Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susikroviau lagaminą kelionei, bet pasidariau COVID-19 testą ir gavau teigiamą atsakymą. Kas dabar?

Reguliarių skrydžių iš Lietuvos oro uostų pagaliau ir vėl daugėja, kelionių organizatoriai atveria vis daugiau krypčių, o kelionių taisyklės galų gale nusistovi. Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių nusprendžia šį pavasarį jau pakeliauti, o prieš kelionę tuomet tenka pasidaryti COVID-19 testą. O jeigu jis būna teigiamas? Panagrinėkime, kokios galimybės susigrąžinti pinigus planavus kelionę su organizatoriumi, o kokios – savarankiškai. Ar galima susigrąžinti pinigus iš „Tez Tour“ ar „Novaturo“? Iš „Ryanair“ ar „WizzAir“? Arba užsisakius nakvynę per „Booking“ ar „AirBnb“?

Į daugumą šalių vykstant dabar prieš kelionę tenka pasidaryti COVID-19 testą, jeigu nesate per pastaruosius mėnesius persirgęs koronavirusu ir nesate visiškai paskiepytas nuo jo. Nors kai kurios šalys – pavyzdžiui, Turkija – nuolaidų dėl testo nedaro net ir pasiskiepijusiems.

Iš keliautojų galima išgirsti nepasitenkinimo, kad už testą prieš kelionę reikia mokėti iš savo kišenės. Bet tokia jau realybė – jeigu nori kelionės malonumo, dabar tenka mokėti ne tik už skrydžio bilietus, nakvynę viešbutyje ar „AirBnb“, bet į kelionės išlaidas įtraukti ir COVID-19 testą prieš kelionę, ir prieš grįžimą į Lietuvą.

Kelionę įsigijote, daiktus susikrovėte, paskutinėmis dienomis pasidarėte testą ir jau sėdėdami ant lagaminų gaunate atsakymą iš klinikos – teigiamas! Aišku, kad niekur nebekeliausite. O ar tai reiškia, kad ir visi pinigai taip pat nuplaukia? Gal taip, gal ir ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas