Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 25

„Su dainomis po rezervatą“: įžūlūs lankytojai trypia ypatinga gamta garsėjančią Lietuvos vietą

Išskirtiniame Lietuvos gamtos kampelyje – Viešvilės valstybiniame gamtiniame rezervate – fiksuojami grubūs pažeidimai. Nors šioje vietoje lankytis griežtai draudžiama, atrodo, kad kai kuriems asmenims tai nė motais – nelegalaus turizmo atvejai užfiksuojami vaizdo kameromis. Tokie pažeidimai prieš keletą dienų buvo paviešinti ir šio rezervato feisbuko paskyroje. Apie tai, kodėl pastebima tokia tendencija ir kuo svarbus minimas rezervatas „15min“ papasakojo Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos Viešvilės valstybinio gamtinio rezervato grupės Lankytojų centro administratorius Saulius Bartminas.
Viešvilės valstybiniame gamtiniame rezervate užfiksuoti pažeidimai
Viešvilės valstybiniame gamtiniame rezervate užfiksuoti pažeidimai / „15min“ fotomontažas

Viešvilės valstybinio gamtinio rezervato feisbuko puslapyje patalpinta filmuota medžiaga, kurioje buvo užfiksuoti pažeidimai, sulaukė daug reakcijų. Nemaža dalis komentatorių piktinosi, kad žmonės taip negerbia gamtos ir nepaiso draudimo eiti į saugomą teritoriją.

Prie vaizdo įrašo buvo rašoma: „Ilgokai nesirodėme. Labiau koncentruojamės į rezervato pažeidimų fiksavimą. O jų tikrai nemažai. Su dainomis po rezervatą. Mus pasiekia gandai, kad mobiliosiose programėlėse įkeliami net pėsčiųjų maršrutai po rezervatą ir jais dalinamasi. Filmuota medžiaga šiuos gandus tik sustiprina. Turbūt ne už kalnų ta diena, kai rezervate atsiras ir kempingai ar palapinių miesteliai su laužavietėmis. Informuojame, kad rezervate lankytis yra griežtai draudžiama. Už tai numatyta administracinė atsakomybė.

Kas naujo rezervato gyvūnijos pasaulėlyje. Nauja usūrinių šunų vada. Na, o pilkučiui grobis vis kūdesnis – vienas ne kažką ir nuveiksi. Vyresni elniai jau nusivalė ragus ir už mėnesio stos į rimtas kovas. Jaunesnieji, vėliau ragus pametę, dar vis vaikšto aksomu pasipuošę. Ūgtelėję, dar dėmėti stirniukai ir elniukai, nenutolsta nuo mamų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito