Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tenerifės turgų gidas: kur pirkti sendaikčius, o kur – autentišką maistą

Atvėsusius orus Lietuvoje keičiantys į Tenerifės salos saulę, privalo atrasti saloje veikiančius turgus, įsitikinę kelionių organizatoriai. Anot jų, tai ne tik padės suprasti salos kultūrą dar geriau, bet ir pažinti unikalius jos žmones iš arčiau, vietos gyvenimo ritmą ar salos istoriją.
Turgus Tenerifėje
Turgus Tenerifėje / 123rf.com nuotr.

„Joks prekybos centras neatstos emocijų įvairove ir istorija alsuojantį vietinį turgų. Kiekvienam keliautojui, nusprendusiam aplankyti Tenerifę, rekomenduoju išbandyti ne tik pasyvų ar aktyvų poilsį prie jūros, bet ir leistis į kelionę po seniausius salos turgus, kurių visi labai skirtingi ir saviti“, – pranešime spaudai cituojamas „Tiketa Tour“ atstovas Margiris Klenavičius.

Anot jos, saloje veikiantys turgūs stebina originalia architektūra, prekių įvairove – nuo ekologiškų, grūdinių kultūra, žuvies ar vietos daržovių bei vaisių, iki vietos kultūrą atspindinčių interjero aksesuarų ar net baldų bei unikaliu vietos gyventojų svetingumu.

10 geriausių turgų Tenerifės saloje, rekomenduojamų pasirinkusiems aplankyti šią salą:

Sendaikčių mylėtojų širdis pavergiantis „Puerto de la Cruz“ turgus

Tikrasis kolekcionierių rojus, esantis Mercadillo savivaldybėje, yra tikra Tenerifės atrakcija. Jame apstu vertingų antikvarinių daiktų ir kitų, gilią salos ir regiono istoriją menančių sendaikčių. Beje, „Puerto de la Cruz“, dėl augančių lankytojų skaičiaus neseniai pradėjo dirbti ne tik šeštadieniais, bet ir trečiadieniais. Be to, visai neseniai jis pelnė ir labiausiai vertinamo ir geriausiai įvertinto turistų lankomo objekto nominacijas.

123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje
123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje

Architektūra žavintis „Nuestra Señora de Africa“ turgus

Kolonijinio stiliaus architektūra ir rinktiniai, sultingiausi vaisiai bei šviežiausios daržovės – taip apibūdinamas Avenida San Sebastian įsikūręs turgus, kuriame galėsite rasti daugiau kaip 200 stalų. Tad salos virtuvės paslaptimis galėsite mėgautis jaukiai atsisėdę ir išbandyti patys tai, kuo salos vietiniai labiausiai didžiuojasi. Beje, maisto kainos čia – tikrai nesikandžioja.

123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje
123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje

Unikalaus asortimento kupinas „Tegueste“ turgus

Maisto bei vynų palapinės, kurias aplankyti galima kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 8 val. 30 min. iki 14 val. – šio turgaus vizitinė kortelė. Esantis vos už kelių minučių kelio nuo šiaurės vandenyno jūros skalaujančių, šiaurinių Tenerifės krantų „Tegueste“ nustebins unikaliu asortimentu, grūdinių kultūrų gaminių gausa, bet ir puikiai vietinių ir keliautojų vertinamų vaisių ir daržovių pasirinkimu. Čia taip pat dėmesį pritrauks ir vietos meistrų rankų darbo gaminiai.

Įvairiaspalvis „La Recova“ turgus

Tai nėra tipiškas gatvės turgus, tačiau Tenerifėje pripažįstamas kaip didžiausią parduodamų produktų įvairovę turinti prekybos vieta. Jame akis paganyti galima ne tik į autentiško maisto gausybę, pasimėgauti skaniausiais vietiniais desertais ar stipriais vietiniais alkoholiniais gėrimais, bet ir įsigyti unikalių kūno priežiūros priemonių ar net

išskirtinių namų interjero dekoracijų. Šiame turguje rekomenduojama įsigyti vietinius rankų darbų suvenyrus, kurie apie kelionę į šią vietą atmintų dar ilgus metus.

123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje
123rf.com nuotr./Turgus Tenerifėje

Gėlėmis padabintas „Mercado de La Laguna“ turgus

Prekybos centrą primenantis turgus, garsėjantis gėlėmis. Įsikūręs Tenerifės istoriniame miesto centre, kiekvieną dieną sutraukia ne tik keliautojus, bet ir vietos gyventojus. Turguje jus pasitiks ne tik vaisių, daržovių, žuvies asortimento gausa, bet ir įspūdingi gėlių skyriai, kurie atsiveria vos tik įėjus į pastatą. Turgus lankytojų laukia be išimties, kiekvieną savaitės dieną, nuo 7 val. ryto iki 17 val. vakaro.

Gurmanų pasirinkimas – „San Isidro“

Aplankyti šį turgų privalu kiekvienam vertinantį ekologiškus ūkius ir jų gaminius. Nuo galybės rūšių vaisių ir daržovių iki gardžiausios mėsos ir šviežiausios žuvies, čia savo gomurį pamaloninti gali kiekvienas, net ir pats išrankiausias gurmanas. Turguje lankytojai laukiami kiekvieną savaitgalį, nuo 8 val. ryto iki pat vidudienio – 14 val.

Ekologiškasis „La Matanza“ turgus

Derlingiausių vynuogynų vynai, ekologiškiausios daržovės tiesiai iš vietinių ūkininkų laukų ir kruopščių rankdarbių gausa – tai tik dalis to, ką galima rasti nuolatos gaudžiančiame La Matanza turguje, esančiame miestelyje netoli šiaurinės Tenerifės pakrantės. Lankytojų lauks kiekvieną savaitgalį nuo 8 val. ryto iki 15 val. popiet.

Tradicinis „Arico“ turgus

Nedideliame „Arico“ turguje galėsite ne tik įsigyti tikro gero vyno ar kokybiškų sūrių, bet ir, svarbiausia, jums bus suteikiama galimybė paragauti vietinį troškinį arba garsųjį sūdytos žuvies su kaštonais patiekalą. Turgus dirba kiekvieną sekmadienį, nuo 8 val. ryto iki 13 val. Pasak užsienio leidinių, tai vieta, kurią privalu aplankyti kiekvienam tradicinio maisto mylėtojui arba tam, kas dievina naujus skonius ir atradimus

Žaviausias „Los Cristianos“ gatvės turgus

Kelionė į Los Cristianos gatvės turgų yra vienareikšmiškai viena geresnių sekmadienio idėjų, ką galima nuveikti Tenerifėje sekmadienio rytą. Tikrąją Kanarų salų dvasią atkurianti vieta lankytojus žavi rankų darbo gaminiais ir įvairiu tekstilės gaminių asortimentu. Čia neliks abejingi ir sendaikčių mylėtojai, kurie galės pasižvalgyti išskirtinių vinilo plokštelių, knygų, namų dekoracijų, antikvarinių daiktų. Turguje lankytis galima kiekvieną sekmadienį nuo 9 val. ryto iki 14 val.

„Tacoronte“ ūkininkų turgus

Dar vienas atradimas šviežio derliaus mėgėjams – neabejotinai vienas autentiškiausių, devintojo dešimtmečio pradžioje įsteigtas „Tacoronte“ ūkininkų turgus. Jame susibūrę apie 80 prekystalių nukrautų šviežiausiu vaisių ir daržovių derliu. Taip pat jame įsigyti galėsite pieno produktų, medaus, vynų, grybų ir net gyvų gėlių. Turgus dirba kiekvieną ketvirtadienį ir sekmadienį nuo 8 val. iki 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas