Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Smarkios liūtys užtvindė senovinį Petros miestą Jordanijoje: evakuoti turistai

Neseniai turistų pamėgtos Petros perpildyti akmeniniai koridoriai tapo pavojingi, kai dėl potvynių teko evakuotis ir buvo sužeisti keli žmonės.
Petra
Petra / 123rf.com

Gruodžio 26 d. socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip potvynio vanduo siautėja per šią vietovę. Chaotiškose scenose buvo matomas smėlio spalvos vanduo, kaskadomis krintantis nuo uolų, upės, tekančios per pėsčiųjų takus, ir žmonės, bandantys pabėgti transporto priemonėmis, rašoma „Explorersweb.com“.

Pasak „Middle East Eye“, dėl nelaimės UNESCO pasaulio paveldo objekte evakuota 1700 žmonių.

Pastaruoju metu regioną užtvindė smarkios liūtys, o pietų Jordanija tapo ypač apsemta. Jordanijos meteorologijos departamento vadovas Raedas Khattabas naujienų agentūrai „Petra“ sakė, kad labiausiai lijo pietiniame šalies regione.

Dėl šios situacijos įvyko ne tik evakuacija. Gruodžio 23 d. Jordanijos viešojo saugumo direktoratas paskelbė įspėjimą dėl nepalankių oro sąlygų ir pranešė, kad gali kilti nuošliaužų ir akmenų griūčių. Jordanijos naujienų portalas „Amman Net“ pranešė, kad trys žmonės buvo sužeisti, kai potvynis apvertė mikroautobusą Maano gubernijoje, taip pat šalies pietuose.

Ankstesniais metais potvyniai Petros apylinkėse buvo mirtini. 2018 m. potvyniai šioje vietovėje nusinešė 11 žmonių gyvybių ir privertė evakuoti tūkstančius žmonių. Tai įvyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai per potvynius Negyvosios jūros regione žuvo dar 21 žmogus (tarp jų – mokyklos ekskursijoje dalyvavę vaikai).

Taip pat šį savaitgalį staigūs potvyniai smogė Mekai (Saudo Arabija) ir padarė žalos transporto priemonėms bei turtui. Bagdade ir kituose Irako miestuose pliaupiantis lietus privertė savivaldybės darbuotojus siurbti vandenį iš užkimštų gatvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas