Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Su 3 dukromis Legolendą Danijoje aplankiusi Lina pasidalijo patarimais: kaip sutaupyti?

Danijoje įsikūręs didžiausias pasaulyje Legolendas – svajonių kelionė ne tik vaikams, bet ir su LEGO kaladėlėmis augusiems tėvams. Ką tik su trimis dukromis (3, 6 ir 9 m.) jame pramogavusi aktyvi keliautoja Lina Vasiliauskienė sako, kad iš Bilundo parsivežė visą puokštę nepamirštamų įspūdžių, nes pasiteisino prieš kelionę pasidaryti namų darbai.
Linos šeimos kelionė į Legolendą
Linos šeimos kelionė į Legolendą / Asmeninio archyvo nuotr. / „15min“ fotomontažas

„Tikrai suprantu, kodėl šis parkas yra visų LEGO fanų svajonė“, – keltų operatoriaus DFDS pranešime spaudai cituojama tinklaraščio „Nėra blogo oro“ autorė. Ji su kitais keliautojais dalijasi praktiniais patarimais, kad kelionė į savo kainų lygiu išsiskiriančią Daniją ir minias lankytojų pritraukiantį pramogų parką eitųsi kuo sklandžiau.

Įdomu tai, kad į Bilundą LEGO kaladėlių gerbėjai plūdo dar prieš Legolendo įkūrimą. Septintojo dešimtmečio pabaigoje LEGO buvo toks populiarus, kad juo buvo prekiaujama jau arti pusšimčio šalių, o į kaladėlių gamyklą gužėjo minios fanų. Todėl buvo nuspręsta šalia pastatyti pramogų parką, kad nesitrukdytų fabriko darbas, o žmonės galėtų visa galva pasinerti į LEGO pramogas. Taip Danijoje buvo įkurtas pirmasis Legolendas pasaulyje (šiuo metu jų yra 11), kurį kasmet aplanko apie 2 mln. žmonių.

Kad nebūtų netikėtumų – pasimatuokite vaikų ūgį

Dar prieš kelionės planavimą L. asiliauskienė primena atlikti bene svarbiausią darbą – pamatuoti vaikų ūgį. Skirtingiems atrakcionams taikomi skirtingi ūgio reikalavimai, todėl tai padės išvengti nemalonių netikėtumų parke.

„Patys mažiausi ant visų atrakcionų patekti tikrai negalės, bet jiems pramogų irgi netrūks – pavyzdžiui, yra „Lego Duplo“ šalis, keletas kitų įdomesnių vietų, į kurias galima patekti nuo 90 cm ūgio. Yra ir 100, 110, 120 cm reikalavimai, o suptis ant visų atrakcionų vaikas gali nuo 130 cm ūgio. Beje, ūgį matuoja griežtai, todėl „praslysti“ nepavyks“, – atkreipia dėmesį L.Vasiliauskienė.

Sutaupysite su kuponais ir savais sumuštiniais

Vienos dienos bilietas į LEGO kaladėlių meką Bilunde, perkant kasoje prie įėjimo, kainuoja apie 70 Eur. Tačiau kainą galima stipriai sumažinti ne tik bilietus įsigyjant internetu, bet ir pasinaudojus kuponais.

„Ieškokite specialių žurnaliukų firminėse LEGO parduotuvėse arba ten, kur prekiaujama šiais konstruktoriais. Jie yra visiškai nemokami ir padėti prie LEGO lentynų. Juose rasite kuponą – du bilietus galėsite įsigyti už vieno kainą. Nepamirškite, kad kodą būtina panaudoti bilietus perkant internetu“, – pataria L.Vasiliauskienė.

Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą
Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą

Leidžiant visą dieną parke, visa šeima neabejotinai išalks. Parke yra nemažai vietų pavalgyti, tačiau pašnekovė pripažįsta, kad šios kavinės išties nelepina mažomis kainomis. Tačiau yra visai paprasta išeitis. Legolende gausu vietų piknikui, tad ji rekomenduoja pasiimti maisto, gėrimų ir paiškylauti. Juolab, kad ir eilėse prie maisto, užkandžių, tektų parymoti – verčiau tą laiką skirkite pramogoms.

Pasiekti patogu per Vokietiją ar Švediją

Legolendą iš Lietuvos galima pasiekti šiais būdais – skristi, važiuoti automobiliu arba plaukti keltu. Pasak L.Vasiliauskienės, su vaikais verta vykti savu transportu, mat tuomet daugiau galimybių pamatyti ne tik pramogų parką. Be to, nereikia ir skaičiuoti kilogramų lagaminuose, o LEGO parduotuvėje tikrai norėsis naujų konstruktorių.

„Patogu plaukti keltu, kuris jau pats bus pirmoji atrakcija vaikams. Galima rinktis iš dviejų maršrutų: iš Klaipėdos į Kylį arba į Karlshamną. Plaukiant į Vokietiją, daugiau laiko praleisite kelte, tačiau iki Bilundo liks tik 2,5 valandos kelio. O pasirinkus plaukti į Švediją, iki Bilundo važiuosite ilgiau ir su dviem tilto mokesčiais pakeliui, bet mažiau laiko praleisite kelte“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą
Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą

Nuo kur pradėti, kad eilės būtų mažiausios

Legolendas – populiariausias lankomas objektas Danijoje už Kopenhagos ribų, todėl nenuostabu, kad čia atostogų metu lankytojų apstu. Kai kurie rekomenduoja pirkti dviejų dienų bilietą, kad užtektų laiko viską pamatyti, tačiau L.Vasiliauskienė sako, kad jų šeimai pakako ir vienos.

Legolende yra ir nuostabus miniatiūrų miestelis, bet jį tinklaraštininkė siūlo pasilikti pabaigai.

„Visų pirma, būtinai prieš planuodami kelionę ir pirkdami bilietus pasitikrinkite darbo laiką. Būna, kad ne sezono metu parkas nedirba ir kelias dienas iš eilės. Tačiau paprastai dirbama 10–18 val., o atrakcionai baigia veikti 17 val. Kad viską apeitumėte, planuokite čia pabūti nuo pat atidarymo iki uždarymo. Verta atvykti šiek tiek anksčiau prieš atidarymą, kad sulig durų atvėrimu jau galėtumėte iškart šokti į nuotykius“, – pasakoja keliautoja.

Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą
Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą

Ji pataria į telefoną įsidiegti specialią Legolendo programėlę, kurioje galite stebėti eiles prie atrakcionų ir pagal tai planuoti pramogas. Taip pat verta maršrutą šiek tiek apversti – pradėti nuo parko pabaigoje esančio „Adventure Land“, kur rasite didžiausius atrakcionus. Ten dienai prasidedant būna mažiausios eilės, nes daugelis žmonių susidomi veiklomis dar parko pradžioje.

Legolende yra ir nuostabus miniatiūrų miestelis, bet jį tinklaraštininkė siūlo pasilikti pabaigai. Tuomet, užsidarius atrakcionams, dar valandą galėsite skirti pasivaikščioti po šį magišką miestą.

Verta patykoti nuolaidų nakvynei Legolende

Nakvynė Legolende – vienas iš tokios kelionės išskirtinumų, o ir rinktis yra iš ko. Galima apsistoti prabangiuose „Lego“ viešbučiuose, netrūksta ir privačių nuomos vietų. Pasak L.Vasiliauskienės, tokios nakvynės nėra pigios, bet sutaupyti irgi galima.

Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą
Asmeninio archyvo nuotr. / Linos šeimos kelionė į Legolendą

„Mes pasirinkome apsistoti „Lalandia“ pramogų komplekse. Visų pirma dėl to, kad jame galima nemokamai ir neribotai lankytis vandens parke – mes buvome du kartus. Taip pat priklauso nemokamas apsilankymas uždaroje žaidimų aikštelėje „Monkey Tonkey Land“. Be to, pavyko gauti išties neblogą kainą turint omenyje vietos patrauklumą – už 3 naktis 5 asmenų šeima sumokėjome 620 Eur, gyvenome šešiaviečiame namelyje. Kainas ilgai stebėjau, buvau užsiprenumeravus „Lalandia“ naujienlaiškį, ir kai tik jie pasidalino nuolaida – iškart rezervavau“, – kaip pavyko apsistoti pigiau atskleidžia keliautoja.

Kadangi jau per pirmąją dieną šeima pasidžiaugė Legolendu, viską spėjo išbandyti ir po kelis kartus, antrąją skyrė LEGO namui. Pasak L.Vasiliauskienės, jį įtraukti į planus kone privaloma – nors Legolendų pasaulyje yra jau keliolika, tik Bilunde yra nuostabus atrakcionų pastatas, pilnas pilnutėlis LEGO kaladėlių ir iš jų pastatytų šedevrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius