Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Stiuardesė atskleidė, kodėl lėktuve niekada neturėtumėte avėti šlepečių ar kitų įsispiriamų batų

Nors galite manyti, kad lėktuve avėti šlepetes ar „Crocs“ yra daug patogiau nei batelius ar aukštakulnius, turėtumėte pagalvoti dar kartą, rašoma „Daily Mail“.
Įspiriamus batus avinti moteris
Įsispiriamus batus avinti moteris / 123RF.com nuotr.

Skrydžių palydovė atskleidė, kodėl tokią avalynę turėtumėte saugiai paslėpti – ir ne, ne dėl smirdančių kojų.

Oro linijų bendrovėje „American Airlines“ stiuardese dirbanti Andrea Fischbach paaiškino, kodėl visada reikėtų vengti tokios avalynės, sandalų be nugarėlės ir aukštakulnių.

Kalbėdama su „Whattowear.co.uk“, skrydžių palydovė sakė, kad skrydžio metu ši avalynė kelia pavojų, ypač jei keleiviams reikia greitai evakuotis iš lėktuvo.

Ir nors pačios stiuardesės nešioja aukštakulnius, A.Fischbach atskleidė, kad jie yra nepraktiški, todėl dažniausiai juos nusiauna.

„Jei aukštakulniai kaip nors nulėks, jie gali sugadinti avarinius išėjimus arba sužeisti kitus žmones, – teigė A.Fischbach.

– Saugumo sumetimais aš tikrai patarčiau vengti aukštakulnių, šlepečių ar bet kokių įsispiriamų batų. Jei bus evakuacija ir prireiks nusileidimo kalnelių, aukštakulnius teks nusiauti, nes jie kalnelį gali pradurti. Kas žino, kur ir kokiomis sąlygomis nusileisite. Be to, jie nėra labai praktiški bėgant nuo vartų iki vartų.“

123RF.com nuotr. / Skrydis
123RF.com nuotr. / Skrydis

Ji tvirtina, kad pakilus lėktuvui, skrydžių palydovės aukštakulnius pasikeičia.

„Tarsi reikėtų dar vienos priežasties, dėl vinių kulniukuose suveikia metalo detektoriai (jei jums pasisekė, kad turite išankstinę patikrą), – pridūrė ji. – Šlepetės ir bateliai be kulno taip pat gali nuslysti nuo kojų, o pėdos ilgo skrydžio metu gali sušalti.“

Be to, ji pridūrė, kad dėl atvirų batų gali būti nehigieniška lankytis lėktuvo tualetuose.

A.Fischbach patarė, kad einant į tualetą skrydžio viduryje šlepetes ar sandalus geriausia iškeisti į uždarus batus.

Ji įspėjo: „Jei planuojate eiti į tualetą, atsargiai avėkite sandalus. Tai nėra vanduo ant grindų (taip, pasitelkite vaizduotę), o sandalai tarsi kviečia bet kokį skystį purkšti jums ant kojų.“

Stiuardesė taip pat išvardijo kitus daiktus, kurių nereikėtų dėvėti skrendant lėktuvu dėl patogumo, praktiškumo ir saugumo.

Tai apima sportinę liemenėlę ir sportines tamprias kelnes, nes lėktuvuose gali būti šalta ir kyla gaisro pavojus, taip pat viską, kas aptempta.

123RF.com nuotr. / Mergina su tamprėmis
123RF.com nuotr. / Mergina su tamprėmis

Dėvint ribojančius drabužius gali atsirasti diskomfortas, pilvo patinimas arba giliųjų venų trombozė (GVT), kuri atsiranda, kai venose, dažniausiai kojų, susidaro kraujo krešulys.

Vietoj to turėtumėte sluoksniuotis, kad skrydis būtų patogus, patariama su savimi pasiimti lengvą striukę ar kašmyro gobtuvą. Ji taip pat pataria įsidėti storų kojinių porą, kad būtų šilčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius