Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Startuoja naujas kelionių projektas „Tai Yra Afrika“

Kelionės būna įvairios. Nes reikia. Nes nori. Nes kodėl gi ne. Ši kelionė, ar net teisingiau – nuotykis, patenka tarp visų išvardintų situacijų.
Kelionė į Ugandą. Tomo Montvilo nuotr.
Kelionė į Ugandą. Tomo Montvilo nuotr.

– Kur? Į Ugandą? – tokia reakcija mus pasitiko draugų ir artimųjų rate, kai užsiminėme, kad artėjančioms dviem savaitėmis žvarbų Lietuvos klimatą iškeisime į Ugandos džiunglių drėgmę.

– O ko ten? Atostogauti? – dažniausiai sekęs klausimas.

– Ko taip toli? Ten ir ligų apstu, – net neklausant atsakymo dažniausiai išreikštas susirūpinimas.

Deja, atsakymas ne toks paprastas. Projekto idėja užgimė savanoriaujant tarptautinėje organizacijoje „Grow Movement“, kuri suveda mažo ir vidutinio dydžio verslus Rytų Afrikoje su verslo profesionalais iš viso pasaulio, jog jie tarpusavyje dalintųsi savo žiniomis ir patirtimi bei taip skatintų vietos ekonomikos augimą.

Taip susipažinome su Carol – jauna ir motyvuota verslininke, kuri Ugandoje puoselėja savo šeimos verslą. Ūkis, malūnas, butų nuoma, net parduotuvė – Carol nestokojo kūrybiškumo ir motyvacijos plėtodama savo verslą, tačiau jai žūtbūt reikėjo pagalbos suvaldyti visas šias verslo kryptis. Iš pradžių kartu su Carol dirbome internetu, naudodamiesi „Skype“ programa, tačiau netrukus pastebėjome, kad tai ne itin efektyvu ne tik dėl lėto interneto ryšio Ugandoje, bet ir paprasto Ugandos verslo aplinkos ir jų žmonių suvokimo trūkumo.

Būtent tuo metu ir užgimė idėja patiems nuvykti į Ugandą ir pamatyti šią šalį vietinių žmonių akimis, jog Carol galėtume suteikti efektyvesnę pagalbą. Ši idėja tikriausiai ir būtų likusi tik idėja, jeigu ne „Turkish Airlines“ oro linijų bendrovė, sutikusi mums padėti pasiekti šią tolimą šalį.

Ši kelionė nebus vien apie Afrikos verslo ypatumus. Per ateinančias savaites stengsimės atskleisti Ugandos gamtos grožį ir kultūros ypatumus bei pamatyti šią šalį vietinių žmonių akimis. Prieš artėjančią kelionę nusiteikėme dideliems kultūrų skirtumams bei naujiems atradimams apie vieną gražiausių Afrikos šalių, tad pavadinome šį kelionių ciklą „TYA“ – Tai Yra Afrika. Kviečiame patirti šį nuotykį drauge su mumis!

Sekti  projekto „TYA: Lietuvių nuotykiai Ugandoje“ naujienas galite ne tik portale 15min.lt, bet ir projekto „Facebook“ bei „Instagram“ paskyrose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas