Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tikrai nepasigailėsite: 5 pigiausios šalys Europoje, kurias verta aplankyti šį rudenį

Ruduo – puikus metas aplankyti Europą. Didžiulės minios žmonių jau tikrai nesutiksite, orai atvėsta, bet dar išlieka rudeniškai malonūs ir spalvingi, o sezono įkarščiui nuslopus mažėja ir viešbučių kambarių bei apgyvendinimo kainos.
Latvija
Latvija / 123rf.com

Taigi, kelionės į Europą ne visada turi būti brangios, rašoma traveloffpath.com. Štai 5 pigiausios Europos šalys, kurias galite aplankyti jau šį rudenį ir grįžti kupini įspūdžių.

Albanija

Lankytojus į Albaniją vilioja nuostabūs paplūdimiai. Albanijos paplūdimiai, kaip ir kitų kaimyninių šalių – Graikijos ir Italijos, gali itin sužavėti, tačiau už mažesnę kainą.

Atokiau nuo pakrantės esanti gyvybinga ir kūrybinga Albanijos sostinė yra puiki vieta susipažinti su unikaliu šalies kultūros paveldu. Kaip teigiama portale traveloffpath.com, vidutinė viešbučio kambario kaina Albanijoje yra 46 Eur. Už 5 žvaigždučių kambarį galite tikėtis sumokėti vidutiniškai 76 Eur. už naktį. Kava kainuoja šiek tiek mažiau nei 1,40 Eur., o maistas nebrangiame restorane – apie 7 Eur.

123RF.com nuotr./Albanija
123RF.com nuotr./Albanija

Lenkija

Lenkijoje galima gėrėtis nuostabaus grožio gamta, kalnais ir miškais bei pasinerti į miesto šurmulį – viskas priklauso nuo to, ko ieškote ir kam teikiate pirmenybę.

Tikrai neapsiriksite apsilankę Varšuvoje – didžiausiame Lenkijos mieste ir sostinėje. Miestas tikrai gali pasigirti gražiu, akį džiuginančiu senamiesčiu ir gausybe kultūrinių lankytinų vietų.

Turistus vilioja ne tik Lenkijos grožis, bet ir kainos, kurios yra tikrai draugiškos. Už kavą kavinėje sumokėsite 2-4 Eur., o už pietus restorane – 4-8 Eur. Vidutinė ekonominės klasės viešbučio kambario kaina Lenkijoje yra 50 Eur. už naktį.

Tiesa, viešbučio kambarį šioje šalyje galite įsigyti ir vos už 20 Eur. už naktį, o brangiausi 5 žvaigždučių viešbučiai kainuoja apie 400 Eur. už naktį.

Shutterstock nuotr./Varšuvos senamiestis
Shutterstock nuotr./Varšuvos senamiestis

Latvija

Nuo miškų ir paplūdimių iki Rygos centrinio turgaus šurmulio, muziejų, išskirtinių restoranų – Latvija yra nebrangi ir svetinga keliautojams, be to, joje yra ką aplankyti. Lietuviai ypač pamėgo tokius Latvijos miestus kaip Ventspilis ar Liepoja, kuriuose galima atrasti itin daug veiklos ir vaikams, ir visai šeimai.

Kalbant apie maistą, vakarienei dviem galite tikėtis išleisti 21 Eur. Vidutinė nakvynės kaina ekonominės klasės viešbučio kambaryje Latvijoje yra 60 Eur. už naktį. Jei turite ribotą biudžetą, tuomet 2 ir 3 žvaigždučių viešbučiai kainuoja nuo 30 Eur. už naktį.

123rf.com /Vidurvasarį Ryga pražysta gėlėmis – čia vyksta Vidurvasario festivalio renginiai, mugės
123rf.com /Vidurvasarį Ryga pražysta gėlėmis – čia vyksta Vidurvasario festivalio renginiai, mugės

Vengrija

Vengrija laikoma viena didingiausių Europos šalių. Tai ypač pasakytina apie jos sostinę Budapeštą, kuris didžiuojasi puošniais pastatais, gotikine architektūra ir terminiais baseinais bei pirtimis.

Ne sezono metu apgyvendinimo kainos gali būti net 50 proc. mažesnės nei sezono metu. Vidutinė viešbučio kaina Vengrijoje – 60 Eur. už naktį. Už prabangų standartinį viešbučio kambarį galite tikėtis išleisti vidutiniškai 100 Eur. už naktį.

Gerai pavalgyti galite už maždaug 10 Eur., o už puodelį kavos turėtumėte tikėtis sumokėti apie 1,50 Eur.

123rf.com /Terminis baseinas Budapešte
123rf.com /Terminis baseinas Budapešte

Rumunija

Rumunija – tai šalis, kurios geografinė padėtis labai įvairi. Keliautojai gali aplankyti ir snieguotus kalnus, ir Juodosios jūros paplūdimius.

Rumunija taip pat gali pasigirti nuostabiais paveldo objektais, o rumunai yra labai svetingi ir draugiški turistams bei keliautojams.

Vidutinė viešbučio kambario kaina Rumunijoje yra 50 Eur., o jei jūsų biudžetas ribotas, vidutinė pigaus viešbučio kambario kaina yra 35 Eur. Tas pats pasakytina ir apie maitinimąsi – geros kokybės pietūs kainuoja vos apie12 Eur.

Shutterstock nuotr./Brano pilis, Rumunija
Shutterstock nuotr./Brano pilis, Rumunija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas