Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tailande norisi išvengti turistų minios? Čia gyvenantys lietuviai pataria aplankyti unikalų salyną

Masiškai į Pietų Tailandą plūstantys turistai dažnai savo atostogoms pasirenka Krabį arba Puketą, tačiau praleidžia progą aplankyti tarp šių regionų išsidėsčiusį Ko Yao (liet. Jau) salyną.
Tailande gyvenantys lietuviai pataria aplankyti išskirtinį salyną
Tailande gyvenantys lietuviai pataria aplankyti išskirtinį salyną / Tailandieciai.lt nuotr. / „15min“ fotomontažas
Temos: 2 Kelionės Tailandas

Ko Yao Noi ir Ko Yao Yai – dvi didelės kaimyninės salos, nusipelniusios daugiau keliautojų dėmesio. Šios Pangnga įlankos salos patiks ieškantiems ramybės, gamtos, laukinių paplūdimių. Be to, tai yra patogi stotelė tarp Krabio ir Puketo – salas nuo vieno arba kito krašto galite pasiekti vos per pusvalandį!

Beje, ar žinojote, kad tajų kalba noi reiškia mažas, o yai – didelis? Šie žodžiai dažnai naudojami atskirti šalia išsidėsčiusioms saloms ar įlankoms.

Tailandieciai.lt nuotr. / Lietuvių apsilankymas Ko Yao (liet. Jau) salyne
Tailandieciai.lt nuotr. / Lietuvių apsilankymas Ko Yao (liet. Jau) salyne

Ko Yao Noi

Ko Yao Noi – mažesnioji sala, kuri yra puikiai pritaikyta turizmui. Čia tvyro „hipiška“ nuotaika, primenanti keliautojų pamėgtą Pangano salą. Jogos centrai, vegetariški restoranėliai, jaukūs atostogų nameliai… Ko Yao Noi spinduliuoja atpalaiduojančia atmosfera ir turi ką pasiūlyti net ir išrankiausiems keliautojams. Saloje yra keletas prabangių kurortų bei pakankamas ekonomiškų nakvynės vietų pasirinkimas.

Ko Yao Yai

Ko Yao Yai – didesnė, tačiau ne taip gerai išvystyta kaip jos kaimynė. Saloje nereiktų tikėtis plataus apgyvendinimo vietų ir veiklų pasirinkimo, bet tai puiki vieta atsiriboti ir pasiilsėti visiškoje ramybėje. Ši daugelio neatrasta sala lepina nuostabiais vaizdais ir laukine gamta.

Ką veikti Ko Yao Yai? Apsilankyti viename iš tradicinių šeimos restoranėlių, gerėtis laukiniais paplūdimiais, nardyti, žygiuoti, apkeliauti salą motoroleriu ir tiesiog mėgautis „sustojusiu“ laiku. Tiesa, turėkite omenyje, kad dauguma salos gyventojų – musulmonai, tad gerbkite vietos religiją.

Ši daugelio neatrasta sala lepina nuostabiais vaizdais ir laukine gamta.

Salos yra labai arti, galite su valtimi nuplaukti iš vienos į kitą vos per keletą minučių.

Tailandieciai.lt nuotr. / Lietuvių apsilankymas Ko Yao (liet. Jau) salyne
Tailandieciai.lt nuotr. / Lietuvių apsilankymas Ko Yao (liet. Jau) salyne

Kaip visada, raginame kelionių kryptį rinktis tik išsigryninus savo poreikius ir lūkesčius. Tailandas turi ką pasiūlyti visiems keliautojams, tačiau dalis atvykstančių traukia tiesiai į populiariausias vietas – pavyzdžiui, Puketą.

Nors Puketas vilioja turistus egzotiškais vaizdais, viešbučiais, pramogų gausa ir patogia infrastruktūra, bet turime pripažinti, kad šiame krašte masinis turizmas yra palikęs ryškų pėdsaką ir jei vyksite nepasidarę namų darbų, galite smarkiai nusivilti.

Tailandieciai.lt nuotr. / Lietuvių apsilankymas Ko Yao (liet. Jau) salyne
Tailandieciai.lt nuotr. / Lietuvių apsilankymas Ko Yao (liet. Jau) salyne

Taigi, kviečiame skirti dėmesio ir kitoms Pietų Tailando vietovėms bei pažinti tikrą, nesugadintą šalies gamtą ir kultūrą. Jei ieškote „neturistinių“ vietų ir esate gamtos mylėtojas, siūlome pasidomėti ir tokiomis salomis kaip Ko Phayam ar Surinas. Šios vietos gali sužavėti ir daug mačiusius keliautojus!

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas