Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailandas nuo vasario 1 dienos atnaujins kelionių be karantino schemą užsienio turistams

Tailandas nuo vasario 1 dienos atnaujins kelionių be karantino schemą, ketvirtadienį pranešė pareigūnai, kurios galiojimas buvo sustabdytas dėl greitai plintančio omikron varianto.
Maya paplūdimys Tailande
Maya paplūdimys Tailande / „Scanpix“/AP nuotr.

Pandeminiai apribojimai sukrėtė nuo turizmo smarkiai priklausomą šalies ekonomiką, o lankytojų srautai sumenko.

Visiškai pasiskiepiję keliautojai dabar galės atvykti į šalį pagal „išsitirk ir eik“ schemą ir turės atlikti COVID-19 testus pirmą ir penktą dieną po atvykimo, žurnalistams sakė šalies Covid-19 darbo grupės atstovas Taweesinas Visanuyothinas.

Lankytojai turės izoliuotis viešbutyje, laukdami testo rezultatų, ir turės atsisiųsti stebėjimo programėlę, siekiant užtikrinti, jog jie laikosi taisyklių.

Siekdamas atsigauti po prasčiausių ekonominių rezultatų nuo 1997 metų Azijos finansų krizės, Tailandas lapkritį pradėjo minėtą schemą kaip alternatyvą dviejų savaičių karantinui viešbučiuose.

Programa buvo sustabdyta praėjusio mėnesio pabaigoje nerimaujant dėl omikron, tačiau mirčių ir hospitalizavimo atvejų nepadaugėjus, pasak Taweesinas Visanuyothinas, ji jau gali būti atnaujinta, nors institucijos ir toliau peržiūrės jos nuostatas.

„Jei padaugės infekcijų arba pasikeis situacija, atvykstantiems keliautojams taikomos sąlygos bus iš naujo įvertintos ir prisitaikytos prie „Smėlio dėžės“ schemos“, – pridūrė pareigūnas.

Pagal praėjusiais metais pradėtą ​​„Smėlio dėžės“ programą, kuri tapo pirmuoju žingsniu siekiant atnaujinti turizmą, visiškai pasiskiepyti turistai praleidžia septynias naktis tam tikrose nurodytose vietose, pavyzdžiui, kurortinėje Puketo saloje, o po to jiems buvo leidžiama keliauti į likusią Tailando dalį.

Papildomai švelninant apribojimus, restoranams bus leista tiekti alkoholį iki 23 val., palyginti su šiuo metu galiojančia 21 val. riba.

Turizmo ministerija skaičiuoja, kad 2022 metais į Tailandą atvyks apie 5 mln. lankytojų iš užsienio, palyginti su beveik 40 mln. turistų prieš pandemiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas