Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

STOP nuogai krūtinei: už deginimąsi tik su kelnaitėmis šiose vietose gresia bauda arba kalėjimas

Nėra geresnio jausmo nei po saulėtų atostogų grįžti namo ir švytėti įdegiu, tačiau jei šiose šalyse vaikščiodami be liemenėlės bandysite išnaikinti įdegio skirtumus, galite sulaukti rimtų nemalonumų.
Moteris be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies
Moteris be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies / Shutterstock nuotr.

Kai kuriose šalyse net už tai, kad paplūdimyje vaikštote be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies, galite gauti didelę baudą ar net stoti prieš teismą, rašoma „Daily Star“.

Prieš išvykstant į kelionę verta pasiruošti ir pasidomėti taisyklėmis ir papročiais. Kai kuriose populiariose šalyse, pavyzdžiui, Trinidade ir Tobage, Maroke ir net Maltoje, galioja taisyklės, draudžiančios nuogumą.

JAE, Dubajus

Dubajuje, griežtai musulmoniškoje šalyje esančiame mieste, moterims ne tik draudžiama degintis nuogoms ar be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies, bet taip pat jos gali turėti rimtų teisinių problemų dėl bikinio dėvėjimo ne paplūdimio zonoje – už tai gresia iki 6 mėnesių kalėjimo. Šios taisyklės taikomos viešiesiems ir privatiems paplūdimiams, todėl jų apeiti negalima.

123rf.com nuotr. / Dubajus
123rf.com nuotr. / Dubajus

Tunisas

Tunise – dar vienoje griežtai musulmoniškoje šalyje – nuogumas viešumoje gali užtraukti baudą ar net įkalinimą, tačiau kai kuriuose tradiciniuose hamamuose arba viešosiose pirtyse nuogumas yra atskirtas pagal lytį, o lankytojai gali būti visiškai nuogi, nes tai yra kultūrinės praktikos dalis.

123RF.com nuotr. / Tunisas
123RF.com nuotr. / Tunisas

Egiptas

Egipte visiškas nuogumas yra griežtai draudžiamas dėl didelio musulmonų skaičiaus. Jei nuspręsite nepaisyti įstatymo, jums gali grėsti bauda arba įkalinimas.

Trinidadas ir Tobagas

Ši rojaus sala yra labai religinga, todėl nuogumas ir maudymasis be viršutinių drabužių šioje Karibų jūros šalyje yra draudžiamas. Dėvėti tik maudymosi kostiumėlį bet kur kitur, išskyrus paplūdimį, taip pat yra pažeidimas, o pareigūnai turi teisę užtikrinti taisyklių laikymąsi.

123rf.com nuotr. / Paplūdimys Trinidade
123rf.com nuotr. / Paplūdimys Trinidade

Malta

Šioje salų valstybėje nuogumas viešumoje yra neteisėtas, o baudžiamajame kodekse netgi numatyta, kad nuogumas yra „nepadorus apsirengimas“.

Įstatymus pažeidusiems asmenims gresia iki 700 eurų bauda.

Vida Press nuotr. / Malta
Vida Press nuotr. / Malta

Marokas

Marokas – dar viena musulmoniška šalis, todėl nuogumas viešumoje yra neteisėtas ir labai smerkiamas. Gali grėsti didelės baudos ar net įkalinimas.

123rf.com nuotr. / Agadyras, Marokas
123rf.com nuotr. / Agadyras, Marokas

Bahamos

Bahamose nuogumas nepriimtinas ir čia nėra jokių vietų, kuriose būtų leidžiama tai daryti – net privačiuose paplūdimiuose ar klubuose. Konservatyvi salų valstybė baudžia šių taisyklių nepaisančius žmones baudomis, kad užtikrintų, jog jie gerbia šalies įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius