Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos turizmo sektorius džiaugiasi geresne nei tikėtasi žiemos sezono pradžia

Šveicarijos turizmo sektoriui labai svarbus žiemos sezonas prasidėjo geriau, nei tikėtasi, nepaisant COVID-19 sukėlėjo koronaviruso omikron varianto plitimo, antradienį pranešė Šveicarijos turizmo agentūra.
Sankt Moricas, Šveicarija
Sankt Moricas, Šveicarija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lyginant su praėjusiu žiemos atostogų sezonu, nakvynių skaičius apgyvendinimo įstaigose turėtų padidėti 10–15 proc., sugrįžtant turistams iš užsienio“, – remdamasi pirminiais skaičiavimais, nurodė agentūra.

Pranešime teigiama, kad nakvynių skaičius siekia 90 proc. 2019 metais fiksuoto lygio, todėl „todėl jaučiamas tam tikras optimizmas“.

Dėl COVID-19 pandemijos bangų ir atoslūgių rezervacijos ir jų atšaukimai pastaruoju metu atliekami likus gana nedaug laiko iki planuojamų kelionių.

Tačiau viešbučių savininkai, ypač kalnuose, džiaugiasi turistų iš Europos sugrįžimu, ypač iš Vokietijos, Prancūzijos ir Anglijos, tuo tarpu vietos lankytojų srautai irgi išliko.

Gruodžio pradžioje omikron atmainos atsiradimas sukrėtė Šveicarijos slidinėjimo kurortus, kai vyriausybė įvedė 10 dienų karantino apribojimus atvykėliams iš nerimą kėlusių šalių.

Tai buvo Didžioji Britanija, Belgija ir Nyderlandai – trys pagrindiniai slidinėti atvykstančių turistų šaltiniai.

Dalis viešbučių ir slidinėjimo mokyklų pranešė, kad rezervacijų, padarytų klientų iš JK, per 48 valandas sumažėjo 50 procentų.

Visgi Bernas pakeitė savo sprendimą, kai paaiškėjo, kad omikron variantas pasiekė ir Šveicariją. Šiuo metu ši atmaina yra dominuojanti šalyje.

Dabar atvykę užsienio turistai turi pateikti neigiamą COVID-19 testo atsakymą ir užpildyti informacijos apie buvimo vietą deklaraciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas