Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tailande žiemojanti lietuvių pora: „Čia kiekvienas gali rasti tai, ko ieško“

Šį kartą Tailandiečių rubrikoje kalbiname Viktoriją ir Tomą Saparius. Kaip tikri užkietėję keliautojai ir ieškotojai, jie prieš karantiną per 4–5 metus apkeliavo daugiau kaip 50 skirtingų šalių, lankydamiesi įvairiose mokyklose, ašramuose, retrituose, seminaruose ir leido laiką mokydamiesi iš įdomiausių žmonių. Šiuo metu jie žiemoja Pangano saloje Pietų Tailande.
Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai
Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Tailandas Kelionės

Daug metų Viktorija ir Tomas fotografavo gražiausias vestuves Lietuvoje ir už jos ribų. Kelionėse ir mokymuose įgytas žinias naudoja konsultuodami žmones, kaip asmeniniai gyvenimo mentoriai psichologijos, santykių klausimais. Taip pat yra įkūrę feisbuko grupę „Psichologija. Santykiai. Gyvenimas“.

Viktorija ir Tomas veda seminarus vyrams, moterims, poroms. Karantino metu pradėjo kurti ir „Youtube“ kanalą, kuriame dalijasi gyvenimo, santykių, psichologinėmis žiniomis.

Asmeninio albumo nuotr./Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai
Asmeninio albumo nuotr./Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai

– Kaip atradote Tailandą? Kokie keliai jus čia atvedė?

– Tailande esame buvę prie 2 metus. Tąkart pakeliavome mažiau nei mėnesį, aplankėme Bankoką, Soko kalvų (Khao Sok) nacionalinį parką, Puketą ir tiesiog gerai praleidome laiką labiau ilsėdamiesi po kelių mėnesių kelionės Indijoje.

Kone kasmet stengiamės žiemoti ne Lietuvoje, todėl visada renkamės šiltesnius kraštus bei vietas, kurioje galime rasti gerų mokymų, vietų, kur galėtume augti, o ne tik ilsėtis.

– Kiek laiko šį kartą planuojate likti Tailande?

– Šį kartą pasirinkome Tailandą 4–5 mėnesiams. Savaitę laiko praleidę sostinėje Bankoke, nusprendėme aplankyti Samujaus ir Pangano salas. Apkeliavome abi ir nusprendėme pasilikti Pangano saloje keletui mėnesių, nes radome čia viską, ko reikia.

Daug seminarų, bendraminčių, retritų, mokymų, kursų, labai įdomių žmonių iš viso pasaulio. Taip pat Pangano sala yra labai tinkama vieta jėgos aitvarams, kas taip pat mus sužavėjo, ir čia atradome naują hobį.

– Kaip atrodo jūsų tradicinė diena?

– Dienos čia lekia greitai, nes yra tiek daug veiklų, kad reikėtų nemažai metų, jei norėtume viską suspėti. Todėl visada renkamės veiklas pagal savo prioritetus: ryte praleidžiame sportuodami, skaitydami. Dienos metu bendraujame su žmonėmis, keičiamės įdomia informacija ir gyvenimo patirtimi, mokomės seminaruose, praktiniuose užsiėmimuose, tobuliname savo įgūdžius.

Konsultuojame čia gyvenančius bei kitus žmones internetu. Taip pat vedame užsiėmimus saviugdos temomis grupėms bei individualiems asmenims. Saloje taip pat yra daugybė klubų, barų ir kitų pasilinksminimo vietų. Nesame dideli vakarėlių gerbėjai, tačiau radome tokių gerų vietų su geriausiais DJ iš viso pasaulio, kad kartais nueiname gerai 2–3 val. pašokti basi paplūdimyje grojant įvairiausiai muzikai.

Asmeninio albumo nuotr./Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai
Asmeninio albumo nuotr./Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai

Papasakokite apie gyvenimą Pangano saloje. Ar daug vietų po pandemijos atidaryta? Ar į salą jau grįžo turistai?

– Sala atsigauna po pandemijos. Šis laikotarpis jiems buvo ne pats maloniausias, kaip ir daugumai turistinių valstybių. Taip, gyvenimas čia dabar nebe toks, koks buvo anksčiau, tačiau, švelninant sąlygas, sala po truputį atsibunda. Turistų yra, bet tikrai nedaug.

– Besidomintiems dvasingumu ir sąmoningumu, gal galėtumėte pasidalinti savo holistinių/meditacinių centrų rekomendacijomis Pangano saloje?

– Meditacijų ar saviugdos centrai – Shakti Yoga Retreat, Wonderland Healing center, Orion Healing, Samam Karuna, Aum Sound Healing, La Casa Shambala, Pyramid, Pranayama Garden ir daugybė kitų vietų, priklausomai nuo to, ko žmogui reikia ir ko jis ieško.

– Jūsų mėgstamiausi restoranai Pangano saloje?

– Mums labiausiai patinka vietinės kavinukės, tokios kaip Mama KOP, Krua Khun Ying, Phangan Food Court. Tiems, kas pasiilgę europietiško maisto: Alcove, Nira’s home bakery, Bubba’s roastery, Mama Mia.

– Ką esate apkeliavę Tailande? Kuri vieta labiausiai patiko?

– Tailande daugiau keliavome prieš porą metų. Visas Tailandas gana didelis ir tikrai įvairus, todėl kiekvienas čia gali rasti tai, ko ieško. Tiems, kas mėgsta gamtą, yra puikių vaizdų nacionaliniuose parkuose. Kas mėgsta pasilinksminimo vietas, taip pat lengvai gali rasti tokių vietų (nesame dideli to gerbėjai).

Sunku būtų pasakyti, kad kas nors patiko labiausiai – įdomu viskas: tiek gamta, tiek bendravimas su žmonėmis, tiek saviugdos seminarai. Tiesiog gera čia gyventi ilgesnį laiką ir veikti tai, kam nėra tokių gerų galimybių žiemą Lietuvoje.

Visas Tailandas gana didelis ir tikrai įvairus, todėl kiekvienas čia gali rasti tai, ko ieško.

– Ką norėtumėte dar aplankyti?

– Būtinai praleisime dar apie 10 dienų Bankoke, nes pastarąjį kartą šis megapolis mus sužavėjo naujomis spalvomis ir patyrimais. Taip pat tikriausiai keliausime savaitei ar ilgiau į Krabį pamatyti daugiau natūralios gamtos, salų ir nuostabių vaizdų, kurių sunku būtų rasti kitur.

– Koks jūsų santykis su tailandietišku maistu? Kokie patiekalai labiausiai patinka?

– Mėgstame tailandietišką virtuvę, tačiau visiškai tradicinis maistas dažnai mums kiek per aštrus. Todėl neretai, užsisakydami maistą vietinėse kavinukėse, paprašome, jog mums pagamintų neaštriai. Maistas labai įvairus, skonis – fantastiškas.

Daug prieskonių, kurie labai skirtingi, daržovių ir vaisių, kurie puikiai dera maisto racione. Manau, kiekvienas čia gali rasti ką nors mėgstamo sau. Mūsų favoritai – Tom Yum, Tom Kha Kai, Green Curry sriubos, įvairios salotos, jūros gėrybės.

Asmeninio albumo nuotr./Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai
Asmeninio albumo nuotr./Tailande žiemojantys Viktorija ir Tomas Sapariai

– Ką palinkėtumėte planuojantiems pagyventi Tailande ilgesnį laiką?

– Tiems, kurie turi galimybes gyventi čia ilgiau, rekomenduojame imti ir tai padaryti. Kainos tikrai labai geros, maistas įvairus, gamta fantastiška, veiklų – daugiau nei galima suspėti.

– Kokie jūsų tolimesni planai?

– Vasarai planuojame grįžti į Lietuvą, nes šis metų laikas mums patinka namie. Daug laiko leidžiame sąmoninguose festivaliuose, stovyklose, susitikimuose su draugais, vesdami mokymus, užsiėmimus Lietuvoje. Rudenį tikriausiai vėl grįšime į Tailandą, šį kartą pusmečiui.

Daugiau apie Tailandą – šioje grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas