Samuelio Westo ir Andrea Ahrens įkurto „Šlykštaus maisto muziejaus“ („Disgusting Food Museum“) tikslas – ne tik parodyti keisčiausius dalykus, kuriuos žmonės valgo, bet galbūt ir įtikinti, kad nebūtinai jie yra tokie atgrasūs.
„Jeigu pasišlykštėjimas yra kultūrinis ir priklausantis nuo aplinkybių, tuomet jis yra ir pakeičiamas“, – „Lonely Planet“ sakė A.Westas.
Jis tikisi, kad žmonės ateis ne tik patenkinti savo smalsumą ir norą pasibjaurėti, bet iš tiesų pakeis požiūrį.
Muziejuje bus 80 įvairiausių maistų, įskaitant casu marzu (sūris su lervomis) iš Sardinijos, surströmming (rauginta silkė) iš Švedijos, hákarl (pūdyta rykliena) iš Islandijos.
Muziejus Malmėje bus atidarytas spalio 29 d.