Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadas Kertenis pataria: žiemos kelionės arba alternatyvos Egiptui

„Ieškant žiemos sezono kelionės varianto sau, pirmiausia toptelėjo mintis, kad tai galėtų būti Egiptas. Tačiau netrukus pakeičiau nuomonę: juk Egiptas nėra vienintelė kryptis atostogoms. Pradėjau ieškoti alternatyvų, kurios keliautojui iš Lietuvos leistų mėgautis saule svetur šaltuoju metų laiku pernelyg nesuploninant piniginės“, – sako kelionių agentūros „Tedo.lt“ įkūrėjas Tadas Kertenis.
Fuerteventūra
Fuerteventūra / 123rf.com

Tiems, kurie jau ne kartą pabuvojo Egipte ir ieško naujų variantų savo atostogų įspūdžiams paįvairinti, vyras siūlo pamąstyti apie kelionę žiemą į Ispanijai priklausančias Kanarų salas. „Tiesa, šios salos skrydžio trukmės atžvilgiu yra kiek toliau už Egiptą. Tačiau gera žinia ta, jog šia kryptimi vykdomi tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos. O kaimyninė Lenkija gali pasiūlyti dar daugiau skirtingų kelionės datų ir kur kas pigesnius bilietus“, – sako T.Kertenis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tenerifės peizažas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tenerifės peizažas

Klimatas Kanarų salose žiemą panašus kaip Egipte – maždaug 25 laipsniai šilumos. Tiems, kurie renkasi kelionę iš Lietuvos, vyras pataria skristi į Tenerifę tiesiogiai iš Vilniaus.

„Kelialapio kainos apsistojant vidutinės klasės viešbutyje su dviejų kartų maitinimu žiemos sezonu svyruoja nuo 350 iki 500 eurų asmeniui. Jei tikitės prabangaus poilsio 5 žvaigždučių viešbutyje, suma gerokai perkops 500 eurų ribą“, – tikina kelionių agentūros „Tedo.lt“ įkūrėjas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Atlanto vandenynas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Atlanto vandenynas ties Tenerife

Tenerifės kryptimi galima skrieti ir iš Šopeno oro uosto Varšuvoje ar kitų kaimyninės Lenkijos oro uostų. Įsigyjant kelialapį su šios šalies oro kelionių organizatoriais, įmanoma sutaupyti iki 40 procentų bendrosios kelionės kainos. Pasak vyro, tai nėra nekintanti taisyklė, bet išimčių tikrai pasitaiko.

„Kiek mažesnė Kanarų sala – Gran Kanarija. Atostogos joje šiek kiek pigesnės nei minėtoje Tenerifėje, turint omenyje tai, kad automobilio nuomai ar pramogoms išleisite mažiau. Tačiau skrydžiai į šią salą vykdomi tik iš Lenkijos“, – sako T.Kertenis.

Tado Kertenio nuotr./Kanarai žiemą
Tado Kertenio nuotr./Kanarai žiemą

Savaitė Gran Kanarijoje apsistojant aukštos klasės viešbutyje su pusryčių ir vakarienės maitinimo tipu kainuos mažiausiai 350 eurų. „Tiesa, jei nusišypsos sėkmė, galbūt jums pavyks rasti tiesioginius skrydžius šia kryptimi iš Modlino oro uosto Lenkijoje su vežėju „Ryanair“. Taip sutaupysite, tačiau ne paslaptis, jog planuoti kelionę savarankiškai nėra lengva“, – įsitikinęs kelionių organizatorius.

123rf.com/Lansarotės paplūdimys
123rf.com/Lansarotės paplūdimys

Mėgstantiems ramesnį poilsį jis rekomenduoja dar dvi salas Kanarų salyne – Lansarotę bei Fuerteventūrą.

„Čia mažiau vakarėlių, o ir kraštovaizdis gerokai skiriasi nuo to, ką esame įpratę matyti kitose Europos šalyse“, – tikina T.Kertenis.

Tiesioginį skrydį į Lansarotę įmanoma įsigyti iš kelionių organizatorių Lenkijoje „Rainbow Tours“ bei „Itaka“. Į Fuerteventūrą, pasak vyro, galima keliauti pasinaudojus minėtų organizatorių arba aviakompanijos „Ryanair“ paslaugomis.

„Tiesioginiai skrydžiai į Lansarotę ir Fuerteventūrą iš Lietuvos kasmet nustojami vykdyti įpusėjus rudens sezonui“, – primena jis.

Dar viena alternatyva, norintiems pakeisti atostogas Egipte įspūdžiais naujoje šalyje žiemą, – Madeiros sala, priklausanti Portugalijai.

„Vertėtų žinoti, jog šioje saloje nėra taip karšta kaip Kanaruose. Patariu šią kryptį rinktis tiems, kurie mėgsta aktyvų pažintinį poilsį, ne vien kūno lepinimą saulės spinduliais paplūdimyje.

15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr./Madeira
15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr./Madeira

Be to, kelialapis į Madeirą atsiseis kiek brangiau nei ilsėtis Kanarų salose, bet, jei turite kantrybės, galite tykoti paskutinės minutės pasiūlymų ir įsigyti kelionę pigiau“, – šypteli T.Kertenis.

Daugiau kelionių idėjų ieškokite www.tedo.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento