartojosi jau antrą dieną iš eilės. Tąkart dėl gedimo buvo atidėtas dar vienas užsakomasis reisas į Turkiją.

Šis gedimas sujaukė ir kitų SPA vykdomų skrydžių grafiką – vėlavo skrydis į Hurgadą.

Pasak S.Bartkaus, balandžio pabaigoje prasidėjo aktyvusis kelionių sezonas – per savaitę iš Lietuvos SPA vykdo 30 užsakomųjų skrydžių. Jei sugenda vienas orlaivis, gali vėluoti ir kiti numatyti skrydžiai – kas ir nutiko praėjusį savaitgalį.

Keleivių jis prašė supratingumo ir kantrybės: kartais geriau truputį palaukti, bet saugiai pasiekti tikslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito