Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonių darbas? Sala Europoje ieško „karaliaus“

Jeigu nebijote vienatvės ir trokštate naujų iššūkių – sukluskite. Ieškoma žmogaus, kuris prižiūrėtų 40 hektarų salą Jungtinėje Karalystėje, Anglijos ir Škotijos pasienyje.
Piel sala, Jungtinė Karalystė
Piel sala, Jungtinė Karalystė / Simon Ledingham nuotr. / CC BY-SA 2.0

Prižiūrėtojas bus ne šiaip eilinis sargas, o salos „karalius“, kurio kadencija prasidės karūnacija – sėdint soste, o jam ant galvos bus išpiltas alaus kaušas.

Būsimasis „karalius“ savo 10-ies metų kadenciją turėtų pradėti balandžio mėnesį. Jam reikės ne tik prižiūrėti salą, bet ir rūpintis jame esančiu baru, 700 metų senumo pilimi, kurią pastatę vienuoliai, ir priimti turistus, atvykstančius į šią vaizdingą vietą.

Barou grafystės tarybos ekonomikos ir kultūros vadovė Sandra Baines aiškino, kad esminis darbas – puoselėti salos grožį ir gamtą, o tinkamas kandidatas būtų toks, kuris turėtų daug žinių.

Be to, būsimasis „karalius“ turi mėgti vienatvę ir būti pasirengęs įvairiems iššūkiams. „Negali ten gyvendamas tiesiog užsukti į parduotuvę duonos. Turi būti pasirengęs aukotis ir turi suprasti, kaip gyvenant nuošaliai atrasti ramybę. Tam reikia ypatingo charakterio“, – sakė 40 metų šioje saloje turistus priimantis Johnas Murphy'is.

Kita vertus, už tokį pasiaukojimą bus sulaukta ir gamtos dovanų – kasdien bus galima gėrėtis paukščiais, ruoniais ir nuostabaus grožio saulėlydžiais.

„Net kai tau bloga diena, vaizdai iš Piel gali apžavėti ir nuvyti blogas mintis“, – sakė J.Murphy'is. Jis pripažino, kad su skaudančia širdimi palieka savo darbą, bet vyrui – jau 73 metai, tad jis suprato, kad salai reikia naujo, jaunesnio gido.

„Myliu Piel ir salos nuošalumą. Man taip pat patinka tai, kad Barou yra industrinis miestas, bet štai turime tokią nuostabią ir lengvai pasiekiamą vietą šalia“, – sakė jis.

Naujasis prižiūrėtojas vadinsis „Piel karaliumi“. Jo „karūnacijos“ metu jam sėdint ant sosto bus užpiltas alaus kaušas ir įduotas aprūdijęs kardas. Po ceremonijos soste galės pasėdėti visi norintys, bet už tai salos bare turės visiems nupirkti gėrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas