Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojančios viešbučių darbuotojų istorijos: patirtys, kurias sunku suvokti

Jei rinktume profesijas, kurių atstovai gali papsakoti daug įdomių ir smagių istorijų, nutinkančių būtent darbe, viešbučio personalas neabejotinai būtų tarp lyderių. Postimees.ee dalinasi keliomis viešbučio darbuotojų patirtimis, kurias net sunku įsivaizduoti nutikus iš tiesų.
Katinas
Katinas / Shutterstock nuotr.

Brangus potvynis

Vienas gerai žinomo Čikagos viešbučio darbuotojas atvirai papasakojo apie darbo dieną, kurios tikrai niekada gyvenime nepamirš. Viešbutyje nutiko kone potvynis.

„Dirbau gerai žinomame Čikagos viešbutyje, kuriame daugiausia apsistodavo verslininkai ir moterys. Vienas klientas vyras nusprendė pakabinti savo kostiumo švarką ant kambaryje esančio „purkštuvo“ netoli lubų, o jis buvo skirtas aktyvuoti tuomet, kai kyla gaisras.

Trumpai tariant, pakabinę striukę ji aktyvavo daviklius, ar žinote, kiek litrų vandens per sekundę išpurškia tie daiktai? Iki tos dienos nežinojau. Visur pradėjo tekėti rudas purvinas vanduo, litrais! Jis taip pat apgadino visus žemiau esančius kambarius, nes minėto vyro kambarys buvo 19 aukšte. Žala siekė šimtus tūkstančių dolerių ir viskas dėl vieno nekalto veiksmo“, – pasakojo darbuotojas, vardu Remy.

Žala siekė šimtus tūkstančių dolerių ir viskas dėl vieno nekalto veiksmo

Palikta katė

Marija pasakojo apie vieną neįprastą situaciją, nutikusią jos bičiulio viešbutyje. „Turiu draugą, kuriam priklauso nedidelis motelis netoli greitkelio. Kartais vėlyvas naktis praleisdavau šnekėdamasi su juo. Vieną naktį jis sulaukė skambučio iš svečio, jis skundėsi, kad iš gretimo kambario sklinda didelis triukšmas.

Bičiulis patikrino kompiuteryje ir pamatė, kad numeris, apie kurį kalba klientas, turi būti tuščias. Nuėjome patikrinti. Pasibeldėme, bet niekas neatsiliepė. Jis atidarė duris ir... pamatė, kad kambaryje yra katė. Paaiškėjo, kad katė nuvertė lempą ir ją sudaužė.

Mes pasiėmėme katiną ir kartu su juo nuėjome atgal į biurą, tuomet patikrinome kambarių registrą. Ankstesnis kambaryje apsistojęs svečias paliko katiną, kai prieš tris dienas išsiregistravo iš viešbučio.

Kai jam paskambinome, jis atsakė, kad nuvyko jau labai toli ir tikrai neatvyks pasiimti katės. Tuomet mano draugas nusprendė pats globoti gyvūną, o dabar jis tapo motelio katinu. Gyvūnas vaikšto po visą teritoriją, o jo nuotrauka net kabo ant sienos kaip vieno iš „darbuotojų“, – pasakojo Maria.

123RF.com nuotr./Lovoje
123RF.com nuotr./Lovoje

Miego spąstai

Prisistatyti nenorėjęs viešbučio darbuotojas dalinosi profesine istorija, kuri jį tikrai nustebino. „Dirbau nedideliame boutique viešbutyje ir buvau ką tik pradėjęs dienos pamainą, apie 6.30 val. ryto. Dar net nebuvau baigęs gerti kavos, kai prie manęs priėjo aiškiai susijaudinusi moteris.

Ji pasakė: „Negaliu rasti savo vyro. Jo nėra kambaryje, bet visi jo drabužiai tebėra. Jis serga lunatizmu, ir aš bijau, kad jis dingo. Padėkite!“ Pirmoji mano mintis buvo patikrinti apsaugos kameras.

Nuėjome į pirmame aukšte esančią patalynės saugyklą, kur galima žiūrėti įrašus. Vos tik atidariau duris ir įjungiau šviesą, pamatėme ponios vyrą. Jis miegojo nuogas ant suvyniotų antklodžių krūvos.

Žmona jį pažadino ir, žinoma, jis nesuprato, kur randasi. Moteris apgobė vyrą antklode ir nusivedė atgal į kambarį miegoti.“

Svečias, kuris norėjo normalaus gyvenimo

„Mūsų viešbutyje mėnesį gyveno labai turtingas žmogus. Praėjus maždaug dviem savaitėms, jis naktį įlindo į personalo zoną ir rado kelią tiesiai pas mus. Buvo antra valanda nakties, o mes kaip tik ruošėmės užsidaryti.

Jis atsiprašė ir mandagiai paklausė, ar galėtų suvalgyti sumuštinį su žemės riešutų sviestu ir tiesiog pabūti su mumis.

Taigi sėdėjome su žmogumi, kurio turtas buvo vertas milijardų, ir tiesiog valgydami sumuštinį kalbėjomės apie sportą. Jis sakė, kad valgė per daug prabangaus maisto ir turėjo nuobodžią kompaniją, todėl dabar nori pabūti su „tikrais žmonėmis“, – įsimintiną istoriją pasakojo viešbučio darbuotojas Džimis.

Shutterstock nuotr./Tualetinis popierius
Shutterstock nuotr./Tualetinis popierius

Nemalonus radinys

Viešbutyje dirbusi Ana atviravo, kad po vienos labai nemalonios dienos ji net nusprendė daugiau nedirbti šio darbo: „Vieną vasarą dirbau viešbučio kambarių valytoja, tvarkiau ką tik atlaisvintą kambarį. Pastebėjau ant vonios kambario grindų išmėtytus rankšluosčius, bet tai nebuvo nieko neįprasto, taip elgiasi dauguma žmonių. Kai pradėjau juos rinkti, pastebėjau, kad po jais buvo krūvos išmatų. Taip, perskaitėte teisingai!

Pradėjau jaustis nemaloniai, bet pastebėjau, kad atrodo ir dušas. Buvo mažų mažiausiai nemalonu. Įdomiausia, kad tualetas buvo švarus kaip krištolas! Nujaučiau, kad jis turbūt net nebuvo naudotas. Tą pačią dieną įteikiau atsistatydinimo pareiškimą.“

Kepta vištiena

Carlas pasakojo apie labai neįprastą situaciją, įvykusią per jo darbo viešbutyje pamainą. „Vienas lankytojas paskambino policijai ir pasiskundė dėl triukšmo, sklindančio iš kito kambario. Atvykusi policija nuvyko apžiūrėti kambario. Pareigūnai ten rado moterį, du vaikus, jos buvusį vyrą, tetą ir dar vieną atsitiktinį vaikiną.

Jie kepė vištieną! Visi kartu! Dešimtą valandą vakaro! Dar pamenu, kad mačiau, kaip vienas iš tų vyrų, atvykus policijai, išbėgo iš kambario su šnypščiančia keptuve, kad visur purškėsi aliejus!“, – pasakojo Carlas.

Piratai

Viešbutyje dirbantis Oscaras taip pat galėjo pasidalinti itin įdomia patirtimi: „Dirbau paplūdimio kurorte, saloje, kur yra labai graži saugoma įlanka ir uostą. Vieną naktį mus užpuolė piratai. Taip, būtent PIRATAI.

Uoste stovėjo laivas, kurį buvau matęs kelis kartus anksčiau, ir vienas labai didelis burlaivis, kuris nebuvo geros būklės. Be to, ant stiebo plevėsavo piratų vėliava. Kapitonas ir jo draugai buvo šiek tiek įtartini, todėl jiems nebuvo leidžiama įplaukti į teritoriją.

Tą vakarą jie, matyt, persistengė su gėrimais, todėl du iš jų nusprendė irkluoti į krantą ir atvykti į mūsų kurortą. Naktį budėjo tik vienas apsaugos darbuotojas, kuris, deja, užmigo. Piratai iš mūsų baro pavogė didelį kiekį alkoholio ir cigarečių pakelių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas