Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 11 /15:01

Skrydžiai iš Lietuvos į Hurgadą bus vykdomi, keisis tik jų tvarkaraštis

Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomendacijų dėl Egipto negriežtina, tad skrydžiai į Hurgadą bus atnaujinti artimiausiu metu.
Atostogų Hurgadoje akimirka
Viešbutis Hurgadoje / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmadienį URM vyko pasitarimas, kuriame dalyvavo Valstybės saugumo departamento, Turizmo departamento ir kelionių organizatorių atstovai.

Pasitarimo metu, atsakingai įvertinus iš Egipto ir kitų šaltinių gautus saugumo duomenis dėl sausio 8 dienos incidento viename iš Hurgados viešbučių, kai nukentėjo trys užsienio turistai, bendru sutarimu buvo nutarta, jog objektyvių priežasčių nevykdyti skrydžių į Hurgados kurortą Egipte nėra.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Linas Linkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Linas Linkevičius

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, jog padėtis bus stebima, o turizmo bendrovės turės siekti didesnio viešbučių saugumo.

„Išanalizavome situaciją, pateiktus duomenis ir nesiūlysime atšaukti skrydžių, tik rekomenduosime stebėti atskirų viešbučių saugumą. Skrydžių į Hurgadą neatšaukia ir kitos šalys“, – po pasitarimo BNS sakė L.Linkevičius.

Pasak jo, situacija Egipte toliau bus atidžiai stebima. Ministerija pernai lapkritį rekomendavo Lietuvos piliečiams nevykti į Šarm aš Šeicho kurorto ir kitus Sinajaus pusiasalio oro uostus – tai padaryta po aviakatastrofos, kai sudužo iš Šarm aš Šeicho pakilęs Rusijos lėktuvas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Small Planet Airlines“ pristatymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Iš Lietuvos į Egiptą poilsiautojus skraidina oro bendrovė „Small Planet Airlines“ 

Atnaujins skrydžių tvarkaraštį

„Informuojame, kad vertindami situaciją Hurgadoje, po konsultacijų su Užsienio reikalų ministerija bei remdamiesi Vakarų Europos šalių kelionių organizatorių praktika, atstatome skrydžius Vilnius – Hurgada – Vilnius nuo 2016 metų sausio 14 d. pagal atnaujintą skrydžių tvarkaraštį.

Klientams, norintiems keisti savo atostogų planus, bus sudarytos sąlygos rinktis alternatyvias kelionių datas ir poilsį kituose užsienio šalių kurortuose iš „Novaturas“ 2015 – 2016 m. žiemos ir 2016 metų vasaros atostogų sezono pasiūlos“, – nurodoma kelionių organizatoriaus „Novaturas“ partneriams išplatintame kelionių organizatoriaus pranešime.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad pagal atnaujintą skrydžių tvarkaraštį, nebus vykdomi skrydžiai: sausio 16 d. sausio 23 d., sausio 30 d. ir vasario 6 d.

Klientams, užsisakiusiems keliones šiomis datomis, siūloma keisti kelionę į bet kurią kitą „Novaturas“ organizuojamą kelionę šiuo metu galiojančiomis kainomis ir sąlygomis.

Detalesnę informaciją apie numatytas keliones į Hurgadą ir skrydžių tvarkaraščio pasikeitimus keliautojai gali rasti čia

Tiek, „Novaturas“, tiek „Tez Tour“ atstovai tikino, jog padėtis Egipte stebima ir į bet kokius pasikeitimus dėl turistų saugumo bus reaguojama nedelsiant.

„Nuolat palaikome ryšį su mūsų biurų atstovais Hurgadoje. Priimančiosios šalies atstovai yra gavę nurodymą laikytis papildomų saugumo priemonių: inspektuoti viešbučius, kuriuose ilsisi „Tez Tour“ turistai ir vertinti jų saugumą.

Esant bent menkiausiam įtarimui, priimančios šalies atstovai privalo mus apie tai informuoti. Taip pat palaikomas nuolatinis ryšys su Hurgadoje besiilsinčiais turistais.

„Tez Tour“ savo ruožtu gauna naujausią informaciją iš partnerių Egipte, vertina URM pateikiamas rekomendacijas, todėl operatyviai apie bet kokius pasikeitimus informuos kelionių agentus ir keliautojus.

Esant reikalui, esame pasirengę reaguoti operatyviai“, – sakė „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Priminsime, jog „Tez Tour“ atšaukė šeštadienį numatytą skrydį iš Vilniaus į Hurgadą, o iš Vilniaus nuskridęs tuščias lėktuvas parskraidino visus turėjusius grįžti turistus.

Be to, „Novaturas“ ir „ Tez Tour“ 2015 m. lapkritį nutraukė skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą – tai padaryta po aviakatastrofos, kai sudužo iš šio kurorto pakilęs Rusijos lėktuvas.

Per penktadienio išpuolį Hurgadoje viešbutyje „Bella Vista“ buvę lietuviai nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas